Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 7 Mai 2011 | 12193 vizualizari

 

O retete de croissante delicioase si usor de facut in comparatie cu croissantele preparate din aluatul de foietaj clasic care implica mai multa munca. Multumesc Laura Laurentiu pentru reteta.

 

INGREDIENTE

pentru foietaj:

  • 500 de grame de faina
  • 300 ml apa
  • 40 ml ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura de zahar
  • 5 grame de drojdie
  • 125 grame de margarina
  • 70 de grame de faina
  • galbenus pentru uns deasupra

pentru umplutura:

  • finetti
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid:

Punem drojdia impreuna cu zaharul si putina apa calda ( din cei 300 ml apa) la dospit intr-un loc calduros, pentru 15-20 de minute.

Dupa ce a dospit drojdia, adaugam celelalte ingrediente (in afara de margarina si cele 70 g faina ) si framantam energic pana aluatul devine unul elastic nelipicios ( daca mai este nevoie se adauga dupa caz, faina sau apa).

Lasam aluatul sa creasca o ora, la loc calduros, acoperind vasul cu un prosop curat.

Intre timp amestecam margarina rece cu 70 de g faina.

Dupa ce a crescut ungem masa de lucru cu ulei si rasturnam aluatul pe care il intindem intr-o foaie cat de cat rotunda, peste care intindem amestecul de margarina si faina.

Aluatul uns se imparte in 8 parti aproximativ egale, crestand dinspre margine spre centru.

Se pliaza fiecare "sector de cerc" catre mijloc, acoperinu-se cu cel opus, astfel formandu-se o minge.

Intindem imediat mingea intr-o foaie aproximativ egala cu prima, pe care o crestam din nou in 8 parti egale, apoi se repeta plierea, formandu-se o minge pe care o lasam sa se odihneasca 3 minute pe masa de lucru.

Impartim aluatul in 2 parti egale.

Intindem o foaie rotunda pe care o impartim din nou in 8 partie egale.

Asezam finetti la baza fiecarui triunghi, ruland catre mijloc.

La fel procedam si cu jumatatea cealalta de aluat.

Ungem croissantele cu galbenus de ou, dupa care dam la cuptorul preincalzit 10 minute la foc potrivit, apoi inca 20 de minute la foc mic pana se rumenesc frumos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante cu finetti din aluat foietaj ultrarapid" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu finetti