katty

7

Bucataras
Top-Chef

Drobeta Turnu Severin, Mehedinti

Bucataras din 23.01.2011

RETETE907
PRIETENI151
Retete

Tagliatelle cu cod, capere si smantana

In Paste la 20 Feb 2017

Punem pastele la fiert in apa clocotita sarata, apoi le scurgem si pastram putina apa Taiem codul feliute subtiri si il tragem intr-o tigaie, in uleiul incins. Cand incepe sa se rumeneasca usor, adaugam un polonic din  apa in care au fiert pastele, smantana, piper negru macinat, caperele si...

Ciorba de cartofi cu perisoare

In Ciorbe la 20 Feb 2017

Amestecam intr-un castron carnea tocata cu ceapa tocata fin, sare, piper, grisul si oul. Omogenizam bine si formam perisoarele pe care le punem pe un tocator de lemn. Punem la fiert o oala cu apa. Cand a inceput sa clocoteasca, adaugam perisoarele, pe care le lasam sa fiarba 10 minute. Curatam...

Tort de piscoturi cu crema de mascarpone, mandarine si mango

In Torturi la 15 Feb 2017

Scurgem compotul de mango.Trecem rapid piscoturi prin zeama de la compot si tapetam cu ele fundul si peretii unei forme de tort pe care am pus folie alimentara. Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam zeama de mandarine (oprim 2-3 linguri), coaja rasa si punem la baie de aburi, amestecand pana...

Piept de pui cu unt si parmezan

In Pui la 4 Feb 2017

Spalam bucatile de piept, le scurgem bine si le condimentam cu sare, piper, paprika iute si fenicul. Le lasam la rece 15 minute. Pentru risotto, incingem uleiul intr-o cratita. Punem ceapa tocata fin, o lasam sa se inmoaie usor, apoi adaugam usturoiul feliat. Adaugam orezul  spalat si...

Supa de ciuperci cu pui si salata verde

In Supe la 4 Feb 2017

 Spalam pieptul de pui si il punem la fiert, in apa rece. Spumam de cate ori este nevoie, apoi adaugam ceapa curatata, piper boabe si sare. Fierbem pana carnea se inmoaie si scurgem zeama pe care o punem din nou la fiert. Cand a inceput sa clocoteasca, adaugam ciupercile taiate felii,...

Salata de vinete cu fulgi de mei

In Salate la 4 Feb 2017

Incalzim putin iaurtul intr-o craticioara si punem fulgii de mei. Ii lasam 15  minute sa se umfle si sa se raceasca. Vinetele coapte si scurse, le tocam si le frecam intr-un castron cu sare si uleiul de masline. Adaugam fulgii inmuiati, usturoiul pisat, piper negru. Omogenizam bine si...

Chec cu cacao si fructe confiate

In Dulciuri la 3 Feb 2017

Separam cele 2 oua. Mixam  toate albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zeama si coaja de portocale si mixam in continuare. Cernem faina amestecata cu praful de copt. Oprim cateva linguri din compozitie, pe...

Cozonac dospit la rece

In Dulciuri la 3 Feb 2017

Cernem faina intr-un vas mare. Intr-un castron, punem 2-3 linguri de faina. Fierbem 150 ml lapte in clocot si al adaugam peste faina, amestecand bine sa nu se faca cocoloase. Lasam faina oparita sa se racoreasca (sa fie doar calduta) si adaugam drojdia sfaramata si 1 lingurita zahar si...

Mancare de fasole rosie cu pui si bacon

In Pui la 3 Feb 2017

Putem folosi fasole rosie din conserva sau fasole uscata pe care am fiert-o separat pana se inmoaie, apoi o scurgem. Eu prefer sa imi cumpar fasole uscata, pe care o fiert eu. Uneori fierb mai multa si pun in punga, la congelator. O scot atunci cand am nevoie sa o gatesc. In uleiul incins,...

Ciorba de fasole pastai cu pipote si inimi

In Ciorbe la 3 Feb 2017

Curatam bine inimile si pipotele si le spalam. Le punem intr-o oala in apa rece la fiert si le fierbem pana se inmoaie bine. Spumam de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama limpede. Curatam ceapa si morcovul. Ceapa o tocam fin, iar morcovul il radem pe razatoarea mare. In uleiul...

