Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda si 1 lingura de faina intr-un castron si turnam amestecul in centru. Lasam cateva minute pana isi...
Cernem faina intr-un castron.Facem o adancitura in care punem sarea, oregano, uleiul de masline si drojdia dizolvata,Turnam incet si restul de apa calda si framantam un aluat nelipicios pe care il acoperim si il lasam sa creasca.
Curatam ciupercile, le trecem rapid printr-un jet de apa si le...
Punem intr-un castron drojdia si zaharul si turnam apa calduta, amestecand . Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Odata cu ultima faina adaugam si sarea.Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam vasul la temperatura...
Intr-un castron punem faina integrala si cernem faina alba.
Intr-o ceasca punem zaharul, drojdia si putina apa calda si amestecam bine.
Lasam cateva minute sa se activeze drojdia.
Facem o adancitura in mijloc si punem drojdia activata.
Pe o margine punem sarea.
Incem sa turnam...
Intr-un castron punem faina integrala, faina alba si facem o adancitura in mijloc.
Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calda si amestecam bine, apoi turnam in adancitura facuta. Adaugam uleiul de masline in mijloc, iar intr-o margine punem sarea. Turnam cate putina apa...
Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc in care punem drojdia dizolvata cu zaharul in putina apa calda.
Pe o margine punem sarea. Turnam cate putina apa calda si incepem sa framantam aluatul. Spre sfarsitul framantarii adaugam si uleiul. Framantam pana aluatul nu...
Cernem intr-un vas faina de grau si cea de secara si adaugam taratele.
Amestecam apa cu laptele batut astfel incat amestecul sa fie caldut. Facem o adancitura la mijloc in care punem drojdia dizolvata in putina apa calduta, sarea si zaharul.
Turnam cate putin din apa cu laptele batut si...
Cernem intr-un castron faina de grau. Adaugam faina de secara si taratele si amestecam.
Intr-un castronel punem semintele de in si turnam peste ele apa clocotita. Le acoperim si le lasam pana apa este calduta cat sa poti tine un deget in ea. Frecam intr-o cescuta drojdia cu zaharul, apoi ...
Intr-un castron cernem faina alba, apoi cea de naut, punem oregano si sarea intr-un colt.
Dizolvam drojdia si zaharul intr-o cescuta cu apa calduta. Facem o adancitura in mijlocul fainii si turnam drojdia dizolvata. Turnam si restul apei framantand aluatul.
Cand aluatul este aproape...
Intr-un castron cernem ambele tipuri de faina. Amestecam bine, apoi facem o adancitura in care punem maiaua, zaharul, sarea, drojdia uscata.
Incalzim apa si laptele batut, cat sa putem tine un deget in amestec fara sa ne ardem. Adaugam cate putin dim laptele batut amestecat cu apa si...
Cernem intr-un castron mare faina de grau si de secara, adaugam taratele, zaharul, punem sarea intr-o margine, iar in mijloc facem o adancitura in care punem maiaua. Turnam cate putina apa calda si framantam.Acoperim vasul cu un prosop si il tinem la cald pana isi mareste volumul. Va dura...
Ziua 1: Amestecam intr-un vas 100 gr faina de secara cu 100 ml apa calduta. Lasam amestecul la loc cald(30 grade C) pentru 24 ore.
Ziua 2: Adaugam 100 gr faina de secara si 100 ml apa calduta si amestecam bine. Lasam din nou la loc caldut (cca25 grade C pentru 24 ore).
Ziua 3: Mai...
Punem faina intr-un castron.
Intr-o cescuta punem drojdia, zaharul si putina apa. Amestecam pana drojdia se dizolva. Facem o adancitura in mijlocul fainii in care punem drojdia, oregano, uleiul de masline, iar pe margine punem sarea. Incepem sa framantam, turnam cate putina apa calduta, pana...
Cernem intr-un castron faina. Adaugam sarea si oregano. Dizolvam drojdia si zaharul in putina apa calduta. Punem drojdia peste faina si incepem sa framantam. Adaugam cate putina apa calda, apoi uleiul si framantam un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila si il lasam sa creasca 1/2 de...
Cernem faina intr-un vas adanc. Punem apa cu cele 2 linguri zahar la foc si amestecam pana se topeste zaharul, apoi lasam siropul sa se raceasca, cat sa tinem un deget in ea, fara sa ne ardem. Amestecam faina cu drojdia, punem sarea, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, apoi turnam apa...
Amestecam faina cu zaharul, sarea si drojdia. Turnam apa calda si uleiul si framantam un aluat nelipicios. Lasam aluatul sa cresca 15 minute, apoi il intindem si il asezam pe o forma rotunda. Tocam ceapa solzisori, iar rosiile le taiem cubulete, dupa ce am scos partea cu seminte. Somonul il taiem...
