Pieptul de pui se taie in bucati potrivit de groase. Se condimenteaza cu condimente pentru carnea de pui si cu piper.
Intr-un castron se bat ouale ca pentru omleta cu 2 linguri de apa rece si 1 lingura cu faina. Separat se pune un alt castronel cu faina. Bucatile de carne se dau prin...
Intr-un castron mare se bat bine cu un tel ouale cu zaharul, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala, apa fiarta, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Din aluatul obtinut pastram cam 150 g pe care il mai amestecam cu faina ca sa obtinem un aluat tare care se poate...
Varza : se calesc o ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea mica in putin ulei, apoi se adauga varza si se pune apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba. Cand e aproape gata se adauga sare ( daca mai e nevoie), piper si pasta de toamte si se mai lasa sa fiarba acoperit cam 10 minute....
Se pun toate ingredientele pentru aluat in cuva masinii de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire.
Cand e gata, se pune pe masa infainata, se formeaza un rulou din care se taie cam 16 bucati. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, se unge cu ulei, se face rulou, apoi se...
Se face un aluat din toate ingredientele care se intinde in foaie subtirica. Se taie in patrate sau orice alta forma dorita si se pun la prajit la foc iute in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie apoi se pudreaza cu zahar vanilat.
Blatul: se mixeaza ouale intregi cu zaharul ana isi dubleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, nuca macinata fin si faina cernuta impreuna cu amidonul si se amesteca usor. Se toarna compozitia in forma detasabila tapetata pe fund doar cu hartie de copt si unsa bine cu unt. Se coace cam 25 de...
In vasul de mixer se pun oul si zaharul si se bate bine compozitia pana devine spumoasa. Se adauga praful de copt, iaurtul, esenta de vanilie si faina cernuta. Se amesteca foarte bine, apoi se adauga cubuletele de capsuni.
Se ung 10 forme de muffins cu unt si se pune cu lingura in fiecare...
Intr-un vas se bat ouale ca pentru omleta. Se adauga smantana, branza rasa, ciupercile, ceapa si mararul tocat marunt. Se adauga si piper si se amesteca foarte bine compozitia.
Formele de tarta se ung cu unt si se umplu cu compozitie. Deasupra se pun felii de rosie. Se dau la cuptor pana se...
Aripile se curata, se spala si se taie in doua. Se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se dau la rece pana a doua zi.
Intr+o tava se pune ulei, se aseaza bucatile de carne si se adauga 2 cani cu apa . Se dau la cuptorul incins la foc potrivit . Se intorc din cand in cand si se mai adauga...
Se prepara intai blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. Se amesteca usor si se toarna compozitia in forma detasabila unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace cam 20 minute, dar se face testul...
Se prepara un gris mai gros care se lasa la racit foarte bine.
Icrele se pun intr+un castron de mixer, se adauga putin cate putin din grisul racit, ulei si zeama de lamaie. Daca iese compozitia prea groasa, se mai subtiaza cu apa minerala foarte rece.
Cand sunt gata se adauga sare si ceapa...
Pulpele se pun la fiert in apa rece.
Ceapa si ardeiul se toaca marunt. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Se pun toate la calit in ulei, iar cand carnea e pe jumatate fiarta se pun si ele in oala. Se adauga si orezul spalat si se lasa la foc mic . Cand carnea e fiarta se...
Ceapa se toaca si se pune la calit in putin ulei.
Varza se toaca fideluta si se pune peste ceapa calita, se acopera cu apa si se da cratita la cuptor la foc potrivit.
Cand e aproape gata varza , se pun pasta de tomate, sarea, piperul si zeama de lamaie. Se da din nou la cuptor ca sa scada....
Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rad mare. Se pun la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa. Se taie si cartofii cubulete si se adauga peste celelalte legume.
La jumatatea fierberii , se adauga stevia taiata fasiute si borsul fiert in prealabil. Se lasa sa...
Ardeii se pun la copt in tigaia grill sau pe flacara.
Intre timp se taie carnita cubulete si se pune la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba.
Cand ardeii sunt gata se pun intr-un castron, se presara deasupra lor putina sare, apoi se acopera pentru 10 minute. Se...
Ardeii se spala si li se taie un capacel. Se curata de seminte si se pastreaza si capacelul cu tot cu codita.
Se face o salata din rosii taiate cubulete, salata verde rupta fasiute, ridichi cubulete, telemea cubulete, crutoane, ulei, sare si piper.
Se umplu ardeii cu salata si se acopera cu...
Ceapa si usturoiul se curata, se spala , se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei. Se adauga deasupra bucatile de carne. Se toarna apa calda cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba bine apoi se pun ciupercile taiate cubulete si se mai toarna o cana cu...
