ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI220
Retete / Dulciuri

Tarta cu branza si fructe

In Dulciuri la 8 Mar 2013

Capitonam forma de tarta cu aluat,deasupra punem branza amestecata cu zahar,un praf de sare,smantana,vanilia si ouale batute,nivelam suprafata, am pus si un rest de stafide,apoi fructele,eu am folosit caise; dam la cuptor la foc mic 40-50min iar dupa ce s-a racit turnam deasupra gelatina...

Tort curcubeu

In Torturi la 7 Mar 2013

Albusurile batute spuma cu un praf de sare, zeama de lamaie, aromele, zaharul treptat apoi faina adaugata cu lingura; dupa ce am omogenizat totul, impartim compozitia in 3 boluri adaugand colorantul dorit, dupa care rasturnam in forma neunsa, cu grija sa nu se amestece; lasam la cuptor 30-35...

Gogosi grecesti

In Dulciuri la 6 Mar 2013

Intr-un castron facem un aluat moale,amestecand faina cu drojdia,sare,miere si 1ceasca cu apa calda; amestecam cu lingura si lasam sa creasca 20 min. in acest timp,intr-un vas pe foc, punem ingredientele pentru sirop,mai putin fisticul iar dupa ce s-a topit zaharul,dam deoparte. In vasul...

Prajitura "Padurea neagra"

In Prajituri la 5 Mar 2013

Intr-un bol batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, zahar si vanilie. Incorporam usor faina amestecata cu cacao si cernuta. Rasturnam in forma de tort cu hartie de copt, deasupra punem ciresele bine scurse si lasam la cuptor 30 minute. O lasam sa se raceasca in forma, apoi o feliem, o...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 5 Mar 2013

Drojdia dizolvata cu putin lapte caldut o amestecam cu faina cernuta, ouale batute cu putina sare, zahar si arome. Framantam aluatul ca pentru cozonac, adaugand cate putin lapte, iar la sfarsit unt topit. Acoperim vasul si lasam sa creasca apoi din aluat rupem bucatele in asa fel ca sa fie egale,...

Mucenici muntenesti

In Dulciuri la 5 Mar 2013

Punem pe foc un vas cu apa, zahar, putina sare si coaja de lamaie, iar cand incepe sa clocoteasca adaugam mucenicii, reducem focul si-i lasam sa fiarba 10 minute. Dupa ce s-au ridicat la suprafata, semn ca au fiert, strecuram si-i punem intr-un vas, ii amestecam cu nuca macinata si scortisoara...

Budinca de orez cu pere

In Dulciuri la 4 Mar 2013

Punem orezul spalat la fiert in lapte cu batonul de vanilie taiat pe lungime,un praf de sare si zahar; dupa ce este fiert,scoatem vanilia,adaugam perele taiate in cubulete mici,coaja de lamaie,mai lasam vasul pe foc amestecand 2-3min apoi dam vasul deoparte sa se raceasca putin; incorporam...

Chec cu merisoare

In Dulciuri la 28 Feb 2013

Galbenusurile se freaca  bine bine cu zahar,vanilie,scortisoara,coaja de lamaie si apa calda; adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare,apoi faina cu praful de copt,amestecand cu o spatula; punem jumatate din compozitie in forma de tort unsa si tapetata cu faina,deasupra...

Sufleu de caise

In Dulciuri la 28 Feb 2013

Formele de sufleu le ungem cu putin unt si le tapetam cu migdale;intr-un bol punem caisele bine scurse,galbenusurile,smantana,zahar,vanilia,sucul de lamaie si facem un piure cu blenderul vertical,adaugam albusurile batute spuma apoi faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o...

Budinca de lapte

In Dulciuri la 27 Feb 2013

Amestecam intr-un vas pe foc mic 400 ml lapte cu branza si zahar; restul de lapte amestecat cu faina si malai il turnam in vasul de pe foc, amestecand continuu pana se ingroasa; oprim focul, adaugam cele doua ape dupa care portionam in boluri. Deasupra punem fructe si dam la frigider pentru...

