lilik

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 07.08.2010

RETETE365
PRIETENI202
Retete / Aperitive / Garnituri

Omleta cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 9 Apr 2011

Spalam dovleceii si ii taiem cubulete sau cum doriti si ii punem la calit cu putin ulei,ii lasam 1-2 minute apoi punem un pahar cu apa,putina sare si lasam sa fiarba pana scade toata apa. Intre timp batem ouale cu putina sare,piper si parmezanul ras,apoi adaugam dovleceii,amestecam si...

Risotto cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 5 Apr 2011

Tocam marunt ceapa si usturoiul(il putem da pe razatoarea cu gauri mici)si le punem la calit cu  putin ulei,cand incep sa se rumeneasca punem ciupercile si le lasam pana scade apa care o lasa,punem putina sare, apoi punem orezul spalat. Il lasam sa se calesca putin si acoperim cu...

Pachetele de vinete

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2011

Curatam o parte din coaja vinetei,o taiem felii groase circa 1 cm(taiem feliile astfel incatsa ne rezulte cate 2 ca pt sandwich). Separat amestecam pesmet cu faina(jumatate pesmet si jumatate faina),sare,piper. Batem ouale si dam feliile de vanata prin ou,apoi prin pesmetul amestecat cu...

Omleta cu sunca si branza

In Aperitive / Garnituri la 20 Ian 2011

batem ouale cu putina sare,piper si o lingura de parmezan. ungem o tigaie antiaderenta cu ulei de masline si cand se incinge punem ouale batute. lasam sa se faca pe o parte apoi o intoarcem ca pe clatita si punem deasupra sunca  si feliile de branza,lasam sa se faca si pe cealalta...

Orez cu anghinare

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2011

Curatam anghinarea si o taiem feliute. Punem ceapa si usturoiul tocate marunt la calit cu putin ulei,iar cand incep sa se rumeneasca punem anghinarea si o lasam 1-2 minute apoi stingem cu vin. Lasam sa se evapore vinul si punem orezul,il calim putin si punem apa. Lasam sa fiarba timpul...

Chiftele

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2011

Curatam cartofii si ii  dam pe razatoarea mica,dupa care ii scurgem si ii  punem peste carne alaturi de painea stoarsa si data pe razatoare,usturoiul pisat,ouale si condimentele. Amestecam bine si din compozitia obtinuta luam cu lingura,dam prin faina si formam chiftele. Prajim...

tarta aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2011

Curatam ceapa si usturoiul,le tocam si le punem la calit cu putin ulei,cand incep sa se rumeneasca adaugam ciupercile curatate si taiate felii si le lasam la innabusit pana scade toata apa care o lasa. Intre timp pregatim un aluat din ingredientele de mai sus si il  impaartim in 2...

Cornulete aperitiv cu somon afumat

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2011

intindem foaia pe masa si o taiem in 12 fasii. pe fiecare fasie punem somon afumat si rulam. punem cornuletele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou. dam la cuptorul preancalzit la 200° pana se rumenesc frumos(15-20 de min). le servim calde.

Pleurotus pane

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2010

Batem oul cu putina sare, pregatim pesmetul cu sare si curatam ciupercile , le stergem cu un prosop umed. Dam ciupercile prin ou, apoi prin pesmet si le punem la prajit, pe ambele parti. Cand sunt gata le punem la scurs pe un prosop. Garnitura: Tocam ceapa marunt si o punem la calit...

Cordon bleu

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2010

pregatim feliile de piept, daca sunt prea groase la batem si le presaram cu putina sare. Batem ouale si pregatim pesmetul cu parmezan si sare. Punem pe fiecare felie de piept o feliuta de sunca si una de cascaval, apoi inchidem cu o scobitoare pt a nu se desface la prajit. Dam fiecare...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 18 Oct 2010

amestecam toate ingredientele si punem compozitia intr-o tava de chec,unsa si tapetata cu faina.dam la cuptorul preincalzit la 180° timp de cca 40 min(eu fac intotdeauna proba cu scobitoarea).dupa 25-30 min scoatem si presaram parmezan ras apoi il bagam inapoi pana e copt.il lasam sa se...

