Rupem conopida in buchetele pe care le spalam si le scurgem. Punem o oala cu 1.5 l de apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam 1 lingurita sare si conopida. Fierbem la foc mic 10 minute, astfel incat conopida sa fie doar putin moale. Scurgem conopida si o lasam sa se racoreasca. Intr-un...
Intr-o tigaie punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Adaugam usturoiul tocat fin, apoi dupa ce acesta isi elibereaza aroma stingem cu rosiile. Fierbem 5 minute si adaugam fasolea si ardeiul kapia copt, sare, piper si busuioc uscat. Fierbem pana sosul se leaga. Tragem tigaia de pe foc...
Curatam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa si putina sare. Cand ceapa incepe sa se inmoaie punem baconul taiat cubulete.Dupa ce acesta incepe sa se rumeneasca putin adaugam ardeii grasi. Ii lasam pana se inmoaie si punem rosiile si pasta de tomate....
Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Usturoiul curatat il feliem, baconul il taiem marunt. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi nu foarte mari.
Ii punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa ii depaseasca si putina sare, la foc potrivit pentru 15 minute. Scurgem...
Curatam ceapa si o tocam fin. Ardeii grasi ii taiem in jumatate, scoatem cotoarele si ii taiem cubulete mici. Rosiile le taiem cubulete dupa ce am indepartat capatul. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa, ardeiul gras si ceapa. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pana se inmoaie legumele....
Curatam ceapa, ardeiul gras si morcovul. Ceapa si ardeiul gras le tocam cubulete, iar morcovul semirondele. Intr-o lingura de ulei punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras cu putina sare.Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie usor, apoi adaugam mazarea si pasta de ardei si...
Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem fideluta mai groase putin.
Intr-o tigaie inalta punem untul, uleiul si ciupercile. Acoperim cu un capac si le lasam sa se inmoaie. Daca este nevoie putem sa mai picuram putina apa.
Cand ciupercile incep sa se inmoaie,...
Punem la fiert o oala cu 1l de apa. Cand apa clocoteste, adaugam putina sare si fasolea verde si fierbem 3-4 minute.
Scurgem fasolea verde si o asezam intr-o forma de ceramica unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Deasupra asezam rosiile cubulete.
Amestecam amidonul cu smantana, sare,...
Punem laptele intr-o farfurie adanca. Intr-o alta farfurie batem ouale. Trecem pe rand feliile de paine prin lapte, apoi prin oul batut si le rumenim pe ambele parti intr-o tigaie incinsa in care am pus uleiul. Scoatem feliile de paine pe hartie absorbanta.
Intr-o tigaie punem untul la topit,...
Curatam spanacul bine, rupem coditele si il spalam bine. Il scurgem intr-o sita. Intr-o craticioara punem 1 l de apa si cand aceasta clocoteste adaugam putina sare si spanacul. Fierbem 5 minute, oprim focul si strecuram spanacul, pastrand zeama. Scoatem spanacul pe un tocator si il maruntim bine....
Desfacem conopida in buchetele mici, pe care le spalam, le scurgem si le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare care clocoteste.Fierbem 10 minute, apoi scurgem conopida. Intr-o cratita punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Cand s-a inmuiat adaugam carnea tocata. Amestecam...
Alegem fasolea, o spalam bine si o punem la fiert in apa cat sa o acopere. Dupa ce da cateva clocote oprim forcul si scurgem apa. Punem din nou apa cat sa o acopere si sa o depaseasca cu 2-3 degete si o clocotim. Oprim focul,acoperim oala si o lasam peste noapte sau pentru cateva ore....
Curatam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare si ii lasam 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata. Adaugam ouale, branza rasa, mararul, patrunjelul, piperul, porumbul si faina. Omogenizam compozitia.Daca compozitia nu este destul de groasa putem sa...
Ardeii kapia copti, decojiti si la care am scos cotorul, ii rupem in fasii.
Curatam ceapa si o tocam fin. Rosiile le dam pe razatoare si indepartam pielitele.
In uleiul incins punem ceapa si un praf de sare. O lasam sa se inmoaie usor si adaugam rosiile.