Intr-un vas adanc cernem faina. Adaugam drojdia uscata si amestecam bine. Incalzim intr-un vas apa si iaurtul, cat sa putem tine mana fara sa ne ardem si adaugam zaharul.In mijlocul fainii facem o adancitura in care turnam apa si iaurtul si incepem sa amestecam. Adaugam si sarea, uleiul si...
Dizolvati drojdia in putina apa calduta impreuna cu zaharul si sare. Amestecti faina cu uleiul de masline, drojdia dizolvata. Amestecati continuu, turnand cate putina apa calda pana obtineti un aluat elastic pe care il lasati la crescut 20 de minute.
Intindeti o foaie pe o forma de...
Dizolvam drojdia in putina apa calduta impreuna cu sarea si zaharul.cernem faina intr-un castron ,facem o adancitura la mijloc in care turnam drojdia si uleiul de masline.Turnam cate putina apa calda si framantam pana obtinem un aluat elastic ,care nu se lipeste de maini ,pe care il lasam sa...
Dizolvati drojdia impreuna cu sarea si zaharul in putina apa calduta.Cerneti faina intr-un castron,faceti o adancitura si puneti amestecul impreuna cu uleiul de masline.Amestecati si adaugati cate putina apa calduta pana obtineti un aluat nelipicios ,usor de modelat ,pe care il lasati sa...
Incalzim apa cat sa putem tine un deget in ea . Punem zaharul , sarea , uleiul de masline si drojdia , amestecam si lasam 5 minute .
Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura la mijloc si punem apa . Amestecam pana obtinem un aluat elastic , care nu se lipeste de...
Paine cu faina integrala de secara si tarate de grau
Intr-un castron cernem faina de grau, adaugam faina integrala de secara si taratele de grau. Amestecam ingredientele si facem o adancitura in mijloc. Amestecam zaharul cu drojdia, putina apa calda si 1 lingura de faina intr-un castron si turnam amestecul in centru. Lasam cateva minute pana isi...
Pizza la capac
Cernem faina intr-un castron.Facem o adancitura in care punem sarea, oregano, uleiul de masline si drojdia dizolvata,Turnam incet si restul de apa calda si framantam un aluat nelipicios pe care il acoperim si il lasam sa creasca. Curatam ciupercile, le trecem rapid printr-un jet de apa si le...
Ciabatta cu masline
Punem intr-un castron drojdia si zaharul si turnam apa calduta, amestecand . Lasam 5 minute dupa care incepem sa punem faina, amestecand cu o lingura de lemn pana incorporam toata faina. Odata cu ultima faina adaugam si sarea.Acoperim vasul cu folie alimentara si lasam vasul la temperatura...
Focaccia integrala
Intr-un castron punem faina integrala si cernem faina alba. Intr-o ceasca punem zaharul, drojdia si putina apa calda si amestecam bine. Lasam cateva minute sa se activeze drojdia. Facem o adancitura in mijloc si punem drojdia activata. Pe o margine punem sarea. Incem sa turnam...
Pizza casei cu blat din faina integrala
Intr-un castron punem faina integrala, faina alba si facem o adancitura in mijloc. Intr-un castron amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calda si amestecam bine, apoi turnam in adancitura facuta. Adaugam uleiul de masline in mijloc, iar intr-o margine punem sarea. Turnam cate putina apa...
Paine alba de casa cu susan
Cernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc in care punem drojdia dizolvata cu zaharul in putina apa calda. Pe o margine punem sarea. Turnam cate putina apa calda si incepem sa framantam aluatul. Spre sfarsitul framantarii adaugam si uleiul. Framantam pana aluatul nu...
Paine cu seminte
Cernem intr-un vas faina de grau si cea de secara si adaugam taratele. Amestecam apa cu laptele batut astfel incat amestecul sa fie caldut. Facem o adancitura la mijloc in care punem drojdia dizolvata in putina apa calduta, sarea si zaharul. Turnam cate putin din apa cu laptele batut si...
Paine de casa cu seminte de in si tarate de grau
Cernem intr-un castron faina de grau. Adaugam faina de secara si taratele si amestecam. Intr-un castronel punem semintele de in si turnam peste ele apa clocotita. Le acoperim si le lasam pana apa este calduta cat sa poti tine un deget in ea. Frecam intr-o cescuta drojdia cu zaharul, apoi ...