Se pun faina cernuta, drojdia dizolvata in apa calda, uleiul,zaharul, sarea, oul batut si condimentele pentru pizza in cuva masinii de paine. Se selecteaza programul de framantare si dospire.
Cand aluatul e gata se intinde in foaie potrivit de groasa pe masa infainata. Se unge cu ulei si cu...
Se prepara intai chiftelutele : se amesteca tocatura cu ceapa verde maruntita, cu usturoiul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, cu marar, sare si piper. Se formeaza chiftelute care se dau prin faina, apoi se prajesc . Se pun la scurs pe un servet de bucatarie.
Pastele se pun la fiert in apa cu...
Laptele si frisca lichida reci se pun in blender. Capsunile se spala si se pun si ele impreuna cu mierea in blender. Se mixeaza pana se omogenizeaza .Se serveste rece.
Ciocolata se topeste la bain marie cu 50 ml frisca lichida.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul.
Restul de frisca se bate si ea spuma.
Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie si lichiorul de ciocolata.
Intr+un vas de mixer se pun frisca batuta, spuma de albusuri,...
Se prepara aluatul : se pun intr-un castron faina cernuta, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider). Se amesteca toate si se framanta un aluat in care ,daca se mai lipeste de degete, se mai poate adauga inca un pic de faina fata de cantitatea initiala. Se face sub forma de...
Biscuitii se rup mai mare intr+un castron.
Se pune un vas pe foc cu zahar, o cana cu apa, cacaoa, lichiorul de ciocolata, esenta de rom si vanilie si ciocolata. Facem un sirop mai gros pe care il lasam putin la racit apoi turnam peste biscuiti ( s-ar putea sa fie cam mult lichid....dar...
Albusurile reci se bat spuma tare cu un praf de sare.
Apo se adauga usor si pe rand galbenusurile, branzeturile rase, smantana, piperul si nucsoara.
Se unge cu unt o forma termorezistenta si se toarna usor amestecul. Se coace la foc mediu cam 30 de minute.
Orezul se pune la fiert. Se lasa cam 15 + 20 de minute, deci nu trebuie sa se sfarame. Se pune la racit si scurs intr+o strecuratoare.
Intr+un castron se bate bine oul cu smantana si untul topit, cu sare si piper. Se adauga peste orez impreuna cu pesmetul si mararul tocat marunt. Se mai...
Fasolea se spala bine si se lasa de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se arunca apa in care a stat , se spala din nou si se pune la fiert la foc mic.
Morcovii, telina si pastarnacul se curata , se spla si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa se toaca si ea mai mare. Se pun...
Se pune la fiert apa cu putina sare si un strop de ulei, apoi cand fierbe se adauga spaghetele rupte in jumatate. Se fierb bine, se scurg si se pun intr-un castron. Se adauga branza rasa, zaharul, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si 4 oua. Se amesteca bine.
Se unge o tava cu unt si se...
Aripa de curcan se spala si se pune la fiert in apa rece. Cand e gata se lasa la racit, apoi se curata carnita de pe ea si se repartizeaza in vasele in care o sa lasam la inchegat piftia.
Gelatina ( 1 plic pentru 500 ml lichid) se pune hidratat in 100 ml apa, apoi se pune pe foc mic pana se...
Pulpele se pun la fiert in apa rece. La jumatatea fierberii se adauga legumele curatate, spalate si taiate mare.
Se prepara pastele : din ou, faina si putina sare se framanta un aluat . Se intinde o foaie subtire si se taie bastonase fine. Se lasa putin la uscat, apoi se adauga in supa....
Se pregatesc intai foile : zaharul, margarina, ouale, laptele, mierea si esenta de vanilie se pun pe foc mic mic pana ce se dizolva totul si compozitia devine lichida. Cand e gata se toarna intr-un castron si se lasa putin la racit. Se adauga apoi amoniacul , pesmetul de biscuiti si faina cat sa...
Snitele de pui cu sos rosu
Pieptul de pui se taie in bucati potrivit de groase. Se condimenteaza cu condimente pentru carnea de pui si cu piper. Intr-un castron se bat ouale ca pentru omleta cu 2 linguri de apa rece si 1 lingura cu faina. Separat se pune un alt castronel cu faina. Bucatile de carne se dau prin...
Prajitura cu gem de visine, nuca si aluat ras
Intr-un castron mare se bat bine cu un tel ouale cu zaharul, esentele, coaja rasa de lamaie si portocala, apa fiarta, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Din aluatul obtinut pastram cam 150 g pe care il mai amestecam cu faina ca sa obtinem un aluat tare care se poate...
Varza a la Cluj in vas roman
Varza : se calesc o ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea mica in putin ulei, apoi se adauga varza si se pune apa cat sa o acopere si se lasa sa fiarba. Cand e aproape gata se adauga sare ( daca mai e nevoie), piper si pasta de toamte si se mai lasa sa fiarba acoperit cam 10 minute....
Mini-cornuri de brutar
Se pun toate ingredientele pentru aluat in cuva masinii de paine si se selecteaza programul de framantare si dospire. Cand e gata, se pune pe masa infainata, se formeaza un rulou din care se taie cam 16 bucati. Fiecare bila de aluat se aplatizeaza, se unge cu ulei, se face rulou, apoi se...
Crostoli
Se face un aluat din toate ingredientele care se intinde in foaie subtirica. Se taie in patrate sau orice alta forma dorita si se pun la prajit la foc iute in ulei incins. Se scot pe un servet de hartie apoi se pudreaza cu zahar vanilat.
Tort "Elena"
Blatul: se mixeaza ouale intregi cu zaharul ana isi dubleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, nuca macinata fin si faina cernuta impreuna cu amidonul si se amesteca usor. Se toarna compozitia in forma detasabila tapetata pe fund doar cu hartie de copt si unsa bine cu unt. Se coace cam 25 de...
Muffins cu capsuni
In vasul de mixer se pun oul si zaharul si se bate bine compozitia pana devine spumoasa. Se adauga praful de copt, iaurtul, esenta de vanilie si faina cernuta. Se amesteca foarte bine, apoi se adauga cubuletele de capsuni. Se ung 10 forme de muffins cu unt si se pune cu lingura in fiecare...
Mini tarte cu ciuperci, branza si ceapa verde
Intr-un vas se bat ouale ca pentru omleta. Se adauga smantana, branza rasa, ciupercile, ceapa si mararul tocat marunt. Se adauga si piper si se amesteca foarte bine compozitia. Formele de tarta se ung cu unt si se umplu cu compozitie. Deasupra se pun felii de rosie. Se dau la cuptor pana se...
Friptura de curcan la tava
Aripile se curata, se spala si se taie in doua. Se ung cu ulei si se presara cu condimente. Se dau la rece pana a doua zi. Intr+o tava se pune ulei, se aseaza bucatile de carne si se adauga 2 cani cu apa . Se dau la cuptorul incins la foc potrivit . Se intorc din cand in cand si se mai adauga...
Tort cu mousse de ciocolata
Se prepara intai blatul: se bat albusurile spuma tare cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. Se amesteca usor si se toarna compozitia in forma detasabila unsa cu unt si tapetata cu faina.Se coace cam 20 minute, dar se face testul...
Salata de icre cu ceapa verde
Se prepara un gris mai gros care se lasa la racit foarte bine. Icrele se pun intr+un castron de mixer, se adauga putin cate putin din grisul racit, ulei si zeama de lamaie. Daca iese compozitia prea groasa, se mai subtiaza cu apa minerala foarte rece. Cand sunt gata se adauga sare si ceapa...
Ciorba de pui a la grec
Pulpele se pun la fiert in apa rece. Ceapa si ardeiul se toaca marunt. Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare. Se pun toate la calit in ulei, iar cand carnea e pe jumatate fiarta se pun si ele in oala. Se adauga si orezul spalat si se lasa la foc mic . Cand carnea e fiarta se...
Varza calita
Ceapa se toaca si se pune la calit in putin ulei. Varza se toaca fideluta si se pune peste ceapa calita, se acopera cu apa si se da cratita la cuptor la foc potrivit. Cand e aproape gata varza , se pun pasta de tomate, sarea, piperul si zeama de lamaie. Se da din nou la cuptor ca sa scada....
Ciorbita de stevie
Ceapa se toaca marunt, iar morcovul si pastarnacul se rad mare. Se pun la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa. Se taie si cartofii cubulete si se adauga peste celelalte legume. La jumatatea fierberii , se adauga stevia taiata fasiute si borsul fiert in prealabil. Se lasa sa...
Mancarica de ardei copti cu piept de pui
Ardeii se pun la copt in tigaia grill sau pe flacara. Intre timp se taie carnita cubulete si se pune la calit in putin ulei, apoi se acopera cu apa si se lasa sa fiarba. Cand ardeii sunt gata se pun intr-un castron, se presara deasupra lor putina sare, apoi se acopera pentru 10 minute. Se...
Ardei ,,Surpriza,,
Ardeii se spala si li se taie un capacel. Se curata de seminte si se pastreaza si capacelul cu tot cu codita. Se face o salata din rosii taiate cubulete, salata verde rupta fasiute, ridichi cubulete, telemea cubulete, crutoane, ulei, sare si piper. Se umplu ardeii cu salata si se acopera cu...
