lacrimioara

1

Bucataras
incepator

barcelona

Bucataras din 19.09.2010

RETETE77
PRIETENI54
Retete / Dulciuri

Fartons (bastonase pufoase)

In Prajituri la 11 Feb 2013

Intr-un bol punem faina si facem in mijloc o gaura si punem ouale la temperatura camerei,drojdia  dizolvata in apa calduta,zaharul  si sarea, sarea se pune pe margine nu peste drojdie ca sa nu distruga proprietatile drojdiei.Framantam bine dupa care punem uleiul treptat pana ...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 9 Feb 2013

Faina se  amesteca cu oule, laptele caldut, zahar, margarina moale, amoniacul stins in zeama de lamaie, omogenizam si framantam. Aluatul rezultat se imparte in 2 parti. Merele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare.Le punem la calit impreuna cu zaharul si uleiul. Lasam...

Tort inimioara cu caramel si ciocolata

In Torturi la 7 Feb 2013

Blat :albusurile se bat bine cu un praf de sare dupa care punem zaharul si batem bine pana devine lucios ca la bezea.Galbenusurile le batem cu  uleiul  pana devine ca o crema dupa care le punem peste albusuri si amestecam cu spatula punem si zaharul vanilat si faina amestecata cu praful...

Prajitura Alba ca Zapada

In Prajituri la 19 Ian 2013

Preparare foi :se amesteca zaharul cu laptele, untul mai moale si oul, faina se amesteca cu amoniacul dupa care incorporam in  amestecul de  mai sus si framantam un aluat  mai moale. Il impartim in 4  pt 4 foi si le coacem pe fundul unei tavi tapetata cu faina sau cu hartie...

Prajitura turnata cu branza

In Prajituri la 12 Oct 2012

Ouale se freaca cu zaharul pana devin ca o crema, dupa care adaugam uleiul treptat. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt putin cate putin si laptele. Trebuie sa fie un aluat care sa curga, sa fie putin mai gros decat cel  de clatite. Umplutura: se amesteca branza cu ouale si...

Cozonac cu mac

In Dulciuri la 28 Dec 2011

Faina  o cernem, dupa care punem drojdia cu putin din cantitatea de lapte si putin zahar sa dospeasca la loc caldut. Frecam galbenusurile cu zaharul si sarea pana se albesc, le punem peste faina cernuta, adaugam si drojdia dospita, esenta de lamaie, zaharul vanilat  si framantam cu...

Tort racoros cu fructe de padure

In Torturi la 10 Dec 2011

Fructele de padure le punem la  foc cu zaharul si lasam pana se topeste zaharul. Punem  gelatina la hidratat, luam fructele de pe foc si lasam un minut dupa care punem gelatina hidratata  si amestecam bine pana se topeste Dam la racit. Branza o amestecam cu iaurtul dupa care...

Strudel cu mere

In Dulciuri la 25 Noi 2011

Merele le spalam, le curatam de coaja, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari  si le punem la calit cu zaharul. Intre timp intindem foietajul. Cand merele s-au calit punem scortisoara si luam de pe foc si le lasam putin sa se raceasca dupa care umplem aluatul Eu  am taiat...

Coronita cu ciocolata

In Prajituri la 25 Noi 2011

Se freaca untul cu zaharul bine bine ,se adauga sarea,zaharul vanilat,ouale unul cate unul,faina amestecata cu praful de copt si laptele putin cate putin. Radem jumatate din ciocolata si o  incorporam in aluat . Cealalta jumatate o rupem bucatele si o amestecam in aluat. Se toarna...

Chec cu lamaie

In Prajituri la 17 Noi 2011

Se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat toata cantitatea de zahar, dupa care punem vanilia, zeama si coaja razalita de la cele 2 lamai. Galbenusurile le amestecam cu uleiul dupa care le incorporam in albusurile batute spuma  amestecand...

Tort teren de fotbal

In Torturi la 3 Noi 2011

Preparare blaturi: Se fac 2 blaturi. Impartim igredientele pentru 2 blaturi. Se bat albusurile spuma, adaugam zaharul si mai batem putin, dupa care punem galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt, iar la final cacaoa. Amestecam cu o lingura...

Prajitura cu foaie de napolitana

In Prajituri la 9 Oct 2011

Preparare blat :batem albusurile bine, punem zaharul mai batem putin dupa care adaugam galbenusurile,nuca macinata, biscuiti macinati, praful de copt cu faina.Intr-o tava( nu  stiu marimea tavii mele , eu zic una obisnuita)ungem cu putin unt si punem o foaie de napolitana,  o taiem...

Gogosi

In Dulciuri la 25 Sep 2011

Eu am pus toate ingredientele la masina de paine si  am dat la programul de framantare. Daca nu aveti masina de paine faceti aluatul normal, adica drojdia, putin zahar si laptele le punem putin la dospit, circa 10 minute. Intr-un  vas mai mare punem faina, adaugam drojdia punem si...

Dulceata de prune

In Dulceata / Gem la 21 Aug 2011

Se spala prunele, se scot samburii si taie cubulete. Intr-o oala se amesteca prunele cu zaharul, apa si betisorul de scortisoara. Se pun la fiert la foc mic si se lasa la fiert pana scade si imoaie bine. Cand icepe si se ingroasa trebuie sa amestecati incontinu sa nu se prinda. Se scoate...

Turta dulce

In Dulciuri la 20 Aug 2011

Se amesteca toate igredientele si se face un aluat care se intinde ceva mai gros . Se fac forme dupa dorinta sau se ia cate un pic  din aluat si se fac bile mai mici dupa care le turtim si le facem ca turta dulce de cumparat. Le punem in tava la copt si le bagam la cuptor incalzit...