Cand rosiile sunt fierte...
Spalam dovleceii si ii decojim. Ii taiem rondele subtiri, presaram putina sare peste ei si ii punem intr-o sita la scurs pentru 15 minute. Intre timp punem untul intr-o craticioara si cand este topit adaugam faina toata. Amestecam energic, apoi punem laptele amestecand continuu pentru a nu face...
Taiem capetele vinetelor, le decojim pastrand pe alocuri coaja si le taiem cuburi. Presaram putina sare si le scurgem intr-o sita 15 minute.
Decojim dovleceii si ii taiem cuburi. Taiem rosiile cubulete nu foarte mici. Curatam usturoiul si il taiem feliute.
Taiem ceapa julienne.
In...
Curatam dovlecelul de coaja si il radem pe razatoarea mare. Presaram putina sare si il lasam 15 minute, apoi il scurgem bine. Trecem ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem bine si le taiem felii subtiri. In uleiul incins punem ciupercile si le lasam pana incep sa se rumeneasca...
Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii taiem in jumatate pe lungime. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele. Presaram putina sare si piper si ii lasam deoparte.
Taiem afumatura cubulete mici si o rumenim usor intr-o tigaie in uleiul de masline.
Intr-un castron punem branza proaspata,...
Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii feliem fie pe lungime, fie in rondele. Presaram putina sare si ii lasam intr-o sita la scurs pentru jumatate de ora.
Dupa ce s-au scurs ii punem pe rand pe gratarul incins, pe ambele parti pana se inmoaie. Avem grija sa nu ii uscam de tot, ci doar sa...
Daca avem ardei kapia proaspeti va trebui sa ii coacem, pe rand, pe tabla.Asezam ardeii intr-un vas si ii presaram cu sare, Ii acoperim cu un capac si ii lasam 15 minute, dupa care ii putem descoji(mult mai usor). Daca avem ardeii kapia congelati(asa cum i-am avut si eu) ii dezghetam si ii...
Curatam ciupercile, le trecem printr-un jet de apa, le scurgem si le feliem.
Curatam ceapa si o tocam fin.
In uleiul incins punem ceapa la calit. Adaugam ciupercile si cand acestea au scazut adaugam vinul. Lasam vinul sa sece, adaugam rosiile, rozmarin, sare si piper si lasam sa fiarba pana...
Cum se prepara Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi
Curatam frunzele de spanac si le spalam bine in mai multe ape, apoi le scurgem. Punem putina 2 cani de apa intr-o craticioara la foc si cand da in clocot adaugam putina sare si spanacul, pe care il lasam sa dea...
Cum se prepara Reteta simpla si usor de preparat de Mancare de spanac cu carne de pui:
Curatam bine spanacul de impuritati, rupem coditele si il spalam in mai multe ape, dupa care il scurgem.
Intr-o cratita punem putina apa si cand aceasta clocoteste, adaugam putina sare si spanacul....
Cum se prepara Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar:
Curatam morcovul si il radem pe razatoarea mare. Ceapa o tocam fin, iar ardeiul gras in bucati mai mari.
Curatam spanacul, il spalam bine si il scurgem.
In uleiul incins punem la calit mai...
Intr-o tigaie incintam uleiul si untul.
Taiem partea care a atat in pamant de la piciorusul iupercilor, le spalam printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii subtiri. Le punem peste ceapa si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba pana scade zeama de pe ele.
Desfacem faina in putin...
Curatam ciupercile de pielita, taiem piciorusele si le trecem rapid printr-un jet de apa.
Punem un vas cu apa la foc si cand clocoteste adaugam ciupercile, pe care le fierbem 5 minute, apoi le scurgem bine intr-o sita.
Batem ouale intr-un castron impreuna cu sare, piper, rozmarin, apoi...
Taiem codita la vinete si le taiem in doua jumatati. Crestam fiecare jumatate, presaram cu sare si le lasam la scurs pentru 1/2 de ora.
