publicat la 14.04.2019
publicat la 07.12.2018
publicat la 07.12.2018
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Sandwich cu ton si maioneza
Feliile de paine le taiati patrate apoi in triunghi,sau cum doriti Se prepara tonul amestecat cu maioneza,amestecati bine cu un tel sau mixer,apoi adaugati 2 linguri de lamaie. Cu aceasta compozitie ungeti feliile si le puneti in frigider, ar fi bine lasate 2 ore. Pofta buna!
Sos Bechamel
Taiem in bucati untul il punem intr-o cratita sa se topeasca, adaugam faina in ploaie (la foc mediu spre mic). Ca sa nu faca cocoloase amestecam continuu cu ajutorul unui tel. Adaugam treptat laptele rece cate-o picatura si amestecand continuu cocoloasele formate in sosul...
Tiramisu reţetă originală cu mascarpone
Tiramisu reţetă originală Intai faceti cafeaua ca sa se raceasca. Separati galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu 150 g de zahar pana se dubleaza,apoi treptat adaugati mascarpone pana obtinem o crema. Albusurile se bat separat cu un varf de sare pana se devine o...
Prajitura pasca
Blatul de cacao: Se amesteca 100 g de unt moale cu 100 g de zahar, amestecand bine cu mixerul, apoi se adauga un ou amestecand bine pana devine o compozitie cremoasa. Se adauga 100 ml de lapte, amestecati. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, amestecati bine, apoi o esenta...
Oua umplute cu ton
Se fierb ouale bine, se pun in apa rece, ca sa se decojeasca mai bine. Se decojesc, le taiem in jumatati de-a lungul si le scoatem galbenusul. Tonul se amesteca cu galbenusul, se adauga sare, patrunjelul taiat marunt, zeama de lamaie, amestecand toate bine. Cu aceasta compozitie se umplu...
Rulouri de dovlecei cu usturoi si cascaval
Dovlecelul se taie in felii subtiri pe lungime Se ung cu ulei si se sareaza dupa gust Se pun intr-o tava cu foaie de copt sau pe grill Cand s-au inmuiat si s-au copt, se scot, se ung cu usturoi pisat si se pune cate o felie de cascaval Se ruleaza, se inchid cu o scobitoare si se mai...
Tort cu crema de vanilie
Puneti prima foaie pe un platou intins si insiropati-o cu un sirop facut din zahar ars. Intindeti jumate din crema de vanilie pe care ati pregatit-o dupa instructiunile de pe ambalaj. Insiropati blatul al doilea si puneti crema ramasa ,apoi asezati si a treia foaie...
Briose
- intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul si uleiul -se adauga faina cu praful de copt,esenta de vanilie sau zahar vanilat,amestecati -se pune in formele de briose,dar nu pline sa fie minus un deget -puneti in cuptor cam 30- 40 min la temperatura medie
Pizza domneasca
-faina se amesteca cu sarea si uleiul. -apa calduta se amesteca cu o 1 lingura de zahar, drojdia, (se amesteca bine si se lasa amestecul 15 min) -dupa 15 minute adaugati acest amestec in mijlocul fainii,amestecati cu o lingura pana ce se mai leaga (eu am pus si 50 de grame de...
prajitura cu frisca si fructe
Se amesteca ouale cu zaharul si uleiul Se adauga faina impreuna cu praful de copt amestecand bine Se pune in formele care le aveti in forma de briose, chec (se umple doar jumatate) si se dau in cuptor cam la 30-40 minunte Cand sunt gata se taie in jumatati, se insiropeaza...
Savarine
Se freaca drojdia cu putin lapte caldut pana se dizolva, apoi se amesteca cu faina, oul, laptele ramas, sarea si uleiul amestecand bine pana devine un aluat omogen de consistenta unei smantani. Se acopera si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Eu am facut in forma de briose, ca...
Rulouri de vinete cu cascaval si sunca
Vanata se curata si se taie felii subtiri de-a lungul vinetei Se pune sare, se trec prin ulei si se da la cuptor intr-o tava sau pe grill, se lasa pana devin moi si bine patrunse Cand sunt gata pe fiecare felie de vanata, asezam sunca si cascaval sau mozzarela si se mai da la cuptor...
Chiftone de dovlecei cu cascaval in cuptor
Dovleceii se fierb cu sare, cand sunt fierti se zdrobesc. Se amesteca cu 2 oua, faina. Intr-o tava cu foaie de copt se pune uleiul, se presara pesmet. Deasupra pesmetului se aseaza jumatate din compozitia de dovleac intins pe toata tava. Se adauga un strat de cascaval. Deasupra cascavalului se...
Piscoturi cu nutela si cocos
Se face cafeaua,o indulciti cat vreti de dulce, daca nu vreti cafea , puteti sa o inlocuiti cu lapte fiert indulcit,sau capucino. Piscoturile se trec prin cafea(aveti grija sa nu le insiropati nici prea tare) Se ung cu nutela,apoi se trec prin nuca de cocos Dupa ce le-ati terminat...
Ardei umpluti cu cartofi
Cartofii se pun la fiert cu sare,cand sunt fierti se zdrobesc. Ceapa taiata marunt se caleste un pic apoi se adauga pasta tomate,sare, piper,se mai lasa la foc cateva minute. Compozitia de mai sus se amesteca bine cu cartofii.Se umplu ardeii spalati si curatati de...
