Spalam carnea si o taiem cuburi mai mari.
In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional in ea pana se albeste pe toate partile. Adaugam ceapa tocata fin si mai lasam pana aceasta incepe sa se inmoaie. Stingem cu apa calda cat sa acopere carnea, adaugam foile de...
Curatam pulpele de gaina, le taiem in jumatate si le punem la fiert in apa rece. Spumam bine, apoi adaugam restul legumelor. Fierbem cat este nevoie pana carnea se inmoaie. Strecuram zeama si o punem deoparte. Vom avea nevoie de aproximativ 150 ml supa. Restul o vom folosi pentru o supa cu...
Spalam cartofii, ii curatam de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare.
In timp ce cartofii fierb, pregatim sosul.
Intr-o craticioara cu fund dublu punem untul. Punem craticioara la foc si, cand untul s-a topit punem faina. Amestecam rapid cu un tel sa nu se...
Spalam bine cartofii si ii curatam de coaja. Ii spalam din nou si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert 15 minute in apa cu putina sare. Scurgem apa, apoi ii presam si i amestecam cu untul si lapte fierbinte cat sa iese un piure putin mai subtire decat il facem in mod normal. Adaugam sare, piper...
Curatam spanacul, il spalam si il scurgem, apoi il taiem fasii.
Intr-o tigaie (pe care o putem pune la cuptor), punem uleiul la foc mic si cand este incins, adaugam usturoiul tocat fin, apoi spanacul. Presaram putina sare, acoperim tigaia cu un capac si il lasam cateva minute, pana ...
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in sferturi.
Ii punem intr-o oala la fiert in apa cu o lingurita de sare pentru 7-8 minute.
Scurgem apa si punem cartofii intr-un singur strat in tava pe hartie de copt.
Presaram deasupra sare, piper, boia si oregano si stropim cu uleiul de...
Taiem pieptul de pui in fasii subtiri. In uleiul incins punem pieptul de pui si amestecam ocazional pana carnea incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam mazarea, o lasam cateva minute, amestecand usor, apoi adaugam orezul. Stingem cu 450 ml apa, adaugam sarea, piperul, baza pentru mancare si foile...
Pieptul il spalam, il scurgem si il taiem fasii subtiri, pe care le dam cu sare si piper. Trecem rapid ciupercile printr-un jet de apa, le stergem si le feliem. Curatam usturoiul si il taiem fin.
In uleiul incins, punem pieptul de pui si amestecam ocazional pana incepe sa se...
Curatam cartofii si ii spalam bine. Ii punem intr-o oala, ii acoperim cu apa, adaugam putina sare si ii fierbem 10 minute.Ii scurgem si ii taiem in bucati potrivite. Intr-o tigaie incintam uleiul si adaugam bucatile de cartofi. Le rumenim usor pe toate partile. Curatam ciupercile, le taiem in...
Intr-o craticioara, incalzim apa cu putina sare si piper. Stingem focul, punem couscous-ul si acoperim cu un capac pana se absoarbe toata apa.
Cu o furculita, dezlipim boabele de couscous si le amestecam cu nautul, patrunjel verde tocat si 1 lingura de ulei de masline.
Asezam amestecul pe...
Curatam urzicile si le spalam in mai multe ape. Le scurgem, apoi le fierbem cateva minute, in apa cu putina sare. Le scurgem si le tocam marunt, oprind zeama in care au fiert. Curatam ceapa si o tocam fin. O punem la calit, intr-o lingura de ulei incins, apoi, dupa ce s-a inmuiat, adaugam...
Spalam orezul si il punem la fiert, in 300 ml apa, cu o lingurita sare la foc mic, amestecand in el ocazional.
Punem o craticioara cu apa la fiert, adaugam sare si cand clocoteste adaugam bobul. Il lasam sa fiarba 2-3 minute si il scurgem. Il lasam sa se racoreasca si scoatem cojile. ( asa, bob...