Coacem ardeii kapia pe plita si ii curatam de coaja. Scoatem cotorul. Unul dintre ardei ii taiem fasii inguste, iar pe celalalt il taiem cubulete.
Curatam...
Curatam ceapa si o tocam fin.
Taiem carnatii in bucati potrivite.
Curatam spanacul si il spalam bine in mai multe ape.
Punem la foc o craticioara cu putina apa si un pic de sare. Cand incepe sa clocoteasca, punem spanacul si ii dam 2-3 clocote. Il scurgem, (pastram zeama), apoi il tocam...
Fierbem orezul spalat in putina apa cu sare, timp de 10-12 minute, apoi il scurgem si il lasam sa se raceasca.
Tocam ceapa fin, iar morcovul curatat il dam pe razatoarea mica.
In uleiul incins punem ceapa la calit, apoi, cand incepe sa se inmoaie, adaugam morcovul. Il lasam cateva minute,...
Spalam pulpa de curcan si ficatul, le taiem in bucati potrivite si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu putina sare. Le lasam sa se raceasca si le dam prin masina de tocat carne. Amestecam cu mararul si patrunjelul tocate fin, sare, piper si ouale.
Scoatem coada la...
Conopida pane la cuptor
Rupem conopida in buchetele pe care le spalam si le scurgem. Punem o oala cu 1.5 l de apa la foc si cand aceasta clocoteste adaugam 1 lingurita sare si conopida. Fierbem la foc mic 10 minute, astfel incat conopida sa fie doar putin moale. Scurgem conopida si o lasam sa se racoreasca. Intr-un...
Fasole rosie cu ardei kapia in sos de rosii cu oua
Intr-o tigaie punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Adaugam usturoiul tocat fin, apoi dupa ce acesta isi elibereaza aroma stingem cu rosiile. Fierbem 5 minute si adaugam fasolea si ardeiul kapia copt, sare, piper si busuioc uscat. Fierbem pana sosul se leaga. Tragem tigaia de pe foc...
Tocanita de ardei cu oua ochiuri
Curatam ceapa si ardeii si ii taiem cubulete mici. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa si putina sare. Cand ceapa incepe sa se inmoaie punem baconul taiat cubulete.Dupa ce acesta incepe sa se rumeneasca putin adaugam ardeii grasi. Ii lasam pana se inmoaie si punem rosiile si pasta de tomate....
Placinta de cartofi la tigaie
Tocam ceapa fin dupa ce a fost curatata si spalata. Usturoiul curatat il feliem, baconul il taiem marunt. Cartofii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi nu foarte mari. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa ii depaseasca si putina sare, la foc potrivit pentru 15 minute. Scurgem...
Oua jumari cu ceapa, ardei si rosii
Curatam ceapa si o tocam fin. Ardeii grasi ii taiem in jumatate, scoatem cotoarele si ii taiem cubulete mici. Rosiile le taiem cubulete dupa ce am indepartat capatul. Intr-o tigaie punem uleiul, ceapa, ardeiul gras si ceapa. Acoperim cu un capac si lasam la foc mic pana se inmoaie legumele....
Mancare de mazare cu dovlecei si carnati afumati
Curatam ceapa, ardeiul gras si morcovul. Ceapa si ardeiul gras le tocam cubulete, iar morcovul semirondele. Intr-o lingura de ulei punem la calit morcovul, ceapa si ardeiul gras cu putina sare.Amestecam ocazional pana legumele se inmoaie usor, apoi adaugam mazarea si pasta de ardei si...
Ciuperci pleurotus in sos cremos
Trecem ciupercile rapid printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem fideluta mai groase putin. Intr-o tigaie inalta punem untul, uleiul si ciupercile. Acoperim cu un capac si le lasam sa se inmoaie. Daca este nevoie putem sa mai picuram putina apa. Cand ciupercile incep sa se inmoaie,...
Fasole verde la cuptor
Punem la fiert o oala cu 1l de apa. Cand apa clocoteste, adaugam putina sare si fasolea verde si fierbem 3-4 minute. Scurgem fasolea verde si o asezam intr-o forma de ceramica unsa cu ulei si tapetata cu pesmet. Deasupra asezam rosiile cubulete. Amestecam amidonul cu smantana, sare,...
