Tort "Elena"

de madi_marin in Torturi, 21 Mai 2010 | 8346 vizualizari

 

Pentru ca astazi ii sarbatorim pe sfintii ,,Constantin si Elena,,.....am facut acest tortulet pentru colega mea care isi serbeaza ziua numelui. La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat :
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 80 g faina
  • 80 g amidon
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 150 g nuca macinata
  • Pentru crema :
  •  2 plicuri creme ole de vanilie de la Dr. Oetker
  • 300 ml lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • Pentru glazura :
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • Pentru sirop :
  • 250 ml apa
  • 100g zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru ornat:
  • 200 g nuca
  • 150 g zahar
  • frisca

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Elena":

Blatul: se mixeaza ouale intregi cu zaharul ana isi dubleaza volumul. Se adauga esenta de vanilie, nuca macinata fin si faina cernuta impreuna cu amidonul si se amesteca usor. Se toarna compozitia in forma detasabila tapetata pe fund doar cu hartie de copt si unsa bine cu unt. Se coace cam 25 de minute. Se da apoi la racit si se taie in doua.

Siropul: se caramelizeaza zaharul, se stinge cu apa, dupa ce s+a dizolvat se da la racit, apoi se adauga si esenta de rom.

Crema: se pun frisca lichida si laptele reci in vasul de mixer, se adauga praful pentru crema si se amesteca pana ce se obtine o crema consistenta.

Glazura : se pun la bain marie ciocolata, frisca lichida si untul pana se topesc si se omogenizeaza. Se lasa la racit un pic.

Pralina: se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga nuca, se imbraca in caramel, apoi se scaote pe un platou uns foarte bine cu unt. Se lasa as se intareasca bine, apoi se zdrobeste cu sucitorul.

Asamblare: blat insiropat, jumatate de glazura, crema, cealalta jumatate de glazura fara 3 linguri , blat insiropat, restul de 3 linguri de glazura pastrate, frisca, nuci pralinate. Se da la rece pana a doua zi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Elena"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţeta adaptata