Tort cu blat de cacao si piscoturi si crema de sampanie-reteta nr 300

In Torturi la 31 Ian 2017

Incepem cu pregatirea blatului. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, pana se intaresc. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adagam galbenusurile, uleiul, omogenizam, apoi cernem deasupra faina amestecata cu...

Gogosi umplute cu gem

In Dulciuri la 31 Ian 2017

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu  drojdia uscata. Intr-un ibric, punem laptele, zaharul si untul si amestecam pe foc  pana zaharul se topeste si laptele este caldut. Facem o adancitura in faina in care punem oul, romul, vanilia si turnam laptele cate putin, amestecand...

Mancare de mazare cu ciuperci si pui

In Pui la 30 Ian 2017

 Curatam ceapa si o tocam fin. In uleiul incins, punem pulpele spalate si scurse la prajit. Dupa ce si-au schimbat culoarea pe toate partile, adaugam ceapa. Lasam ceapa sa se inmoaie si adaugam mazarea. Stingem cu apa cat sa acopere mazarea, adaugam foile de dafin si cimbru,  acoperim...

Tagliatelle in sos de rosii cu ficatei de pui

In Paste la 30 Ian 2017

Curatam ficateii de pielite, ii spalam si ii taiem cubulete mai mici. Curatam usturoiul si il feliem. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie si punem usturoiul. Il lasam cateva secunde si punem ficateii. Ii amestecam usor, pana incep sa se rumeneasca usor pe toate partile. Stingem cu sosul de...

Fazan cu sos de vin si tagliatelle

In Mancaruri cu carne la 30 Ian 2017

Fierbem fazanul taiat in patru, impreuna cu legumele, boabe de piper si foi de dafin pana se inmoaie carnea. Scurgem carnea. Amestecam uleiul de masline cu oregano, busuioc, sare si piper macinat si frecam bine carnea. O punem intr-o tigaie impreuna cu untul  topit si o rumenim usor pe...

Supa de fazan cu taitei de casa

In Supe la 30 Ian 2017

Taiem fazanul in patru si il spalam bine. Il punem  la fiert, intr-o oala cu apa rece. Spumam de cate ori este nevoie, apoi adaugam morcovii curatati, spalati si taiati rondele, ceapa curatata, intreaga, tijele de telina, foaia de dafin si boabele de piper. Fierbem la foc mic, pana carnea...

Paste de casa

In Paste la 30 Ian 2017

Intr-un vas, puneti faina, ouale si putina sare si framantati bine.  Formati o bila omogena pe care o acoperiti cu o folie si o lasati aproximativ 30 de minute sa se odihneasca. Este de preferat ca ouale sa fie de tara, pentru ca pastele sa fie mai galbene. Daca nu aveti, puteti sa le...

Ineluse cu ciocolata

In Dulciuri la 27 Ian 2017

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia. Facem o adancitura la mijloc, in care punem zaharul, ouale, coaja rasa de lamaie, esenta de vanilie, uleiul si sarea. Adaugam cate putin lapte caldut si framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si il...

Gogosele cu mere

In Dulciuri la 26 Ian 2017

Punem intr-un castron merele rase si le amestecam cu zaharul, zaharul vanilat, ouale, scortisoara, faina si praful de copt. Incingem intr-o craticioara, ulei. Cu o lingurita, luam din amestec si punem in uleiul incins. Intoarcem gogosile pe ambele parti. Le scoatem pe hartie absorbanta. Le...

Pulpa de porc cu ciuperci in sos de rosii

In Porc la 26 Ian 2017

Pulpa de porc o taiem cubulete de marime potrivita si o punem la prajit in uleiul incins. Dupa ce s-a rumenit usor, o stingem cu apa cat sa o acopere si o lasam sa fiarba pana scade la jumatate. Adaugam ciupercile curatate, pasta de gogosari, bulionul, sare, piper, zaharul, oregano, busuiocul si...

Pulpe de pui cu legume

In Pui la 26 Ian 2017

Curatam pulpele, le crestam de 2-3 ori si le presaram cu sare, piper, boia iute si rozmarin. Le lasam 15 minute, apoi le punem  intr-o cratita in uleiul incins, acoperite cu un capac. Le intoarcem ocazional, pana se rumenesc pe toate partile si le scoatem pe o farfurie. Intre timp, curatam...

