Iata cum se prepara Reteta de covrigi polonezi
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte cald si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.
Laptele se...
Se bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana se albesc sau isi dubleaza volumul.
Faina se amesteca cu praful de copt, se cern si se adauga, putin cate putin, peste oua.
Se unge cu unt o tava mica (35cmx25cm), apoi se adauga compozitia.
Deasupra se pun visinele fara...
Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare.
Drojdia se dizolva in laptele cald, se adauga zaharul si se lasa la crescut.
Laptele, oul, untul topit, esenta si zaharul vanilinat se pun peste faina si se amesteca bine.
Aluatul se lasa 30 min la dospit intr-un castron uns cu ulei si...
Branza de vaci se amesteca cu oul, zaharul, esenta si coaja de lamaie si portocala.
Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si praful de copt, apoi se pun peste branza si se amesteca bine.
Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic si moale .
Se intinde pe o planseta...
Pentru sirop, se pune apa cu zaharul pe foc si se fierb pana se topeste zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si se fierbe siropul pana se ingroasa putin.
Nucile, fisticul si migdalele se macina, apoi se amesteca cu scortisoara macinata.
Untul se topeste.
Foile de placinta se...
Ciocolata si untul, taiate cubulete, se topesc impreuna.
Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate: faina cernuta, zaharul, cacaua, migdalele macinate si praful de copt.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana se formeaza o spuma, apoi se adauga esenta de vanilie si ciocolata...
Biscuitii se maruntesc, apoi se amesteca cu untul topit si se pun intr-o forma cu peretii detasabili. Eu am folosit forma de 22cm.
Se preseaza bine, apoi se baga in frigider.
Intre timp,se pregateste crema.
Se mixeaza mascarponele cu zaharul, la viteza mica, apoi se...
Se incepe cu umplutura .
Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare.
Toate ingredientele pentru umplutura se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi se lasa la racit.
Pentru aluat , se amesteca faina cu sarea.
Untul se topeste cu zaharul,...
Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si coaja de lamaie si portocala.
Drojdia se dizolva intr-o lingura de lapte cald, se adauga o lingurita de zahar si se lasa la crescut.
Laptele cald se amesteca cu zaharul, esenta si zaharul vanilinat.
Laptele, drojdia si oul batut...
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.
Maiaua se pune in gaura din faina,...
Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.
Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza incet in spuma de albusuri, apoi se adauga fulgii de cocos.
Compozitia se pune intr-o forma cu...
Pentru aluat, faina, migdalele macinate, untul taiat cubulete si un praf de sare, se amesteca bine.
Oul se amesteca cu esenta de vanilie, apoi se adauga in aluat.
se omogenizeaza, apoi se pune in folie de plastic si se da la frigider, pentru o ora.
Se imparte in doua si se formeaza...
Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul (la temperatura camerei) taiat cubulete, se amesteca bine, apoi se pune laptele.
Praful de copt se amesteca cu faina cernuta si putina sare, apoi se incorporeaza in compozitia cu oua.
La sfarsit, se incorporeaza afinele.
Se...
Pentru aluat, ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga faina si se framanta.
Aluatul se imparte in 4 parti egale, se rotunjesc in palma si se lasa 30min, apoi se intind subtire.
Prima foaie se unge cu unt rece, iar deasupra se pune a 2-a foaie. Amandoua se intind cu sucitorul...
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla.
Maiaua se pune in gaura din faina,...
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie.
Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.
Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute). Se pune putin cate putin,...
Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul si un praf de sare.
Se adauga ouale, laptele si sucul de rodie (de la o jumatate de rodie) si se mixeaza, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul topit si afinele.
Se incinge o tigaie pentru clatite si se pune din compozitie...
Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.
Faina se incorporeaza incet in spuma de albusuri, apoi se adauga fulgii de cocos.
Compozitia se intinde, in strat subtire, intr-o tava (20cm)...
Pentru aluat, drojdia se amesteca cu putin zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute sa creasca.
Laptele se incalzeste cu zaharul, apoi se adauga untul topit. Cand il folosim, nu trebuie sa fie fierbinte, ci caldut.
Faina se cerne intr-un bol, se...
Pentru aluat , se pregateste o maia: drojdia uscata se amesteca cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte cald si o lingura de faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca.
Intr-un bol mare, se amesteca faina, sarea, zaharul, uleiul, laptele si maiaua.
Toata compozitia se...
Pentru blatul "Joconde" , fisticul se curata de coaja si se marunteste impreuna cu migdalele.
Amestecul de fistic si migdale se mixeaza cu ouale si zaharul pudra, aproximativ 10 min, pana isi dubleaza volumul.
Separat, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga...
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie.
Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.
Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile si laptele, apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt (cernute). Se...
Pentru coji:
Apa, uleiul si sarea, se pun pe foc si se fierb.
Cand fierbe, se adauga faina cernuta si se amesteca bine, pana nu mai ramane pe peretii vasului.