Friganele cu legume trase la tigaie
Punem laptele intr-o farfurie adanca. Intr-o alta farfurie batem ouale. Trecem pe rand feliile de paine prin lapte, apoi prin oul batut si le rumenim pe ambele parti intr-o tigaie incinsa in care am pus uleiul. Scoatem feliile de paine pe hartie absorbanta. Intr-o tigaie punem untul la topit,...
Piure de spanac cu oua
Curatam spanacul bine, rupem coditele si il spalam bine. Il scurgem intr-o sita. Intr-o craticioara punem 1 l de apa si cand aceasta clocoteste adaugam putina sare si spanacul. Fierbem 5 minute, oprim focul si strecuram spanacul, pastrand zeama. Scoatem spanacul pe un tocator si il maruntim bine....
Musaca de conopida cu carne de porc
Desfacem conopida in buchetele mici, pe care le spalam, le scurgem si le punem la fiert intr-o oala cu apa si putina sare care clocoteste.Fierbem 10 minute, apoi scurgem conopida. Intr-o cratita punem ceapa tocata fin la calit in uleiul incins. Cand s-a inmuiat adaugam carnea tocata. Amestecam...
Iahnie de fasole cu bacon
Alegem fasolea, o spalam bine si o punem la fiert in apa cat sa o acopere. Dupa ce da cateva clocote oprim forcul si scurgem apa. Punem din nou apa cat sa o acopere si sa o depaseasca cu 2-3 degete si o clocotim. Oprim focul,acoperim oala si o lasam peste noapte sau pentru cateva ore....
Mega chiftea de dovlecei cu porumb la cuptor
Curatam dovleceii, le taiem capetele si ii dam pe razatoarea mare. Presaram putina sare si ii lasam 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata. Adaugam ouale, branza rasa, mararul, patrunjelul, piperul, porumbul si faina. Omogenizam compozitia.Daca compozitia nu este destul de groasa putem sa...
Tocanita de ardei kapia copt
Ardeii kapia copti, decojiti si la care am scos cotorul, ii rupem in fasii. Curatam ceapa si o tocam fin. Rosiile le dam pe razatoare si indepartam pielitele. In uleiul incins punem ceapa si un praf de sare. O lasam sa se inmoaie usor si adaugam rosiile. Cand rosiile sunt fierte...
Budinca de dovlecei
Spalam dovleceii si ii decojim. Ii taiem rondele subtiri, presaram putina sare peste ei si ii punem intr-o sita la scurs pentru 15 minute. Intre timp punem untul intr-o craticioara si cand este topit adaugam faina toata. Amestecam energic, apoi punem laptele amestecand continuu pentru a nu face...
Risoni cu legume si parmezan
Taiem capetele vinetelor, le decojim pastrand pe alocuri coaja si le taiem cuburi. Presaram putina sare si le scurgem intr-o sita 15 minute. Decojim dovleceii si ii taiem cuburi. Taiem rosiile cubulete nu foarte mici. Curatam usturoiul si il taiem feliute. Taiem ceapa julienne. In...
Omleta cu ciuperci, dovlecei si telemea de capra
Curatam dovlecelul de coaja si il radem pe razatoarea mare. Presaram putina sare si il lasam 15 minute, apoi il scurgem bine. Trecem ciupercile printr-un jet de apa, le scurgem bine si le taiem felii subtiri. In uleiul incins punem ciupercile si le lasam pana incep sa se rumeneasca...
Dovlecei umpluti cu branza
Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii taiem in jumatate pe lungime. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele. Presaram putina sare si piper si ii lasam deoparte. Taiem afumatura cubulete mici si o rumenim usor intr-o tigaie in uleiul de masline. Intr-un castron punem branza proaspata,...
Dovlecei la gratar
Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii feliem fie pe lungime, fie in rondele. Presaram putina sare si ii lasam intr-o sita la scurs pentru jumatate de ora. Dupa ce s-au scurs ii punem pe rand pe gratarul incins, pe ambele parti pana se inmoaie. Avem grija sa nu ii uscam de tot, ci doar sa...
