Pizza "turbata"

de housy in Pizza, 25 Noi 2010 | 4179 vizualizari

 

vinul acel fiert.....trebuia servit cu ceva.....asa ca o pizza era binevenita
multumesc ajutoarelor Dori si Brandu :*

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 350 gr faina alba 000
  • 1 lingurita sare
  • putin oregano si busuioc
  • 3 linguri de ulei
  • 1 cubulet drojdie Pakmaya
  • 230-250 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • Pentru topping:
  • 100 gr kaizer
  • 100 gr sunca pizza
  • 4 cabanosi
  • 1 ceapa micuta
  • 2 ardei verzi micuti
  • 300 gr cas de oaie
  • 1 conserva de ciuperci
  • 1 conserva de porumb
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 5-6 linguri praf "baza pentru sos de rosii" Knorr
  • 3-4 linguri apa
  • oregano
  • busuioc
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza "turbata":

Blatul:

  • - peste faina se pune apa, uleiul, un praf de sare, oregano si busuioc
  • - se freaca drojdia cu zaharul pana aceasta se inmoaie si se toarna peste faina
  • - se framanta aluatul bine si se lasa la dospit intr-o camera calduroasa, acoperit cu un prosop (eu am pus direct pe calorifer catronul)
  • - cand aluatul a crescut, se imparte in doua
  • -se ia o juamtate din aluat din care se intinde o foaie, si se pune intr-o tava peste hartia de copt
  • - se unge cu sos (descris mai jos) iar peste se presara toppingul:

Toppingul:

  • - toate ingredientele se taie cubulete, iar casul se rade pe razatoarea mare
  • - se aseaza pe blatul de pizza, lasand casul sa fie ultimul strat 
  • - deasupra se mai stropeste cu putin sos

Sosul:

  • - praful de la Knor se amesteca cu apa, pe foc, si se mesteca pana la omogenizare
  • - se mai adauga pentru gust oregano si busuioc
  • - se unge blatul de pizza cu sos

   Pizza se introduce apoi in cuptorul incins, si se lasa aprox. 30 min.                                           

Noi am servit-o cu vin fiert!

 

TIPS-URI

1

- Blatul ajunge pentru 2 tavi de aragaz, deci 2 pizza

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza "turbata"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pizza taraneasca