Tort cu crema caramel si vanilie
Foile pentru blat: Faina se amesteca cu amidonul ,daca nu folositi amidon, atunci puneti 200g de faina. Separati albusurile de galbenusuri.Jumatatea din cantitatea de zahar o puneti peste galbenusuri. Albusurile se bat spuma, cand incep sa se intareasca adaugati treptat restul de zahar....
Prajitura martisor
Se face crema de mascarpone:galbenusurile le bateti bine cu zaharul pana devine cremos,apoi adaugati mascarpone,amestecand pana devine o crema. Piscoturile le insiropati cu cafea sau capucino. Intr-o tava puneti un rand de piscoturi trecute prin sirop ,un strat de crema,un alt strat de...
Tort mille-feuille cu crema de urda
- un aluat de foietaj cumparat care are 2 foi in el, fiecare am impartit-o in jumatate si asa am avut 4 foi de tort din fiecare. - fiecare foaie de aluat se intinde cu facaletul -pentru a face foile toate de aceeasi dimensiune, masurati pe o foaie de copt, o taiati si asa veti masura...
Cornuri cu gem
Intr-o cratita topiti untul sau margarina la foc mic.Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine. In alta cratita se bat ouale, drojdia si sarea.Se amesteca bine drojdia cu ouale, sa nu fie cocoloase cu un tel sau lingura de lemn.Apoi se adauga untul...
Cartofi cu usturoi si spanac
-cartofii se fierb in apa cu sare .Cand sunt fierti se taie felii -intr-o tava se intinde pe toata suprafata pesmetul amestecat cu ulei ,patrunjel si 2 linguri de usturoi -se adauga un strat de spanac fiert si stors de zeama -deasupra spanacului se adauga 2 linguri de...
Macedonia de fructe
Fructele se taie in bucati mici,se adauga zeama de la lamaie si zaharul,amestecati .Se lasa in frigider o ora. Pofta buna
Pizza cu sunca si mozzarela
-faina se amesteca cu sarea si uleiul. -apa calduta se amesteca cu o 1 lingura de zahar, drojdia, (se amesteca bine si se lasa amestecul 15 min) -dupa 15 minute adaugati acest amestec in mijlocul fainii,amestecati cu o lingura pana ce se mai leaga (eu am pus si 50 de grame de...
Creveti cu vinete gratinate la cuptor
Vinete gratinate: -se ung feliile de vinetele cu ulei,apoi se calesc intr-o tigaie incinsa,cate 2 minute pe fiecare parte. -se aseaza feliile de vinete intr-o tava cu hartie de copt,se pune sosul de tomate,apoi mozzarella taiata felii sau rasa -se pune tava in cuptor ....
Prajitura noapte venetiana
Prima data se face blatul alb: Se bat spuma 6 albusuri bine,apoi se adauga pe rand cate o lingura de zahar( 8 linguri zahar) Adaugati nuca de cocos si 5 linguri de faina, amestecati usor. Aluatul se toarna intr-o tava de cuptor, cu hartie de copt(eu am folosit una...
Placintele cu ciuperci
Se face intai umplutura ca sa fie rece cand se va umple aluatul : Ciupercile se calesc cu ceapa, se pune putin piper si sare dupa gust(in caz de e prea lichida ingrosati cu pesmet,sau scurgeti bine zeama) Aluatul: Amestecati laptele batut, uleiul, sarea,...
Felii de carne de vitel cu pesmet si parmezan in cuptor
Se sareaza carnea dupa gust. Pesmetul se amesteca cu parmezan,patrunjelul si usturoiul taiat cat mai marunt. Feliiile de carne se trec prin- ulei de masline (daca aveti de masline,daca nu e bun si cel de floarea soarelui), apoi prin amestecul de pesmet. Se pun intr-o...
Crostata cu nutela
Faina se amesteca cu zaharul,un varf de sare, coaja de lămâie Se adauga untul (lasat cu jumatate de ora inainte la temperatura camerei,taiat bucati)ouale si praful de copt. Frământaţi totul pana devine o pasta . Se intinde in forma de salam,...
Ciuperci cu smantana
Se taie ceapa si se caleste intr-o tigaie cu putin ulei. Aveti grija sa nu se arda Se curata ciupercile, eu pun si coditele, le taiem marunt si le punem peste ceapa calita amestecand din cand in cand. Adaugam sare si piper lasandu-se pana se coace. Daca scade zeama si nu sunt...
Felii de carne alla pizzaiola
Feliile de carne le condimentam cu sare si piper dupa care le lasam sa stea vreo 30 minute. Rosiile se taie cubulete. Se piseaza usturoiul si se amesteca cu rosiile,sare Se da la foc cu un pic de ulei Feliile de carne se pun in tigaie cu 2 linguri de ulei Se prajesc...
Tocanita cu legume si pulpe de pui
Se taie toate legumele marunt Intr-o oala se pun 4 linguri de ulei si se calesc toate legumele Se adauga apa cat sa acopere legumele, Cand scade apa se adauga condimentele si patrunjelul, Carnea o prajim in ulei, apoi se pune la legumele aproape fierte Se mai lasa inca un pic...