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 10 minute, apoi ii scurgem.
Intr-o craticioara, pregatim sosul. Curatam ceapa si usturoiul fin. In uleiul de masline incins, calim ceapa, pana devine translucida, apoi adaugam usturoiul. Stingem cu conserva de rosii...
Rupem conopida buchetele, o spalam sub jet de apa, o scurgem si o punem la fiert in apa cu putina sare, 10 minute, sa se inmoaie. Cand este gata, scurgem zeama.
Clatim rapid ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii, apoi le punem la calit in uleiul incins. Le lasam pana...
Spalam legumele si le taiem. Incingem uleiul, apoi adaugam, pe rand, prazul, morcovii, conopida, varza, iar la sfarsit cartofii. Amestecam usor, pana legumele se inmoaie. Adaugam apa, cat sa cuprinda legumele si le fierbem 10 minute. Adaugam bulionul, sare, piper, cimbru, foile de dafin si dam...
Spalam vinetele, le curatam de coaja si le taiem cubulete potrivite de marime.
Presaram putina sare si le lasam la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au scurs le tamponam cu servete absorbante,presaram deasupra piper macinat si ulei.
Amestecam bine, apoi infigem vinetele in tepuse de lemn....
Din malai, lapte, 500 ml apa si sare dupa gust facem o mamaliga moale.
Spalam bine galbiorii,ii stergem si ii taiem in bucati mai mici. Incintam untul intr-o tigaie si punem galbiorii.Ii lasam pana scade toata zeama.
Amestecam mamaliga cu galbiorii, jumatate din cantitatea de...
Decojim cartofii , ii spalam si ii dam pe razatoarea mare .Ii amestecam cu ouale , branza sfaramata , menta , piper si sare , dupa gust. Ungem o tava cu unt, turnam compozitia si o asezam bine, presand-o usor cu mana . Punem bucatele de unt din loc in loc.Dam tava la cuptor, la...
Incepem cu prepararea ratatouille-lui . Curatam ceapa si o tocam fin . Tocam marunt si usturoiul .
Curatam dovlecelul si vanata de coaja si le taiem felii rotunde subtiri .(daca va place coaja puteti sa o pastrati ) Peste fellile de vanata presaram putina sare si le lasam la scurs...
Spalam vinetele si le taiem felii de aproximativ 7-8 mm. Le presaram cu putina sare si le lasam la scurs 15 minute. Le tamponam cu servetel absorbant si le punem intr-o tava pe hartie de copt intr-un singur strat. Presaram piper macinat si maghiran dupa gust, stropim cu ulei de masline si dam...
Taiem tulpina de praz spalata rondele.
Taiem ardeiul gras fasii.
Scurgem boabele de porumb din conserva .
In uleiul incins punem prazul la calit , apoi adaugam ardeiul gras . Le lasam cateva minute pana se inmoaie usor , apoi le dam jos si le lasam la racit .
Adaugam mozzarella...
Curatam marul , sfecla si gulia , le spalam si le taiem fasii cat mai subtiri .
Le asezam intr-un castron . Punem deasupra maioneza , sare , nucile si amestecam usor .
Lasam salata 10 minute la rece inainte de servire .
Daca doriti o salata mai aromata puteti toca si...
Tocanita de naut cu carne de porc si ciuperci
Spalam carnea si o taiem cuburi mai mari. In uleiul incins punem carnea si o acoperim cu un capac. Amestecam ocazional in ea pana se albeste pe toate partile. Adaugam ceapa tocata fin si mai lasam pana aceasta incepe sa se inmoaie. Stingem cu apa calda cat sa acopere carnea, adaugam foile de...
Fasole verde la cuptor cu morcovi si pulpe de gaina
Curatam pulpele de gaina, le taiem in jumatate si le punem la fiert in apa rece. Spumam bine, apoi adaugam restul legumelor. Fierbem cat este nevoie pana carnea se inmoaie. Strecuram zeama si o punem deoparte. Vom avea nevoie de aproximativ 150 ml supa. Restul o vom folosi pentru o supa cu...