Rulada cu crema de lapte

In Prajituri la 14 Aug 2011

Preparare Rulada cu crema de lapte : Punem  laptele la foc, iar cand incepe sa fiarba luam de pe foc si punem vanilia, zaharul si faina cernuta. Punem la foc si lasam pana se ingroasa. Cand s-a racit adaugam frisca batuta si ciocolata topita si o punem la rece. Preparare blat...

Prajitura Kinder Pingui

In Prajituri la 1 Aug 2011

Foi: Galbenusurile se bat bine cu zaharul si vanilia. Treptat se adauga grisul, faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Se adauga treptat laptele, uleiul si mierea apoi si pudra de cacao. Separat se bat albusurile spuma cu sarea. Cele doua compozitii se amesteca cu o spatula. Acest...

Prajitura delicioasa

In Prajituri la 1 Mai 2011

Blat: Separam galbenusurile de albusuri si batem albusurile spuma tare cu zaharul. Adaugam galbenusurile, uleiul, faina amestecata cu praful de copt si vanilia se da la copt intr-o tava de 35/25 am folosit eu dar daca e mai mica cred ca e mai bine ca iese blatul mai gros si eu din...

Foi de napolitana cu crema

In Prajituri la 24 Apr 2011

Intr-un castron punem untul cu 200 grame zahar il frecam bine si adaugam ouale, le amestecam. Separat punem restul de zahar la topit cu cateva picaturi de apa, lasam pana se topeste dupa care adaugam amestecul de oua cu unt si amestecam incontinuu pana se topeste zaharul, dupa care umplem...

Prajitura cu nuca de cocos

In Prajituri la 20 Apr 2011

Se freaca faina cu untura, se adauga oul, zaharul, praful de copt ,cacaua. Se face un aluat si se imparte in 2, se fac 2 foi. Intindem prima foaie si o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa care preparam umplutura. Se bat albusurile spuma cu zaharul dupa care adaugam nuca de cocos...

Spuma de capsuni

In Dulciuri la 4 Apr 2011

Capsunile le dam prin  robot, le tocam. Peste ele punem albusurile impreuna  cu zaharul, batem spuma tare. Punem frisca batuta cu 2 plicuri zahar vanilat peste spuma de albusuri, dupa care dam la frigider pana se raceste.

Tort egiptean (de ziua mea)

In Torturi la 15 Mar 2011

Preparare foi: albusurile se bat spuma cu  zaharul tare dupa care adaugam faina si nucile macinate si coacem foile intr-o tava rotunda.  O ungem cu unt si punem o parte din compozitie; facem 3 foi si  le coacem pe rand 15 minute fiecare pana se rumenesc, dupa care le...

Prajitura albinuta (dulcinea)

In Prajituri la 5 Mar 2011

Mierea ,zaharul si margarina se pun la foc sa fiarba pana ce zaharul se topeste. Luam de pe foc si lasam putin la racit dupa care adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, treptat,oul si cateva linguri de lapte. Ca sa se poata amesteca mai bine framantam un aluat  mai elastic care se...

Tort diplomat

In Torturi la 26 Feb 2011

Se pune la fiert laptele. Intre timp frecam galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul dupa care punem amidonul si amestecam bine.Cand laptele da in clocot il luam deoparte si lasam putin la racit .Dupa ce s-a racit adugam cate putin din lapte peste galbenusuri si amestecam. Punem in...

Cosulete fragede

In Prajituri la 17 Feb 2011

Aluatul: batem galbenusurile spuma cu zaharul pana devine  ca o crema. Adaugam untul moale, laptele, uleiul,coaja de portocala,bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se intinde o foaie groasa si se taie cu un pahar mai mic, depinde de forma, cercuri din care formam cosuletele dupa...

Branzoici

In Dulciuri la 17 Feb 2011

Se freaca drojdia cu putin zahar,pana se lichefiaza apoi se adauga 60 ml lapte caldut.Separat se incalzeste si restul de lapte, dar nu fierbinte, si se adauga untul sa se topeasca, precum  si zaharul vanilat. Punem si sarea, iar apoi il punem peste faina adaugind si drojdia si framantam...

Prajitura cu capsuni

In Prajituri la 30 Ian 2011

Preparare blat: ouale se bat spuma cu zaharu pana se ingroasa,se adauga treptat uleiu si laptele,coaja de lamaie si la final faina amestecata cu budinca si praful de copt amestecam bine pana la omogenizare.Compozitia o punem intr-o tava tapetata cu hartie si dam la copt la 180 grade 30 minute....

Pessic

In Prajituri la 26 Ian 2011

Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca impreuna cu zaharul pana se albesc. Albusurile se bat spuma tare, faina se cerne si se amesteca cu amidonul, praful de sare si praful de copt si le amestecam. Adaugam galbenusurile peste albusuri si amestecam usor  dupa care punem si faina...

Prajitura dobos

In Prajituri la 16 Ian 2011

Pregatire blat: galbenusurile se freaca cu zaharu bine pana iese ca o crema,albusurile se bat spuma,cu sarea dupa care se amesteca cu galbenusurile,adaugam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula de lemn ca sa nu se lase.Foile se coc pe fundul tavii, acum fiecare ce forma doreste;...

Cornulete cu nuca

In Dulciuri la 9 Ian 2011

Se freaca faina cu 250 grame margarina,( ouale se separa) se adauga galbenusurile, smantana, praful de sare si se framanta pana devine un aluat potrivit. Il imparim in 8 parii si fiecare  parte o intindem fasie si o ungem cu restul de margarina  care am topit-o  si rulam formand un...

Afisate 1 - 30 din 40 retete    

Postari recente

publicat la 11.02.2013

Fartons (bastonase pufoase)

publicat la 09.02.2013

Prajitura cu mere

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]