Tort de ciocolata

In Torturi la 20 Feb 2013

Albusurile batute spuma cu un praf de sare,zahar,zahar vanilat,adaugam galbenusurile care au fost frecate cu ulei,apoi incorporam usor faina amestecata cu cacao si praful de copt,amestecand cu o spatula;rasturnam in forma mica de tort si lasam la cuptor 30-40 min,facand testul cu scobitoarea....

Minitort de ciocolata

In Torturi la 18 Feb 2013

Intr-un bol freaca galbenusurile  cu zahar pana-si dubleaza volumul si rezulta o crema pufoasa. Adaugam apa,albusurile batute spuma cu un praf de sare,apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta,amesecand cu o spatula; In tava de placinta cu hartie de copt,rasturnam compozitia...

Chec cu ciocolata si portocale

In Prajituri la 17 Feb 2013

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si vanilia; in alt bol mixam ouale cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam ulei cate putin,sucul si coaja de portocala,faina, amestecand cu o spatula iar la final ciocolata rasa pe razatoarea cu ochiuri mari; rasturnam compozitia in tava unsa...

Prajitura Igloo

In Prajituri la 14 Feb 2013

Un bol rotund tapetat cu folie alimentara cu marginile lasate il imbracam cu felii de cozonac apoi inghetata,deasupra fructe,alte felii de cozonac,iar inghetata,iar fructe,ultimul rand fiind de cozonac. Turnam siropul pe margini ca sa fie absorbit de toate feliile,acoperim cu folia si dam...

Budinca de orez

In Dulciuri la 3 Feb 2013

Intr-un vas amestecam toate ingredientele,lasam 20min amestecand,apoi impartim compozitia in boluri si dam la cuptor pana ce prinde o crusta deasupra;se serveste calda(si rece e buna)cu sirop de fructe deasupra; Inainte de a pune orezul in boluri scoatem pastaile de vanilie si cardamom. Eu...

Prajitura cu piscoturi

In Prajituri la 29 Ian 2013

1-Albusurile batute spuma cu un praf de sare, adaugam zahar, mixam bine in continuare pana se topeste zaharul, adaugam macul, nuca de cocos, vanilia, faina si amestecam totul cu o spatula; rasturnam in tava cu hartie de copt si lasam la foc mic 30 minute 2-Galbenusurile frecate cu zahar pana...

Budinca de cafea

In Dulciuri la 19 Ian 2013

Intr-un vas pe foc mic am pus untul, lapte, amidon, cafea, ness, amestecand mereu pana s-a ingrosat; am dat deoparte, am amestecat ciocolata taiata pana s-a topit apoi am lasat sa se raceasca; in compozitia calduta am amestecat galbenusurile pe rand, apoi albusurile batute spuma cu un praf de...

Panna cotta cu bostan

In Dulciuri la 12 Ian 2013

Pentru inceput facem crema de bostan;intr-un vas se pune la fiert bostanul curatat si taiat cubulete,ghimbirul,pastaia de vanilie si un praf de sare;dupa ce au fiert foarte bine,se scoate vanilia,restul se strecoara si se paseaza cu blenderul vertical;piureul obtinut se pune in borcan si se poate...

Prajitura pentru cafea

In Prajituri la 9 Ian 2013

Intr-un bol se freaca untul cu zahar pana devine cremos, se adauga ouale pe rand, apoi smantana, esenta si faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul; Intr-o forma de guguluf se pune jumatate din aluat, se presara migdale, jumatate din gem, se acopera cu restul de aluat, restul de...

Prajitura cu crema de fistic

In Prajituri la 9 Ian 2013

Galbenusurile frecate cu zahar pana rezulta o crema fina, se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare ,se rastoarna in tava cu hartie de copt si se tine la cuptor 30-40 minute. In acest timp se face crema adaugand intr-un vas pe foc mic lapte, zahar, amidon si se amesteca pana se...

Sarlota cu mere

In Prajituri la 9 Ian 2013

Galbenusurile frecate cu zahar si 3linguri de apa rece pana-si dubleaza volumul si devin o spuma pufoasa; se adauga faina si albusurile spuma amestecand cu o spatula in miscari verticale; se rastoarna in tava cu hartie de copt, se tine la cuptor 30 minute, iar dupa ce se coace se lasa la racit...

Placinta cu fructe uscate

In Dulciuri la 23 Apr 2012

Se intinde aluatul cu sucitorul in forma de dreptunghi, se unge cu cateva linguri de lapte, pe mijlocul foiii se pun amestecul de fructe si seminte maruntite. Se mai adauga deasupra cateva linguri de lapte. Partile aluatului se taie in fasii egale apoi se acopera umplutura cu impletitura de...

Budinca de tapioca

In Dulciuri la 20 Apr 2012

Tapioca se pune intr-un bol cu 1cana de apa si se lasa 10min dupa care se scurge apa si se pun intr0un vas cu laptele si zahar;se amesteca mereu sa nu se prinda de vas si se tine pe foc mic pana se ingroasa; cat timp se raceste,se mixeaza frisca adaugand cate o lingura de nuca da cocos.In cupe se...

Tort cu martipan

In Torturi la 12 Apr 2012

Am facut cele doua creme dupa instructiunile de pe plic,am facut sirop din zahar,2cani cu apa si esenta de migdale apoi am intercalat foile insiropate. Pe foaia cu vanilie am pus crema cu ciocolata,deasupra am presarat pudra de migdale,pe foaia cu cacao am pus crema cu vanilie si la fel pudra de...

Prajitura cu migdale

In Dulciuri la 24 Mar 2012

Galbenusurile frecate cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugi nessul dizolvat in 2linguri de apa calduta si esenta;incorporezi albusurile batute spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de zeama de lamaie;amesteci usor cu lingura iar la sfarsit adaugi faina amestecata cu migdalele si...

Tarta cu branza si portocale

In Dulciuri la 16 Mar 2012

Stafidele le pui sa se inmoaie in coniac(eu am pus mai mult de 3linguri,pentru ca nu se cuprindeau doar cu 3linguri) Galbenusurile frecate cu un praf de sare,zahar,vanilie,zeama de lamaie,gris,branza,amesteci pana obtii o crema pufoasa dupa care adaugi coaja de lamaie si stafidele cu tot cu...

Cubulete cu menta

In Prajituri la 12 Mar 2012

ouale cu putina sare le bati cu zahar pana-si dubleaza volumul si are un aspect spumos; adaugi ulei cate putin,iaurt,cocos,siropul,vanilia si la urma faina amestecata cu praful de copt; in tava cu hartie de copt,pe fundul ei pui ciocolata taiata cubulete,deasupra aluatul si dai la cuptor...

Placinta cu branza si foi de gris

In Dulciuri la 10 Mar 2012

Intr-un bol amesteci grisul,faina,si praful de copt;in alt bol branza,zaharul,aromele,ouale batute,iaurt si putina sare;intr-o tava,tapetezi fundul cu jumatate din cantitatea de unt taiat cubulete,pui jumatate din cantitatea de gris,jumatate de branza,jumatate de stafide presarate...

Briose cu martipan si portocale

In Dulciuri la 10 Mar 2012

Martipanul taiat cubulete,se mixeaza cu untul,si oua;se adauga treptat sare,zahar,coaja de portocala,iaurt,lichior si se amesteca pana ce compozitia devine spumoasa apoi se adauga faina amestecata cu praf de copt;portocala curatata,indepartata pielita de pe felii,se taie cubulete;in fiecare forma...

Tarte portugheze

In Dulciuri la 10 Mar 2012

Pe aluatul intins,se pudreaza scortisoara,se ruleaza,tai bucati de 2-3cm grosime,le aseaza in formele de briose unse,desfaci rulourile cat forma ca un cosulet si dai la cuptor 10min;intre timp,faci crema cu ouale batutecu zahar,smantana,coaja de portocala;scoti tava,pui in fiecare forma cate...

Afisate 211 - 240 din 304 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]