Pessic

de lacrimioara in Prajituri, 26 Ian 2011 | 42800 vizualizari

 

Este un piscot cu gust de lamaie,  ce se mananca aici in Spania,  dimineata la cafea .
Este gustos de numa si foarte pufos!

 

INGREDIENTE

  • 150 gr zahar,
  • 50gr faina,
  • 50 gr amidon,
  • 4 oua + 2 albusuri,
  • coaja si zeama de la o lamaie,
  • un praf de copt,
  • un praf de sare,
  • zahar pudra pentru decor.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pessic:

Se separa galbenusurile de albusuri si se freaca impreuna cu zaharul pana se albesc. Albusurile se bat spuma tare, faina se cerne si se amesteca cu amidonul, praful de sare si praful de copt si le amestecam. Adaugam galbenusurile peste albusuri si amestecam usor  dupa care punem si faina amestecata cu amidonul in ploaie. Punem si  zeama si coaja de lamaie rasa si amestecam usor. Se pune in tava tapetata cu hartie de copt sau cum am facut eu in tava de aluminiu si unsa cu putin ulei. Tava mea a fost  mai mica, dimensiunea nu o stiu exact, dar iese mai inalt daca e mai mica tava. Se da la copt la 170 grade 30 minute si se probeaza cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pessic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec in doua culori