Cartofi in straturi cu spanac si sos de branza
Spalam cartofii, ii curatam de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare. In timp ce cartofii fierb, pregatim sosul. Intr-o craticioara cu fund dublu punem untul. Punem craticioara la foc si, cand untul s-a topit punem faina. Amestecam rapid cu un tel sa nu se...
Piure de cartofi la cuptor cu mozzarella
Spalam bine cartofii si ii curatam de coaja. Ii spalam din nou si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert 15 minute in apa cu putina sare. Scurgem apa, apoi ii presam si i amestecam cu untul si lapte fierbinte cat sa iese un piure putin mai subtire decat il facem in mod normal. Adaugam sare, piper...
Naut cu spanac si oua
Curatam spanacul, il spalam si il scurgem, apoi il taiem fasii. Intr-o tigaie (pe care o putem pune la cuptor), punem uleiul la foc mic si cand este incins, adaugam usturoiul tocat fin, apoi spanacul. Presaram putina sare, acoperim tigaia cu un capac si il lasam cateva minute, pana ...
Cartofi la cuptor cu boia si oregano
Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem in sferturi. Ii punem intr-o oala la fiert in apa cu o lingurita de sare pentru 7-8 minute. Scurgem apa si punem cartofii intr-un singur strat in tava pe hartie de copt. Presaram deasupra sare, piper, boia si oregano si stropim cu uleiul de...
Orez cu mazare si piept de pui
Taiem pieptul de pui in fasii subtiri. In uleiul incins punem pieptul de pui si amestecam ocazional pana carnea incepe sa se rumeneasca usor. Adaugam mazarea, o lasam cateva minute, amestecand usor, apoi adaugam orezul. Stingem cu 450 ml apa, adaugam sarea, piperul, baza pentru mancare si foile...
Fasole verde cu ciuperci si piept de pui
Pieptul il spalam, il scurgem si il taiem fasii subtiri, pe care le dam cu sare si piper. Trecem rapid ciupercile printr-un jet de apa, le stergem si le feliem. Curatam usturoiul si il taiem fin. In uleiul incins, punem pieptul de pui si amestecam ocazional pana incepe sa se...
Cartofi la tigaie cu ciuperci
Curatam cartofii si ii spalam bine. Ii punem intr-o oala, ii acoperim cu apa, adaugam putina sare si ii fierbem 10 minute.Ii scurgem si ii taiem in bucati potrivite. Intr-o tigaie incintam uleiul si adaugam bucatile de cartofi. Le rumenim usor pe toate partile. Curatam ciupercile, le taiem in...
Couscous cu naut si rosii
Intr-o craticioara, incalzim apa cu putina sare si piper. Stingem focul, punem couscous-ul si acoperim cu un capac pana se absoarbe toata apa. Cu o furculita, dezlipim boabele de couscous si le amestecam cu nautul, patrunjel verde tocat si 1 lingura de ulei de masline. Asezam amestecul pe...
Mancare de urzici cu ficatei de curcan
Curatam urzicile si le spalam in mai multe ape. Le scurgem, apoi le fierbem cateva minute, in apa cu putina sare. Le scurgem si le tocam marunt, oprind zeama in care au fiert. Curatam ceapa si o tocam fin. O punem la calit, intr-o lingura de ulei incins, apoi, dupa ce s-a inmuiat, adaugam...
Orez cu bob verde
Spalam orezul si il punem la fiert, in 300 ml apa, cu o lingurita sare la foc mic, amestecand in el ocazional. Punem o craticioara cu apa la fiert, adaugam sare si cand clocoteste adaugam bobul. Il lasam sa fiarba 2-3 minute si il scurgem. Il lasam sa se racoreasca si scoatem cojile. ( asa, bob...
