Tiramisu reţetă originală
Prima oara am mancat in Italia, pana atunci nu stiam de aceasta prajitura,aici mi-a zis ca se numeste zupa ingleze,deci nu stiam ca se numeste tiramisu,de atunci a devenit prajitura mea preferata.
Tiramisu reţetă originală
Intai faceti cafeaua ca sa se raceasca.
Separati galbenusurile de albusuri.
Galbenusurile se freaca cu 150 g de zahar pana se dubleaza,apoi treptat adaugati mascarpone pana obtinem o crema.
Albusurile se bat separat cu un varf de sare pana se devine o spuma tare,dupa care se adauga 50 g de zahar si zaharul vanilat amestecati pana se topeste zaharul
Aceasta spuma se adauga treptat in crema mascarpone amestecand usor de sus in jos(cand adaugati albusurile in mascarpone sa nu amestecati cu mixerul ,folositi o lingura de lemn sau o paleta)
Piscoturile se inmoaie rapid prin cafea(in cafea puteti pune o esenta de rom sau de migdale) se aseaza unul cate unul intr-o tava.
Dupa ce am terminat primul strat se pune jumatate din crema,din nou un alt rand de piscoturi inmuiate prin cafea si terminam cu cealalta jumatate de crema.
Peste crema se pune cacao,puteti sa decorati sau il lasati asa si se da la frigider 5 ore,sau pana a doua zi.
Pofta buna!