Prajitura cu mere

de dakris in Prajituri, 14 Feb 2012 | 8544 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. foi:
  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic amoniac pt prajituri (7 g, Dr. Oetker)
  • 200 g margarina sau unt
  • 150 ml lapte
  • faina cat cuprinde (aprox. 800 g)
  • Pt. umplutura:
  • 2 kg mere
  • 30 ml ulei
  • 70 g zahar (dupa gust)
  • scortisoara (dupa gust)
  • zahar pudra pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mere:

Peste faina adaugam ouale, laptele caldut, zaharul, margarina moale, amoniacul stins cu zeama de lamaie sau putin otet, omogenizam si framantam.  Aluatul astfel obtinut se imparte in 3 parti egale din care, dupa ce le intindem si le coacem pe rand la cuptor cca 20 min, vor rezulta cele 3 foi necesare compunerii prajiturii.

Merele se spala, se curata de coaja si le radem prin ochiurile mici de la razatoare sau le razuim/maruntim cu ajutorului ustensilelor robotului de bucatarie. Le punem intr-o cratita si adaugam uleiul, zahar si scortisoara dupa gust, acoperim cu un capac si lasam sa se inabuse pret de cateva minute.

Peste foile coapte intindem umplutura de mere fierbinte (imediat ce a fost luata de pe foc). Acoperim cu folie de aluminiu si cateva prosoape de bucatarie (pentru a se inmuia foile si a putea fi taiate usor).

Cand prajitura s-a racit se pudreaza si se taie. Eu am taiat-o inainte de a se raci - caci voinicul meu nu mai avea rabdare - si se observa in imagini ca nu s-a taiat prea frumos...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

dakris 1

15.02.2012, 08:38

Noua ne place foarte mult . E reteta clasica de prajitura cu mere, cum spune Lia Pupici tutror!

AdriiAdi 1

04.03.2013, 13:13

yammm delicioasa

dakris 1

05.03.2013, 18:08

Multumesc, AdriiAdi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Valurile Dunarii cu mere