Ma plictisisem de sarmalele clasice si mi-am zis sa fac si din cele de vita de vie oricum au alt gust.
Carnea se toaca si se amesteca impreuna cu sarea si piperul.Ceapa se curata si ea si se toaca la masina de tocat carne.Mararul se spala si se toaca cu cutitul marunt ,orezul se spala si se pune peste carne impreuna cu celelalte ingrediente mai putin bulionul care se dizolva cu apa si se pune la foc mic.Se sareaza si se pipereaza dupa gust apoi se impaturesc in foile de vita la dimensiunile dorite.Se vor aseza intr-un vas incapator dar mai intai se pune la baza oalei in care vor fierbe sarmalele cozile spalate bine de la marar, un morcov mic curatat si taiat rondele apoi se aseaza sarmalele.Se vor acoperii cu foile care au mai ramas si se pune un pahar de apa 100ml uleiul cele 3 linguri si cand da in clocot se adauga bulionul dizolvat si fierbinte peste sarmale si apoi se vor acoperi si vor sta la fiert aproximativ 1 ora sau chiar mai mult .Oricum trebuie incercat dupa 30 de minute.Se pot servi cu smantana sau vara cu iaurt.
Pofta buna,