Tocanita de ciuperci cu pui
Ceapa si usturoiul se curata, se spala , se toaca marunt si se pun la calit in putin ulei. Se adauga deasupra bucatile de carne. Se toarna apa calda cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba bine apoi se pun ciupercile taiate cubulete si se mai toarna o cana cu...
Mini pizza
Se pun faina cernuta, drojdia dizolvata in apa calda, uleiul,zaharul, sarea, oul batut si condimentele pentru pizza in cuva masinii de paine. Se selecteaza programul de framantare si dospire. Cand aluatul e gata se intinde in foaie potrivit de groasa pe masa infainata. Se unge cu ulei si cu...
Paste cu chiftelute, sos si ciuperci
Se prepara intai chiftelutele : se amesteca tocatura cu ceapa verde maruntita, cu usturoiul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, cu marar, sare si piper. Se formeaza chiftelute care se dau prin faina, apoi se prajesc . Se pun la scurs pe un servet de bucatarie. Pastele se pun la fiert in apa cu...
Milk Shake cu capsuni
Laptele si frisca lichida reci se pun in blender. Capsunile se spala si se pun si ele impreuna cu mierea in blender. Se mixeaza pana se omogenizeaza .Se serveste rece.
Mousse au chocolat
Ciocolata se topeste la bain marie cu 50 ml frisca lichida. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. Restul de frisca se bate si ea spuma. Galbenusurile se amesteca cu esenta de vanilie si lichiorul de ciocolata. Intr+un vas de mixer se pun frisca batuta, spuma de albusuri,...
Pizza
Se prepara aluatul : se pun intr-un castron faina cernuta, uleiul, sarea, drojdia si laptele rece ( de la frigider). Se amesteca toate si se framanta un aluat in care ,daca se mai lipeste de degete, se mai poate adauga inca un pic de faina fata de cantitatea initiala. Se face sub forma de...
Ochi de elefant
Biscuitii se rup mai mare intr+un castron. Se pune un vas pe foc cu zahar, o cana cu apa, cacaoa, lichiorul de ciocolata, esenta de rom si vanilie si ciocolata. Facem un sirop mai gros pe care il lasam putin la racit apoi turnam peste biscuiti ( s-ar putea sa fie cam mult lichid....dar...
Sufleu de branzeturi cu nucsoara
Albusurile reci se bat spuma tare cu un praf de sare. Apo se adauga usor si pe rand galbenusurile, branzeturile rase, smantana, piperul si nucsoara. Se unge cu unt o forma termorezistenta si se toarna usor amestecul. Se coace la foc mediu cam 30 de minute.
Chiftelute de orez
Orezul se pune la fiert. Se lasa cam 15 + 20 de minute, deci nu trebuie sa se sfarame. Se pune la racit si scurs intr+o strecuratoare. Intr+un castron se bate bine oul cu smantana si untul topit, cu sare si piper. Se adauga peste orez impreuna cu pesmetul si mararul tocat marunt. Se mai...
Ciorba de fasole uscata
Fasolea se spala bine si se lasa de cu seara la inmuiat in apa rece. A doua zi se arunca apa in care a stat , se spala din nou si se pune la fiert la foc mic. Morcovii, telina si pastarnacul se curata , se spla si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa se toaca si ea mai mare. Se pun...
Desert budinca de spaghete cu branza
Se pune la fiert apa cu putina sare si un strop de ulei, apoi cand fierbe se adauga spaghetele rupte in jumatate. Se fierb bine, se scurg si se pun intr-un castron. Se adauga branza rasa, zaharul, esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si 4 oua. Se amesteca bine. Se unge o tava cu unt si se...
Piftie de curcan
Aripa de curcan se spala si se pune la fiert in apa rece. Cand e gata se lasa la racit, apoi se curata carnita de pe ea si se repartizeaza in vasele in care o sa lasam la inchegat piftia. Gelatina ( 1 plic pentru 500 ml lichid) se pune hidratat in 100 ml apa, apoi se pune pe foc mic pana se...
Supa de pui cu taitei de casa
Pulpele se pun la fiert in apa rece. La jumatatea fierberii se adauga legumele curatate, spalate si taiate mare. Se prepara pastele : din ou, faina si putina sare se framanta un aluat . Se intinde o foaie subtire si se taie bastonase fine. Se lasa putin la uscat, apoi se adauga in supa....
Prajitura ,,Madam Marin,,
Se pregatesc intai foile : zaharul, margarina, ouale, laptele, mierea si esenta de vanilie se pun pe foc mic mic pana ce se dizolva totul si compozitia devine lichida. Cand e gata se toarna intr-un castron si se lasa putin la racit. Se adauga apoi amoniacul , pesmetul de biscuiti si faina cat sa...