Prajitura cu mere

de lacrimioara in Prajituri, 9 Feb 2013 | 9393 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt foi:
  • 2 oua,
  • 200 gr zahar,
  • 1 plic amoniac pt prajituri,
  • 200 gr margarina,
  • 150 ml lapte,
  • faina cat cuprinde.
  • Pt umplutura:
  • 2 kg mere,
  • 3 ml ulei,
  • 70 gr zahar,
  • scortisoara,
  • zahar pudra pentru decor.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Faina se  amesteca cu oule, laptele caldut, zahar, margarina moale, amoniacul stins in zeama de lamaie, omogenizam si framantam. Aluatul rezultat se imparte in 2 parti.

Merele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare.Le punem la calit impreuna cu zaharul si uleiul. Lasam pana scade putin zeama, adaugam scortisoara si lasam la racit.

Intre timp intindem prima foaie, o punem in tava tapetata cu hartie si dam la cuptor pana se rumeneste putin cam 6-8 minute, dupa care o scoatem si punem merele deasupra. Acoperim cu cea de-a doua foaie si  si dam la copt. Lasam cam 20-25 minute pane se rumeneste. Lasam  putin la racit si pudram cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere