Prajitura Kinder Pingui

de lacrimioara in Prajituri, 1 Aug 2011 | 19313 vizualizari

 

Am revenit dupa cateva luni de absenta cu o reteta cunoscuta, e o prajitura delicioasa pe care eu o ador. Cum a venit vara am fost mai mult pe la mare,  cum stau la 30 minute de ea profit din plin si am fost cam ocupata. Chiar mi-a fost dor de bucataras cat am lipsit si am revenit cu drag, abia astept sa impartasesc cu voi retetele.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua mari sau 5 mai mici,
  • 100 grame faina,
  • 100 grame zahar,
  • 2 linguri gris,
  • 2 linguri miere,
  • 50 grame cacao
  • 1 zahar vanilat,
  • 1 plic praf de copt,
  • 100 ml ulei,
  • 100 ml lapte,
  • un praf sare.
  • Crema:
  • 400 grame frisca lichida,
  • 1 intaritor de frisca,
  • 150 ml lapte condensat,
  • 2 linguri de miere,
  • 1 lingurita esenta vanilie,
  • 4-5 foi gelatina.
  • Glazura 1:
  • 100 grame ciocolata cu lapte,
  • 50 grame unt,
  • 1 lingura ulei.
  • Glazura 2 e la fel ca prima. aceasta glazura  adica ultima se pune deasupra.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Kinder Pingui:

Foi:

Galbenusurile se bat bine cu zaharul si vanilia. Treptat se adauga grisul, faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Se adauga treptat laptele, uleiul si mierea apoi si pudra de cacao. Separat se bat albusurile spuma cu sarea. Cele doua compozitii se amesteca cu o spatula. Acest amestec se imparte in doua si se coc 2 foi la foc mediu 20 minute. Se face proba cu scobitoarea.

Crema:

Frisca se bate cu intaritorul bine bine.

Se adauga mierea si esenta de vanilie si incheiati cu laptele condensat

Foile de gelatina se imoaie 5 minute in putina apa apa dupa care se pun la baie de abur pana se dizolva

Se lasa un minut sa se raceasca dupa care se amesteca cu crema bine de tot .

Punem  crema la frigider  dupa care ne ocupam de glazura

Glazura:

Ciocolata se topeste in baie marina se adauga untul si uleiul. O dam la racit, o facem si pe cealalta si le lasam la racit putin.

Asamblare: blat, crema, prima glazura, restul de crema, blat si a doua glazura.

Se pune la frigider pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Kinder Pingui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

alina2605 1

29.01.2014, 16:22

ce dimensiune are tava in care ai copt foile? multumesc

lacrimioara 1

30.01.2014, 12:56

tava avea 20/30 cam asa cu placere

Dianora 1

02.02.2014, 16:45

Delicioasa prajitura!Am facut-o doar ca mie imi plac dulciurile mai aromate si atunci am adaugat 2 fiole de esenta de rom in blat si 2 esente de vanilie in crema.Recomand reteta tuturor!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de miere si crema de vanilie