Chec cu ciocolata si mango

In Dulciuri la 23 Ian 2017

Mixam untul la temperatura camerei, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana capata o consistenta cremoasa. Adaugam pe rand, cate un ou, mixand in continuare. Adaugam zaharul vanilat, apoi cernem deasupra faina amestecata cu praful de copt si cacao. Turnam amestecul intr-o forma de chec....

Chec cu nuci, stafide si rom

In Dulciuri la 23 Ian 2017

Intr-un castron adanc, mixam untul, mai intai singur, apoi cu zaharul, pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam pe rand cate 1 ou, mixand bine dupa el, pana le incorporam pe toate. Adaugam  zaharul vanilat, romul, faina cernuta amestecata cu praful de copt, apoi nucile macinate. La...

Foietaj cu umplutura din piept de pui, spanac si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2017

Spalam pieptul de pui si il taiem cubulete. Il punem in uleiul incins intr-o tigaie si  amestecam usor pana incepe sa se rumeneasca. Punem spanacul usor dezghetat si amestecam usor pana scade zeama. Adaugam sare, piper si rozmarin, amestecam si dam jos. Lasam compozitia sa se raceasca, apoi...

Melci din foietaj cu sos de rosii, porumb si bacon

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2017

Intindem  foietajul scos de la frigider, pe un blat de lemn. Il ungem cu sos de rosii si presaram busuiocul. Presaram cascavalul ras, baconul taiat cubulete si tras cateva minute intr-o tigaie, apoi racit si boabele de porumb. Rulam aluatul pe latura lui lunga si il taiem in bucati de...

Varza a la Cluj

In Porc la 20 Ian 2017

Taiem varza pe jumatate si o lasam in apa rece, pentru cel putin o ora. Scurgem varza  si o taiem fideluta. Incingem o lingura untura intr-o cratita si punem varza. Amestecam din cand in ea, pana varza incepe sa se inmoaie. Adaugam o cana de apa calda, bulionul, pasta de gogosari, piper,...

Ciorba de perisoare cu os afumat

In Ciorbe la 20 Ian 2017

Spalam bine osul afumat si il punem la fiert cu putina apa. Dupa ce clocoteste, il clatim bine, aruncam apa si il punem din nou la fiert, cu apa cat sa il acopere. Spumam bine si fierbem pana carnea se inmoaie. Curatam legumele, ceapa o tocam fin, iar morcovul si telina le taiem cubulete. In...

Gogosi cu branza

In Dulciuri la 19 Ian 2017

Cernem faina intr-un  vas si o amestecam cu drojdia uscata. Punem la foc laptele cu zaharul si sarea si amestecam pana acestea se topesc si laptele este caldut. Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem ouale, zaharul vanilat, coaja de lamaie, uleiul, apoi adaugam laptele cate putin si...

Orez cu bob verde

In Mancaruri de legume la 19 Ian 2017

Spalam orezul si il punem la fiert, in 300 ml apa, cu o lingurita sare la foc mic, amestecand in el ocazional. Punem o craticioara cu apa la fiert, adaugam sare si cand clocoteste adaugam bobul. Il lasam sa fiarba 2-3 minute si il scurgem. Il lasam sa se racoreasca si scoatem cojile. ( asa, bob...

Salata rucola cu somon si mango

In Salate la 16 Ian 2017

 Spalam somonul si il taiem cubulete. Il condimentam cu sare, piper, paprika afumata si rozmarin si il lasam 10 minute. Intr-o tigaie incingem 1 lingura de ulei de masline si punem somonul. Il tragem putin la tigaie, pana isi schimba culoarea pe toate partile si il lasam sa se racoreasca....

Afisate 601 - 630 din 907 retete    

Postari recente

publicat la 24.01.2022

Parizer de pui facut in casa

publicat la 21.01.2022

Supa de peste cu taitei de ovaz

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Astăzi e ziua în care scoţi la plimbare conţinutul buzunarelor de la pantaloni. În sfîrşit, îţi vei reîntâlni verişorul despre care toată lumea credea că s-a înecat în râu. Sigur, nu mai e nici el tânăr, dar cu puţin ajutor s-ar putea să se pună pe picioare. A doua revelaţie va fi pe cântar, când vei afla că, de fapt, nu eşti obez.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]