Desert batoane de ovaz cu mere

de robert_b in Vegan / Raw vegan, 30 Dec 2021 | 5128 vizualizari

 

Cele mai simple şi gustoase batoane pe care le-am pregătit până acum. Sunt tare bune. Am văzut reţeta la Madeline. Eu le consum drept gustări atunci când îmi este poftă de ceva dulce şi sănătos. 

 

INGREDIENTE

  • 250 g fulgi de ovăz
  • 2 mere
  • 150 g miez de nucă
  • 3 linguri ulei extravirgin de măsline
  • 2 linguri cu miere
  • 1 linguriţă cu scorţişoară
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert batoane de ovaz cu mere:

Merele se rad pe răzătoarea mare şi se pun într-un bol. Se adaugă peste merele rase fulgii de ovăz şi miezul de nucă mărunţit. Apoi, se pune uleiul extravirgin de măsline, mierea şi scorţişoara. Se omogenizează bine ingredientele cu o spatulă de silicon. Compoziţia se toarnă într-o tavă, se nivelează, şi cu ajutorul unui cuţit se trasează linii după cum dorim să tăiem apoi batoanele. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius pentru 35 de minute. Poftă bună!

TIPS-URI

1

Se pot adăuga fructe uscate, precum caise sau prune.

2

Uleiul de măsline poate fi înlocuit cu ulei de cocos.

3

După coacere, batoanele pot fi decorate cu ciocolată topită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane de ovaz cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (13)

robert_b 1

01.01.2022, 20:35

Vă mulţumesc!

Gherca Daniela 1

02.01.2022, 17:23

robert_b 1

02.01.2022, 20:44

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Negresa raw vegan