Compozitia se toarna intr-un alt vas si se lasa la racit.
Cand ajunge la temperatura camerei, se adauga ouale, pe rand, mixand...
Faina si cacaua se cern si se amesteca cu ingrediente uscate (zahar, praf de copt, coaja de lamaie, fulgi de cocos).
Se adauga si restul ingredientelor, apoi se pune intr-o tava cu hartie de copt (25x40cm).
Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 20 min, la 180 grade C.
Cand este gata,...
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc.
Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza.
Crema se lasa la rece.
Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de...
Pentru aluat , faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare, fisticul maruntit, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul, apoi se strange in degete si se amesteca, incet, pana se formeaza cocoloase.
Se pune apa si esenta de lamaie, se framanta repede, pana se leaga bine...
Pentru blat , se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul.
Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.
Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile si laptele, apoi faina cu cacaua (cernute), putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos...
Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data.
Se macina 85-90g de migdale, iar restul se taie cu un cutit, sa ramana bucati mai mari.
Faina si migdalele macinate se...
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugandu-se cate o lingura de zahar.
Falbenusurile se amesteca cu esenta de migdale, apoi se pun peste spuma de albusuri.
In compozitia de oua se incorporeaza faina cernuta si...
Gelatina se pune la hidratat in apa.
Frisca lichida, laptele, zaharul si pastaia de vanilie se pun sa fiarba, la foc mic.
Cand dau in clocot, se opreste focul si se adauga gelatina deshidratata, amestecand continuu.
Compozitia se pune, in mod egal, in pahare sau boluri si se lasa la...
Reteta de covrigi polonezi
Iata cum se prepara Reteta de covrigi polonezi Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte cald si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla. Laptele se...
Desert prajitura cu visine
Se bat ouale cu un praf de sare si cu zaharul, pana se albesc sau isi dubleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt, se cern si se adauga, putin cate putin, peste oua. Se unge cu unt o tava mica (35cmx25cm), apoi se adauga compozitia. Deasupra se pun visinele fara...
Desert gogosi la cuptor
Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare. Drojdia se dizolva in laptele cald, se adauga zaharul si se lasa la crescut. Laptele, oul, untul topit, esenta si zaharul vanilinat se pun peste faina si se amesteca bine. Aluatul se lasa 30 min la dospit intr-un castron uns cu ulei si...
Desert papanasi
Branza de vaci se amesteca cu oul, zaharul, esenta si coaja de lamaie si portocala. Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si praful de copt, apoi se pun peste branza si se amesteca bine. Aluatul obtinut trebuie sa fie elastic si moale . Se intinde pe o planseta...
Desert baclava
Pentru sirop, se pune apa cu zaharul pe foc si se fierb pana se topeste zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si se fierbe siropul pana se ingroasa putin. Nucile, fisticul si migdalele se macina, apoi se amesteca cu scortisoara macinata. Untul se topeste. Foile de placinta se...
Desert negresa cu ciocolata si migdale (Brownies)
Ciocolata si untul, taiate cubulete, se topesc impreuna. Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate: faina cernuta, zaharul, cacaua, migdalele macinate si praful de copt. Ouale se mixeaza cu un praf de sare, pana se formeaza o spuma, apoi se adauga esenta de vanilie si ciocolata...
Desert cheesecake cu Finetti
Biscuitii se maruntesc, apoi se amesteca cu untul topit si se pun intr-o forma cu peretii detasabili. Eu am folosit forma de 22cm. Se preseaza bine, apoi se baga in frigider. Intre timp,se pregateste crema. Se mixeaza mascarponele cu zaharul, la viteza mica, apoi se...
Desert placinta cu mere
Se incepe cu umplutura . Merele se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea mare. Toate ingredientele pentru umplutura se pun pe foc, sa se caleasca cateva minute, apoi se lasa la racit. Pentru aluat , se amesteca faina cu sarea. Untul se topeste cu zaharul,...
Desert gogosi cu ou si lapte
Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si coaja de lamaie si portocala. Drojdia se dizolva intr-o lingura de lapte cald, se adauga o lingurita de zahar si se lasa la crescut. Laptele cald se amesteca cu zaharul, esenta si zaharul vanilinat. Laptele, drojdia si oul batut...
Desert cozonac
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla. Maiaua se pune in gaura din faina,...
Desert tort cu cocos si lamaie
Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza incet in spuma de albusuri, apoi se adauga fulgii de cocos. Compozitia se pune intr-o forma cu...
Desert tort cifra
Pentru aluat, faina, migdalele macinate, untul taiat cubulete si un praf de sare, se amesteca bine. Oul se amesteca cu esenta de vanilie, apoi se adauga in aluat. se omogenizeaza, apoi se pune in folie de plastic si se da la frigider, pentru o ora. Se imparte in doua si se formeaza...
