Pentru ca astazi ii sarbatorim pe sfintii ,,Constantin si Elena,,.....am facut acest tortulet pentru colega mea care isi serbeaza ziua numelui. La multi ani!
Blatul: se mixeaza ouale intregi cu zaharul ana isi dubleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, nuca macinata fin si faina cernuta impreuna cu amidonul si se amesteca usor. Se toarna compozitia in forma detasabila tapetata pe fund doar cu hartie de copt si unsa bine cu unt. Se coace cam 25 de minute. Se da apoi la racit si se taie in doua.
Siropul: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa, dupa ce s+a dizolvat se da la racit, apoi se adauga si esenta de rom.
Crema: se pun frisca lichida si laptele reci in vasul de mixer, se adauga praful pentru crema si se amesteca pana ce se obtine o crema consistenta.
Glazura : se pun la bain marie ciocolata, frisca lichida si untul pana se topesc si se omogenizeaza. Se lasa la racit un pic.
Pralina: se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga nuca, se imbraca in caramel, apoi se scaote pe un platou uns foarte bine cu unt. Se lasa as se intareasca bine, apoi se zdrobeste cu sucitorul.
Asamblare: blat insiropat, jumatate de glazura, crema, cealalta jumatate de glazura fara 3 linguri , blat insiropat, restul de 3 linguri de glazura pastrate, frisca, nuci pralinate. Se da la rece pana a doua zi.