Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta

de Bya Ralu in Pui, 8 Iul 2013 | 20677 vizualizari

 

O mancarica rapida si foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

  • 6 copanele de pui
  • 3 cepe albe mari
  • frunze de ceapa verde
  • 2 catei mari de usturoi
  • boia dulce/piper alb.ghimbir/fulgi de chilli
  • 50 ml vin rose
  • 1 morcov mare
  • 4-5 frunze de busuioc proaspat
  • 50 g unt
  • 1/2 legatura de patrunjel
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta:

Ceapa se pune in roborul de bucatarie si se marunteste bine.Morcovul il dam pe razatoarea mare.

Intr-o craticioara punem ceapa la calit in unt,impreuna cu condimentele.Dupa cateva minute adaugam si morcovul si stingem cu vinul.Adaugam si busuiocul tocat marunt.

Se adauga si pulpele de pui clatite cu apa rece si frunzele de ceapa verde.Adaugam un pahar de apa si acoperim cu un capac,lasam sa fiarba 20 minute la foc mic.

Cand e aproape gata punem usturoiul pisat si patrunjelul tocat marunt.Se mai adauga condimente dupa gust.

Intre timp se prepara si mamaliguta!

TIPS-URI

1

Se serveste cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu ceapa si usturoi cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui ca la mama acasa