Chiftelute de curcan si dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2010

tocam carnea,curatam dovlecelul si il dam pe razatoare si ii punem sare.amestecam intr-un vas carnea,oul,painea,dovlecelul stors si sare,piper. din compozitia obtinuta formam bilute pe care le dam prin faina,apoi le prajim.noi le-am servit cu salata de rosii. pofta buna!

Crochete de cartofi cu sunca si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2010

punem cartofii cu coaja la fiert,cand sunt gata ii curatam si ii pasam ca pt piure.facem o compozitie din sunca,cartofi,1 ou,parmezan si sare,piper.Luam din compozitie si punem in mijloc 1 fasie de mozzarella,inchidem bine si dam prin faina,apoi prin ou si prin pesmet.le prajim sau...

Tarta de orez cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 9 Oct 2010

facem un aluat din ingredientele de mai sus ,il framantam bine apoi il invelim in folie si il dam la frigider 20-30 min.intre timp spalam dovleceii,ii curatam si ii dam pe razatoarea mare;ii punem intr-un vas cu putina sare.curatam ceapa si o tocam,o punem cu putin ulei intr-o tigaie sa se...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2010

se iau coditele de la ciuperci(champignon),se curata si se toaca marunt.amestecam cu oul,painea inmuiata,sare,catelul de usturoi pisat. Cu compozitia obtinuta umplem palariile ciupercilor. Punem in tava, presaram parmezan si le punem deasupra putin ulei. Dam la cuptorul preincalzit la...

Placinta cu brocolli si carnat

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2010

amestecam toate ingredientele pt aluat (aveti grija ca sarea sa nu ajunga in contact direct cu drojdia pentru ca nu mai creste aluatul),apoi framantam bine si lasam la dospit cca 60 min. intre timp curatam si spalam buchetelele de brocolli si le punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape...

Rulada de carne (polpettone)

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2010

amestecam carnea tocata cu un ou, putin parmezan, sare , piper, paine inmuiata. Separat fierbem 3 oua tari. Dupa ce am amestecat bine compozitia o punem pe o bucata de hartie pt cuptor si intindem o foaie de cca 2-3 cm (important e sa aiba o forma cat de cat dreptunghiulara). Pe aceasta foaie de...

Sofficini

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2010

punem laptele cu untul si sarea intr-o craticioara pe foc,iar cand incepe sa fiarba dam deoparte si adaugam faina cernuta. Amestecam bine, iar cand s-a racorit il framantam putin sa obtinem un aluat moale. Il infasuram in folie si dam la frigider pana se raceste. Intre timp taiem cubulete...

Vol-au-vent cu surimi..

In Aperitive / Garnituri la 19 Sep 2010

intindem foaia pe masa si taiem discuri cu un pahar sau cu o forma rotunda, vedem cate ies,apoi calculam cate 3 cu gaura de pus peste 1 intreg si taiem. ungem discul intreg cu albus de ou ,apoi punem deasupra discul gaurit, ungem din nou si tot asa pana le punem toate. ungem cu albus...

Placintele cu carne

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2010

se face un aluat din ingredientele de mai sus,se framanta bine apoi se intinde o foaie cu sucitorul.se taie foaia patratele si pe fiecare se pune umplutura apoi se ruleaza.se ung cu ou sau cu lapte si le asezam in tava,le dam la cuptor la foc potrivit 30-35 de min. umplutura o facem...

Chiftelute de vinete...

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2010

se coc vinetele pe plita sau la cuptor, cand sunt gata se curata si se pun intr-un castron si se zdrobesc cu furculita.adaugam oul,painea,jumatate din faina,uleiul si condimentele, amestecam bine apoi formam bilute pe care le dam prin faina si le punem la prajit. le putem servi...

Afisate 31 - 51 din 51 retete    

Postari recente

publicat la 21.10.2016

Luca

publicat la 18.10.2015

Pleurotus pe gratar(la grill)

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Nu e niciodată prea târziu pentru a te apuca de sport. Deci mai poţi aştepta.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]