Desert briose cu afine
Ouale se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilinat, se adauga untul (la temperatura camerei) taiat cubulete, se amesteca bine, apoi se pune laptele. Praful de copt se amesteca cu faina cernuta si putina sare, apoi se incorporeaza in compozitia cu oua. La sfarsit, se incorporeaza afinele. Se...
Desert placinta dobrogeana
Pentru aluat, ouale se bat cu un praf de sare, apoi se adauga faina si se framanta. Aluatul se imparte in 4 parti egale, se rotunjesc in palma si se lasa 30min, apoi se intind subtire. Prima foaie se unge cu unt rece, iar deasupra se pune a 2-a foaie. Amandoua se intind cu sucitorul...
Desert mucenici cu aluat de cozonac
Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc. Se pregateste o maia din drojdie, zahar, putin lapte cald si o lingura de faina. Se amesteca bine, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se lasa cateva minute, pana se umfla. Maiaua se pune in gaura din faina,...
Desert tort cu ciocolata si mure
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt (cernute). Se pune putin cate putin,...
Desert clatite americane cu afine
Faina se amesteca cu praful de copt, zaharul si un praf de sare. Se adauga ouale, laptele si sucul de rodie (de la o jumatate de rodie) si se mixeaza, pana se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga untul topit si afinele. Se incinge o tigaie pentru clatite si se pune din compozitie...
Desert tort entremet cu cocos si fructe tropicale
Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Faina se incorporeaza incet in spuma de albusuri, apoi se adauga fulgii de cocos. Compozitia se intinde, in strat subtire, intr-o tava (20cm)...
Desert branzoaice
Pentru aluat, drojdia se amesteca cu putin zahar, o lingura de lapte si o lingura de faina, apoi se lasa cateva minute sa creasca. Laptele se incalzeste cu zaharul, apoi se adauga untul topit. Cand il folosim, nu trebuie sa fie fierbinte, ci caldut. Faina se cerne intr-un bol, se...
Desert placinta cu mere
Pentru aluat , se pregateste o maia: drojdia uscata se amesteca cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte cald si o lingura de faina, se amesteca si se lasa cateva minute sa creasca. Intr-un bol mare, se amesteca faina, sarea, zaharul, uleiul, laptele si maiaua. Toata compozitia se...
Desert tort Marius 37
Pentru blatul "Joconde" , fisticul se curata de coaja si se marunteste impreuna cu migdalele. Amestecul de fistic si migdale se mixeaza cu ouale si zaharul pudra, aproximativ 10 min, pana isi dubleaza volumul. Separat, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga...
Desert tort cu ciocolata si zmeura
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile si laptele, apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt (cernute). Se...
Desert eclere cu crema de vanilie si glazura de zmeura
Pentru coji: Apa, uleiul si sarea, se pun pe foc si se fierb. Cand fierbe, se adauga faina cernuta si se amesteca bine, pana nu mai ramane pe peretii vasului. Compozitia se toarna intr-un alt vas si se lasa la racit. Cand ajunge la temperatura camerei, se adauga ouale, pe rand, mixand...
Desert negresa cu cirese si cocos
Faina si cacaua se cern si se amesteca cu ingrediente uscate (zahar, praf de copt, coaja de lamaie, fulgi de cocos). Se adauga si restul ingredientelor, apoi se pune intr-o tava cu hartie de copt (25x40cm). Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 20 min, la 180 grade C. Cand este gata,...
Desert Tiramisu
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul tos si zaharul vanilinat, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Se adauga cate o lingura de mascarpone si se mixeaza incet, pana se incorporeaza. Crema se lasa la rece. Se pregateste cafeaua; in apa clocotita se adauga cafeaua, apoi se strecoara de...
Desert tarta cu capsune si 3 ani de bucataras
Pentru aluat , faina se cerne si se amesteca cu un praf de sare, fisticul maruntit, zaharul, untul taiat cubulete si galbenusul, apoi se strange in degete si se amesteca, incet, pana se formeaza cocoloase. Se pune apa si esenta de lamaie, se framanta repede, pana se leaga bine...
Desert tort Oreo
Pentru blat , se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar. Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile si laptele, apoi faina cu cacaua (cernute), putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos...
Desert entremet cu mousse de caramel
Pentru blat , se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zeama de lamaie si cate o lingura de zahar, amestecandu-se bine de fiecare data. Se macina 85-90g de migdale, iar restul se taie cu un cutit, sa ramana bucati mai mari. Faina si migdalele macinate se...
Desert tort Raffaello
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, adaugandu-se cate o lingura de zahar. Falbenusurile se amesteca cu esenta de migdale, apoi se pun peste spuma de albusuri. In compozitia de oua se incorporeaza faina cernuta si...
Desert Panna Cotta cu vanilie si gem
Gelatina se pune la hidratat in apa. Frisca lichida, laptele, zaharul si pastaia de vanilie se pun sa fiarba, la foc mic. Cand dau in clocot, se opreste focul si se adauga gelatina deshidratata, amestecand continuu. Compozitia se pune, in mod egal, in pahare sau boluri si se lasa la...