Lipie la cuptor cu faina de naut, oregano si susan
Intr-un castron cernem faina alba, apoi cea de naut, punem oregano si sarea intr-un colt. Dizolvam drojdia si zaharul intr-o cescuta cu apa calduta. Facem o adancitura in mijlocul fainii si turnam drojdia dizolvata. Turnam si restul apei framantand aluatul. Cand aluatul este aproape...
Paine cu maia si fulgi de secara
Intr-un castron cernem ambele tipuri de faina. Amestecam bine, apoi facem o adancitura in care punem maiaua, zaharul, sarea, drojdia uscata. Incalzim apa si laptele batut, cat sa putem tine un deget in amestec fara sa ne ardem. Adaugam cate putin dim laptele batut amestecat cu apa si...
Paine cu fibre
Cernem intr-un castron mare faina de grau si de secara, adaugam taratele, zaharul, punem sarea intr-o margine, iar in mijloc facem o adancitura in care punem maiaua. Turnam cate putina apa calda si framantam.Acoperim vasul cu un prosop si il tinem la cald pana isi mareste volumul. Va dura...
Maia pentru paine
Ziua 1: Amestecam intr-un vas 100 gr faina de secara cu 100 ml apa calduta. Lasam amestecul la loc cald(30 grade C) pentru 24 ore. Ziua 2: Adaugam 100 gr faina de secara si 100 ml apa calduta si amestecam bine. Lasam din nou la loc caldut (cca25 grade C pentru 24 ore). Ziua 3: Mai...
Pizza cu blat din faina integrala si legume
Punem faina intr-un castron. Intr-o cescuta punem drojdia, zaharul si putina apa. Amestecam pana drojdia se dizolva. Facem o adancitura in mijlocul fainii in care punem drojdia, oregano, uleiul de masline, iar pe margine punem sarea. Incepem sa framantam, turnam cate putina apa calduta, pana...
Pizza
Cernem intr-un castron faina. Adaugam sarea si oregano. Dizolvam drojdia si zaharul in putina apa calduta. Punem drojdia peste faina si incepem sa framantam. Adaugam cate putina apa calda, apoi uleiul si framantam un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila si il lasam sa creasca 1/2 de...
Cornuri cu susan (de post)
Cernem faina intr-un vas adanc. Punem apa cu cele 2 linguri zahar la foc si amestecam pana se topeste zaharul, apoi lasam siropul sa se raceasca, cat sa tinem un deget in ea, fara sa ne ardem. Amestecam faina cu drojdia, punem sarea, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat, apoi turnam apa...
Pizza cu somon, ceapa si rosii
Amestecam faina cu zaharul, sarea si drojdia. Turnam apa calda si uleiul si framantam un aluat nelipicios. Lasam aluatul sa cresca 15 minute, apoi il intindem si il asezam pe o forma rotunda. Tocam ceapa solzisori, iar rosiile le taiem cubulete, dupa ce am scos partea cu seminte. Somonul il taiem...
Paine de casa cu faina integrala de secara
Intr-un vas adanc cernem faina. Adaugam drojdia uscata si amestecam bine. Incalzim intr-un vas apa si iaurtul, cat sa putem tine mana fara sa ne ardem si adaugam zaharul.In mijlocul fainii facem o adancitura in care turnam apa si iaurtul si incepem sa amestecam. Adaugam si sarea, uleiul si...
Pizza cu sprot afumat
Dizolvati drojdia in putina apa calduta impreuna cu zaharul si sare. Amestecti faina cu uleiul de masline, drojdia dizolvata. Amestecati continuu, turnand cate putina apa calda pana obtineti un aluat elastic pe care il lasati la crescut 20 de minute. Intindeti o foaie pe o forma de...
Pizza cu carne de vita, mazare si porumb
Dizolvam drojdia in putina apa calduta impreuna cu sarea si zaharul.cernem faina intr-un castron ,facem o adancitura la mijloc in care turnam drojdia si uleiul de masline.Turnam cate putina apa calda si framantam pana obtinem un aluat elastic ,care nu se lipeste de maini ,pe care il lasam sa...
Pizza cu spanac
Dizolvati drojdia impreuna cu sarea si zaharul in putina apa calduta.Cerneti faina intr-un castron,faceti o adancitura si puneti amestecul impreuna cu uleiul de masline.Amestecati si adaugati cate putina apa calduta pana obtineti un aluat nelipicios ,usor de modelat ,pe care il lasati sa...
Pizza cu legume si mozzarella
Incalzim apa cat sa putem tine un deget in ea . Punem zaharul , sarea , uleiul de masline si drojdia , amestecam si lasam 5 minute . Cernem faina intr-un castron , facem o adancitura la mijloc si punem apa . Amestecam pana obtinem un aluat elastic , care nu se lipeste de...