Ardei kapia copt cu sos alb si telemea de oi
Daca avem ardei kapia proaspeti va trebui sa ii coacem, pe rand, pe tabla.Asezam ardeii intr-un vas si ii presaram cu sare, Ii acoperim cu un capac si ii lasam 15 minute, dupa care ii putem descoji(mult mai usor). Daca avem ardeii kapia congelati(asa cum i-am avut si eu) ii dezghetam si ii...
Musaca de cartofi cu ciuperci
Curatam ciupercile, le trecem printr-un jet de apa, le scurgem si le feliem. Curatam ceapa si o tocam fin. In uleiul incins punem ceapa la calit. Adaugam ciupercile si cand acestea au scazut adaugam vinul. Lasam vinul sa sece, adaugam rosiile, rozmarin, sare si piper si lasam sa fiarba pana...
Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi
Cum se prepara Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi Curatam frunzele de spanac si le spalam bine in mai multe ape, apoi le scurgem. Punem putina 2 cani de apa intr-o craticioara la foc si cand da in clocot adaugam putina sare si spanacul, pe care il lasam sa dea...
Reteta simpla si usor de preparat de Mancare de spanac cu carne de pui
Cum se prepara Reteta simpla si usor de preparat de Mancare de spanac cu carne de pui: Curatam bine spanacul de impuritati, rupem coditele si il spalam in mai multe ape, dupa care il scurgem. Intr-o cratita punem putina apa si cand aceasta clocoteste, adaugam putina sare si spanacul....
Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar
Cum se prepara Reteta delicioasa de Orez cu spanac, o garnitura colorata perfecta la gratar: Curatam morcovul si il radem pe razatoarea mare. Ceapa o tocam fin, iar ardeiul gras in bucati mai mari. Curatam spanacul, il spalam bine si il scurgem. In uleiul incins punem la calit mai...
Ciulama de ciuperci
Intr-o tigaie incintam uleiul si untul. Taiem partea care a atat in pamant de la piciorusul iupercilor, le spalam printr-un jet de apa, le scurgem si le taiem felii subtiri. Le punem peste ceapa si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba pana scade zeama de pe ele. Desfacem faina in putin...
Ciuperci champignon pane
Curatam ciupercile de pielita, taiem piciorusele si le trecem rapid printr-un jet de apa. Punem un vas cu apa la foc si cand clocoteste adaugam ciupercile, pe care le fierbem 5 minute, apoi le scurgem bine intr-o sita. Batem ouale intr-un castron impreuna cu sare, piper, rozmarin, apoi...
Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate
Taiem codita la vinete si le taiem in doua jumatati. Crestam fiecare jumatate, presaram cu sare si le lasam la scurs pentru 1/2 de ora. Coacem ardeii kapia pe plita si ii curatam de coaja. Scoatem cotorul. Unul dintre ardei ii taiem fasii inguste, iar pe celalalt il taiem cubulete. Curatam...
Mancare de spanac cu carnati
Curatam ceapa si o tocam fin. Taiem carnatii in bucati potrivite. Curatam spanacul si il spalam bine in mai multe ape. Punem la foc o craticioara cu putina apa si un pic de sare. Cand incepe sa clocoteasca, punem spanacul si ii dam 2-3 clocote. Il scurgem, (pastram zeama), apoi il tocam...
Sarmale cu urda in foi de dragavei
Fierbem orezul spalat in putina apa cu sare, timp de 10-12 minute, apoi il scurgem si il lasam sa se raceasca. Tocam ceapa fin, iar morcovul curatat il dam pe razatoarea mica. In uleiul incins punem ceapa la calit, apoi, cand incepe sa se inmoaie, adaugam morcovul. Il lasam cateva minute,...
Ciuperci umplute
Spalam pulpa de curcan si ficatul, le taiem in bucati potrivite si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu putina sare. Le lasam sa se raceasca si le dam prin masina de tocat carne. Amestecam cu mararul si patrunjelul tocate fin, sare, piper si ouale. Scoatem coada la...