housy

1

Bucataras
incepator

Tg Mures

Bucataras din 25.06.2010

RETETE74
PRIETENI37
Retete

Compot de mere "zdrentuite" cu scortisoara

In Sirop / Compot la 26 Noi 2010

  merele se curata de coaja si cotor se spala si se taie cuburi nu foarte mici se pun intr-o oala peste care se adauga apa se pun pe foc la fiert cand apa s-a incalzit se adauga zaharul cand merele devin stravezii inseamna ca e gata compotul si se poate stinge focul se...

Clatite cu peltea de corcoduse in sos de ciocolata

In Dulciuri la 26 Noi 2010

Clatitele:  intr-un bol inalt se amesteca ouale, faina, zaharul vanilat, amoniul, laptele, sarea cu mixerul pana iese o compozitie subtire se prajesc clatitele ca in mod obisnuit se umplu cu peltea de corcoduse si se fac sul se pun 5 bucati intr-o farfurie adanca  ...

Clatite pufoase reteta cu dulceata de zmeura

In Dulciuri la 25 Noi 2010

 Clatite pufoase reteta intr-un bol inalt se bat cu mixerul: faina, zahar, zahar vanilat, oua, laptelem praf de sare pana iese o compozitie ceva mai groasa decat pentru clatitele normale  o tigaie se pune la incins pe focul mic se unge tot din 2 in doua clatite cu putin ulei...

Pizza "turbata"

In Pizza la 25 Noi 2010

Blatul: - peste faina se pune apa, uleiul, un praf de sare, oregano si busuioc - se freaca drojdia cu zaharul pana aceasta se inmoaie si se toarna peste faina - se framanta aluatul bine si se lasa la dospit intr-o camera calduroasa, acoperit cu un prosop (eu am pus...

Vin fiert

In Bauturi la 25 Noi 2010

- am curatat portocala, iar din coaja ei am pastrat cam 3/4...3 bucati maricele - vinul l-am pus intr-o oala pe foc - am adaugat zaharul, scortisoara, coaja de portocala si o lingurita din condimentul special pentru vin fiert - l-am lasat sa dea un clocot Si uite-asa s-a baut...

Conopida cu maioneza

In Salate la 24 Noi 2010

Conopida se spala si se taie/rupe in bucati mai mici dupa care se pune la fiert in apa cu sare Ardeiul se spala se curata de seminte si se tare cubulete Ceapa se curata, se spala si se taie marunt Conopida cand e pe jumatate fiarte se ia de pe foc, se scurge apa fierbinte si se lasa putin la...

Telina cu maioneza

In Salate la 24 Noi 2010

Telina, merele si morcovul se curata si se spala Fiecare, pe rand, se da pe razatoarea fina, dupa care se storc bine toate Separat se face maioneza dintr-un oua, sare, o lingurita mustar si ulei cat cuprinde Se amesteca intr-un bol telina, morcovul si marul cu maioneza. Se adauga sare, piper...

Budinca de paste cu branza

In Dulciuri la 24 Noi 2010

Pastele se fierb cu un putina sare, se scot cand sunt gata si se scurg foarte bine Separat se prepara o crema din branza de vaci, oua, zahar, zahar vanilat, un praf de sare, stafide Intr-un bol mai mare se amesteca usor pastele cu crema de branza, pentru a nu se rupe pastele. Se ung cu...

Prajitura MUSUROI cu banane

In Prajituri la 24 Oct 2010

  - amestecam praful pentru blat cu margarina, ouale si 50 ml lapte - compozitia se toarna intr-o tava (clasica de aragaz am folosit eu), unsa cu margarina si tapetata cu faina. - se coace la foc mic 30 minute - cand blatul e gata se scoate, se traseaza usor cu un cutit o linie...

Chec de vara cu visine

In Dulciuri la 24 Oct 2010

  - se bat ouale, zaharul si uleiul cu mixerul - faina, praful de copt si sarea se amesteca in alt castron - cele doua mixuri se incorporeaza una-n alta, se omogenizeaza - se da in forme de chec unse cu margarina si tapetate cu faina, pastrandu-se putin aluat in care se adauga 2...

Tarta cu piersici

In Prajituri la 24 Oct 2010

  -albusurile se bat spuma cu praful de sare -galbenusurile se bat cu zaharul, si zaharul vanilat pana iese o crema -intr-un bol se pune faina, praful de copt, amoniul pentru prajituri, uleiul si crema din galbenusuri, apoi se amesteca bine cu mixerul. -se toarna spuma de...

Strudel cu branza dulce

In Prajituri la 24 Oct 2010

  foile de placinta se scot la temperatura camerei din branza de vaci, oua, zaahr, zahar vanilat, praful de sare se face o compozitie omogena se adauga stafidele  se iau cateva foi si se ung intre ele cu putin ulei, cu ajutorul unei pensule.  peste se pun 2-3 linguri...

Clatite cu ciuperci in vin

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2010

  Prima data se fac clatitele, din faina, 2 oua, apa  minerala si praful de copt. Se omogenizeaza cu mixerul, dupa care se coc clatitele in mod normal, in tigaia unsa cu ulei. Separat se curata ciupercile, se spala, se toaca marunt si se calesc in putin ulei, impreuna cu ceapa si...

Ciorba acra mexicana

In Ciorbe la 14 Oct 2010

- se pune apa la fiert - se adauga legumele congelate - separat se fierbe orezul - in oala mare se pun cubuletele de legume - cand totul e fiert, se adauga orezul, sare, piper, cubuletele de bors - se inchide focul, se presara patrunjel si marar si se pune capacul - se serveste...

Varza calita cu carnita de la borcan

In Porc la 14 Oct 2010

  - se foloseste o oala ceva mai mare - se curata si toaca ceapa marunt - morcovul se curata si se da pe razatoarea mare - se pun la calit in putin untura  - varza se spala si se taie marunt pe un tocator de lemn - se pune in oala s se adauga...

Bors de cartofi cu afumatura si leustean

In Ciorbe la 14 Oct 2010

- ceapa se toaca marunt - morcovelul se curata, spala si se taie cubulete mici - cartofii se curata, se spala si se taie cuburi nu foarte mici, dar nici foarte mari - legumele se pun la fiert in apa - cand apa fierbe se adauga cubuletul de Knorr, sarea si piperul - afumatura se...

Clatite de post cu scortisoara, stafide si miere

In Dulciuri la 14 Oct 2010

- intr-un bol inalt se bat cu mixeru:  faina, scortisoara, praf de copt, amoniu, mierea, praful de sare, zaharul vanilat si apa minerala - dupa ce se formeaza o compozitie omogena, fara cocoloase, se adauga stafidele si se amesteca doar cu lingura, pentru a nu le zdrobi - se lasa putin...

Tarta cu coacaze rosii si kiwi

In Prajituri la 14 Oct 2010

separat se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si praful de sare -se adauga apoi galbenusurile batute bine cu uleiul -se amesteca folosind mixerul -separat se bat albusurile spuma tare -spuma se incorporeaza in restul compozitiei, mestecand usor cu...

Chec jumi-juma

In Prajituri la 24 Sep 2010

  se bat la mixer ouale cu zaharul si zaharul vanilinat apoi se adauga faina, praful de copt si uleiul se presara un praf de sare se continua mixarea se incinge cuptorul se aseaza hartie de copt in doua tavi micute pentru chec in ambele...

Supa cu galuste de gris

In Supe la 24 Sep 2010

se curata de coaja morcovul, telina si ceapa, se spala. Ceapa se taie in doua, morcovul in trei, telina in doua. Se cresteaza morcovul si telina. Se pun intr-o oala la fiert si se adauga un praf de sare. Dupa ce legumele sunt fierte se scot din zeama cu ajutorul unei linguri cu gauri Morcovul...

