Desert tort Marius 37

de -Licurici- in Torturi, 7 Aug 2018 | 3483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat "Joconde" cu fistic:(se fac 2 blaturi x 24 cm)
    • 2 oua;
    • 55 g fistic macinat;
    • 20 g migdale macinate:
    • 70 g zahar pudra;
    • 75 g albusuri (2-3 albusuri);
    • un praf de sare;
    • 20 g zahar tos;
    • 15 g unt topit.
  • Blat "Joconde":(1 blat x 24cm)
    • 2 oua;
    • 80 g migdale macinate:
    • 70 g zahar pudra;
    • 75 g albusuri (2-3 albusuri);
    • un praf de sare;
    • 20 g zahar tos;
    • 15 g unt topit.
  • Sirop: 100ml sirop de capsune + 150ml apa
  • Mousse de vanilie:
    • 580 ml lapte;
    • 5 galbenusuri;
    • 130 g zahar;
    • 50 g amidon;
    • o pastaie de vanilie;
    • 11 g gelatina granule;
    • 600 ml frisca lichida.
  • Jeleu de capsune si zmeura: (se fac 2 jeleuri x 20cm)
    • 85 g capsune congelate;
    • 85 g zmeura congelata;
    • 75 g zahar tos;
    • o lingura zeama de lamaie;
    • 5 g gelatina granule + 50ml apa.
  • Glazura oglinda:
    • 95 g ciocolata alba;
    • 200 ml apa;
    • 200 g zahar;
    • 135 ml frisca lichida;
    • 8 g gelatina (5 foi);
    • colorant.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Marius 37:

Pentru blatul "Joconde", fisticul se curata de coaja si se marunteste impreuna cu migdalele.

Amestecul de fistic si migdale se mixeaza cu ouale si zaharul pudra, aproximativ 10 min, pana isi dubleaza volumul.

Separat, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul tos, putin cate putin, amestecand bine de fiecare data, sa se topeasca zaharul.

Albusurile se incorporeaza in compozitia de oua, apoi se pune faina, amestecand incet cu o spatula.

La final, se pune si untul topit si racit.

Compozitia se toarna intr-o tava de tort cu inel detasabil si se lasa la cuptorul preincalzit, la 180 grade, pentru 15-20min. (se verifica cu scobitoarea)

Se fac 2 blaturi cu fistic si migdale (ingrediente x 2) si un blat doar cu migdale.

Pentru jeleul de fructe, zmeura si capsunele congelate se acopera cu zaharul si se lasa 30-40 min, se adauga zeama de lamaie, apoi se blenduiesc.

Gelatina se hidrateaza in apa, apoi se topeste cateva secunde la cuptorul cu microunde.

Piureul de fructe se pune pe foc, se adauce la punctul de fierbere, apoi se ia de pe foc si se adauga gelatina.

Se toarna intr-o forma de tort de 20cm si se lasa la frigider pana se intareste. In forma de tort se pune folie alimentara, apoi se toarna compozitia, pentru a fi mai usor de asamblat tortul.

Se fac 2 jeleuri (ingrediente x 2).

Pentru mousse-ul de vanilie, se pune lapte la fiert cu zaharul, pastaia si semintele de vanilie (pastaia de vanilie se taie pe lung, apoi se scot semintele cu cutitul).

Galbenusurile se freaca cu amidonul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.

Laptele cald se adauga in compozitia de galbenusuri, putin cate putin, apoi se pune pe foc, amestecand continuu, in jur de 5min, pana se ingroasa.

Gelatina se hidrateaza in apa, apoi se topeste cateva secunde la cuptorul cu microunde si se adauga in crema.

Crema se ia de pe foc, se pune in alt vas, se acopera cu folie alimentara si se lasa la racit. (folia alimentara se pune exact deasupra cremei, nu se acopera castronul)

Cand s-a racit, crema se amesteca cu frisca batuta.

Pentru glazura oglinda, foile de gelatina se pun la inmuiat in apa.

Zaharul si apa se pun pe foc, pana se topeste zaharul. Se opreste focul si se adauga ciocolata taiata in bucati si frisca lichida, se amesteca pana se topeste ciocolata, apoi se pune gelatina si colorantul.

Se lasa la racit, dar se amesteca din cand in cand sa nu se formeze coaja pe deasupra.

Asamblare: fiecare blat se insiropeaza cu siropul de capsune.

Straturile vor fi:

blat "Joconde cu fistic"

mousse de vanilie

jeleu

mousse de vanilie

blat "Joconde"

mousse de vanilie

jeleu

mousse de vanilie

blat "Joconde cu fistic"

Se imbraca cu mousse de vanilie, se lasa la racit, apoi se acopera glazura oglinda.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Marius 37" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik