cum a fost ziua mea de nastere trebuia sa fac ceva dulce si m-am hotarat sa fac ceva gustos. Demult am pus ochi pe reteta asta si am ales tortul acesta care e nemaipomenit de gustos, nu e aratos dar e gustos e super
Foi:
Crema1:
Crema2:
Preparare foi:
albusurile se bat spuma cu zaharul tare dupa care adaugam faina si nucile macinate si coacem foile intr-o tava rotunda.
O ungem cu unt si punem o parte din compozitie; facem 3 foi si le coacem pe rand 15 minute fiecare pana se rumenesc, dupa care le lasam sa se raceasca si ne ocupam de crema 1.
Galbenusurile se amesteca cu faina zaharul si laptele. Punem compozitia la foc mic si amestecam incontinuu pana se ingroasa. O luam de pe foc si o lasam la racit .Frecam untul bine si il incorporam in crema de galbenusuri cand a ajuns la temperatura camerei, putin calduta si amestecam bine
O lasam deoparte si ne ocupam de caramel.
Preparare crema 2:
zaharul se pune la foc si se topeste; cand a devenit caramel il turnam pe hartie ,sau altceva, unsa cu ulei
Dupa ce s-a racit putin il luam si il punem intr-o punga si il zdrobim cu sucitorl.
Batemj frisca si cand s-a intarit punem nuca zdrobita sau alune, cum preferati .Eu am pus de amandoua si zaharul faramitat. Asamblare:punem foaie,o parte din crema 1 si o parte din crema 2,foaie iar crema 1 si apoi crema 2 ,iar foaie si la final la fel crema 1 si 2 Ornam cu nuca.