Cozonac cu nuca si cocos

In Dulciuri la 18 Sep 2010

  ALUATUL: drojdie se freaca cu o lingura de zahar pana se inmoaie, apoi se lasa sa se umfle putin am incalzit putin laptele, in care am topit margarina si zaharul l-am turnat caldut peste faina am adaugat drojdia si m-am apucat de framantat separat am batut...

Supa cu "baietei"

In Supe la 18 Sep 2010

  aripioarele se parlesc pe foc se spala morcovul se curata, se spala si se taie feliute/rondele daca nu e foarte gros ceapa se curata si se spala, apoi se cresteaza putin la capete telina se curata si ea, apoi se spala si se taie in jumatate se pun la fiert aripioarele,...

Salata de paste cu ton si porumb

In Salate la 18 Sep 2010

  se fierb pastele in apa cu sare, se scurg bine si se lasa putin la racit conservele de ton se scurg de surplusul de ulei intr-un bol maricel se adauga pastele, tonul si porumbul sare, piper si marar tocat marunt dupa gust se amesteca foarte bine, cu doua linguri, pentru a nu...

Chiftelute de dovlecei cu masline si branza feta

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2010

- se curata de coaja si seminte dovleacul, dupa care se spala - jumatate din el se da pe razatoarea mare - se scurge foarte bine de zeama (eu am strans in pumn cu forta pentru a termina mai repede) - se curata 3 catei de usturoi si se toaca marunt - intr-un bol se amesteca dovlecelul...

Tort de biscuiti cu crema de branza si afine

In Torturi la 7 Aug 2010

- se mixeaza intr-un blender: frisca lichida, sana, branza, zaharul si 3/4 din afinele pregatite pana iese o crema omogena - intr-o caserola cu pereti inalti se aseaza pe rand: un strat de biscuiti, un strat din crema formata, cateva afine, iar biscuiti, crema, afine..si tot asa pana la...

Galuste Somloi "a la housy"

In Dulciuri la 3 Iul 2010

- briosele / negresa se pune in niste boluri - se face budinca conform instructiunilor de pe plic, doar ca iese ceva mai moale, fiind mai mult lapte decat scrie - se toarna budinca fierbinte peste prajiturica - se da la rece la frigider pentru vreo 2 ore - deasupra se pun zmeurici...

Cartofi deliciosi

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2010

- cartofii se spala bine, dar nu se curata - se taie cubulete in 2 sau in 3 - se pun la calin intr-o oala cu capac, in putin ulei de masline - peste ei se presara sare, piper, marar - din cand in cand se adauga un strop de apa pentru a se innabusi - peste ei se arunca sunculita de...

Bulgarasi de branza cu marar

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2010

- frecati bine branza de vaci cu maioneza si smantana - puneti un praf de sare - piperul si nucsoara (putina) - cu o lingurita puneti in podul palmei compozitie, pe care o rasuciti si o faceti biluta - o tavaliti prin marar - se dau apoi la rece pentru cateva ore   ...

Icre Arici

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2010

- se fierbe grisul pana se ingroasa - se da la racit - apoi se mixeaza grisul cu icrele, adaugand pe parcurs si zeama de lamaie - pentru a deveni mai albe is mai spumoase, se poate adauga putina apa RECE in timp ce mixati PENTRU ORNAT: - un cutit cu lama lata - 5-7 masline...

Chec in onduleuri

In Prajituri la 27 Iun 2010

- amestecati ingredientele uscate, mai putin zaharul = C1 - galbenusurile le bateti cu uleiul si zaharul = C2 - albusurile batute spuma = C3 - se amesteca C1 cu C2, si se pune nuca rupta / taiata marunt - se adauga C3, folosind lingura se amesteca usor de sus in jos - se toarna...

Afisate 31 - 60 din 74 retete    

Postari recente

publicat la 10.09.2011

Macrou la gratar

publicat la 10.09.2011

Urzici cu smantana si cabanos

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]