Cartofi in sos picant de rosii cu oua
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 10 minute, apoi ii scurgem. Intr-o craticioara, pregatim sosul. Curatam ceapa si usturoiul fin. In uleiul de masline incins, calim ceapa, pana devine translucida, apoi adaugam usturoiul. Stingem cu conserva de rosii...
Conopida cu ciuperci la cuptor
Rupem conopida buchetele, o spalam sub jet de apa, o scurgem si o punem la fiert in apa cu putina sare, 10 minute, sa se inmoaie. Cand este gata, scurgem zeama. Clatim rapid ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii, apoi le punem la calit in uleiul incins. Le lasam pana...
Ghiveci de legume
Spalam legumele si le taiem. Incingem uleiul, apoi adaugam, pe rand, prazul, morcovii, conopida, varza, iar la sfarsit cartofii. Amestecam usor, pana legumele se inmoaie. Adaugam apa, cat sa cuprinda legumele si le fierbem 10 minute. Adaugam bulionul, sare, piper, cimbru, foile de dafin si dam...
Frigarui de vinete cu sos de iaurt
Spalam vinetele, le curatam de coaja si le taiem cubulete potrivite de marime. Presaram putina sare si le lasam la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au scurs le tamponam cu servete absorbante,presaram deasupra piper macinat si ulei. Amestecam bine, apoi infigem vinetele in tepuse de lemn....
Placinta de malai cu galbiori
Din malai, lapte, 500 ml apa si sare dupa gust facem o mamaliga moale. Spalam bine galbiorii,ii stergem si ii taiem in bucati mai mici. Incintam untul intr-o tigaie si punem galbiorii.Ii lasam pana scade toata zeama. Amestecam mamaliga cu galbiorii, jumatate din cantitatea de...
Legume cu sos de soia si orez
Tai morcovul rondele subtiri , prazul felii groase de 1 cm ,ardeiul gras fasii.Incinzi uleiul intr-o tigaie ,adaugi morcovul ,lasi cateva minute,amestecand usor ,adaugi apoi prazul ,ardeiul gras ,iar la sfarsit fasolea verde si broccoli .Lasi legumele 2-3 minute sub capac ,adaugi putina...
Patatnik(budinca de cartofi)
Decojim cartofii , ii spalam si ii dam pe razatoarea mare .Ii amestecam cu ouale , branza sfaramata , menta , piper si sare , dupa gust. Ungem o tava cu unt, turnam compozitia si o asezam bine, presand-o usor cu mana . Punem bucatele de unt din loc in loc.Dam tava la cuptor, la...
Waffle picante cu ratatouille
Incepem cu prepararea ratatouille-lui . Curatam ceapa si o tocam fin . Tocam marunt si usturoiul . Curatam dovlecelul si vanata de coaja si le taiem felii rotunde subtiri .(daca va place coaja puteti sa o pastrati ) Peste fellile de vanata presaram putina sare si le lasam la scurs...
Vinete la cuptor cu usturoi
Spalam vinetele si le taiem felii de aproximativ 7-8 mm. Le presaram cu putina sare si le lasam la scurs 15 minute. Le tamponam cu servetel absorbant si le punem intr-o tava pe hartie de copt intr-un singur strat. Presaram piper macinat si maghiran dupa gust, stropim cu ulei de masline si dam...
Pachetele cu legume si mozzarella
Taiem tulpina de praz spalata rondele. Taiem ardeiul gras fasii. Scurgem boabele de porumb din conserva . In uleiul incins punem prazul la calit , apoi adaugam ardeiul gras . Le lasam cateva minute pana se inmoaie usor , apoi le dam jos si le lasam la racit . Adaugam mozzarella...
Salata de toamna cu sfecla si gulie
Curatam marul , sfecla si gulia , le spalam si le taiem fasii cat mai subtiri . Le asezam intr-un castron . Punem deasupra maioneza , sare , nucile si amestecam usor . Lasam salata 10 minute la rece inainte de servire . Daca doriti o salata mai aromata puteti toca si...