Prunele se spala bine,se scot samburii,se taie cuburi si se pune intr-o oala impreuna cu gelifiantul si se lasa pana a doua zi.
Se pune apa si se fierbe la foc mic circa 15 minute sau pana cand se ingroasa.
Se pune in borcane curate,se inchid bine si se pun intr-o oala cu apa la foc mic...
Albusuriile se separa de galbenusuri,se mixeaza cu un praf de sare cateva minute,dupa care se adauga jumatate din compozitia de zahar si se mixeaza pana devine o textura lucioasa.
Galbenusuriile se mixeaza separat cu restul de zahar ramas,pana devine o crema.
Adaugam faina amestecata cu...
Cartofii se curata si se taie cuburi.Se pun la fiert in apa cu sare.
Prunele se spala,se scot samburii,se presara zaharul pudra si scortisoara.
-Cartofii fierti,se scurg de apa,se pune untul,se zdrobesc bine si se lasa sa se raceasca putin.
-Se pune faina treptat,ouale,sare si...
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa ca o bezea. Galbenusuriile se mixeaza cu uleiul pana devine crema, dupa care se pun este spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si murele tocate cat...
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare,treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea.
Se pune galbenusul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt.
Se pune si coaja rasa de lamaie si portocala.
Se amesteca usor cu o spatula de jos in sus.
O tava o tapetam cu...
Merele le curatam, le dam pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu zaharul si batoanele de scortisoara.
Dupa ce s-au calit se lasa sa se raceaceasca.
Intr-un castron pune faina, praful de copt, treptat uleiul si apa.
Se amesteca bine pana cand se omogenizeaza toate...
Punem faina intr-un bol, impreuna cu coaja de lamaie si portocala si zaharul.
Nectarinele le curatam de sambure si le taie in patru, se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza pana se fac pasta.
Turnam compozitia peste faina si punem treptat laptele pana cand avem un aluat mai gros.
Se...
Ouale le mixam bine cu cele 4 linguri de zahar si esenta.
Adaugam laptele si coaja de lamaie si se amesteca bine.
Punem coacazele in compozitie.
Intr-o craticioara topim zaharul pentru caramelizare(nu trebuie sa se arda) si cat e cald turnam repede in forma in care punem crema de zahar...
Reteta de preparare a papanasilor
Branzeturile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si ouale.
Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, apoi se incorporeaza faina si pesmetul.
Se omogenizeaza si se lasa aluatul deoparte 10 minute,dupa care se modeleaza papanasii si se pun la...
Albusuriile se mixeaza cu praful de sare si treptat se adauga zaharul pana se bat spuma.
Se pune coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Faina se amesteca cu praful de copt,punem peste compozitia de albusuri,se amesteca usor cu o spatula de jos in sus.
Intr-o tava de ceramica punem hartie...
Ciresele se spala bine si se curata de samburi.
Smantana se mixeaza cu zaharul si esenta pana devine frisca.
Intr-o cutie alimentara se pune un strat din compozitie si unul de cirese,se repeta pana cand se termina compozitia.
Se da la congelator pentru cateva ore.
Se orneaza cu zeama...
Galbenusuriile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana cand devine o crema.
Treptat se adauga laptele,si 200 ml de smantana pentru frisca si se omogenizeaza.
Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si se ingroasa.Se da deoparte si se lasa...
Incepem prin spalarea cireselor si curatarea de samburi,daca aveti aparat de scos samburii ar fi ideal.
Intr-o oala incapatoare se pun ciresele curatate,impreuna cu zaharul si sucul de lamaie,eu am lasat peste noapte la macerat sa se topeasca zaharul.
Se pune la fiert la foc mic pentru...
Intr-un bol punem oul si zaharul si amestecam bine.
Punem si praful de copt,coaja de lamaie si portocala,iaurtul si branza rasa pe razatoarea mica.
Se pune faina putin cate putin si se amesteca.
Aluatul trebuie sa fie usor grosut sa nu curga de pe lingura.
Intr-un ceaun punem ulei la...
Albusuriile se bat spuma timp de 5-10 minute cu un praf de sare,dupa care treptat se adauga zaharul.
Amestecam faina cu praful de copt,punem peste compozitia de albusuri,coaja de lamaie si portocala,esenta si uleiul.
Se amesteca cu grija cu o paleta de jos in sus dupa care punem si ciresele...
Drojdia se dizolva cu zaharul si apa.
Se adauga uleiul,esenta,coaja de portocala si faina cat cuprinde.
Aluatul se lasa 30 minute la dospit,dupa care se presara faina pe masa si se rupe bucati din aluat pentru al intinde.
Punem o forma rotunda,taiem in triunghiuri,punem bucatele de rahat...
Cum se prepara Clatite cu banana in compozitie reteta simpla si gustoasa
Faina se cantareste si se pune intr-un bol inalt. In mijloc punem oul, praful de copt si sarea, zaharul si turnam treptat laptele.
Se pune la sfarsit uleiul, esenta de vanilie si coaja de portocala.
Banana o pasam...
Capsuniile se curata de codita, se spala sun jet de apa rece si se lasa la scurs.
Iaurtul il punem in robotul de bucatarie,punem capsunile, putina miere si mixam pana devine o pasta.
Turnam compozitia in recipiente pentru inghetata si dam la congelator pentru cateva ore.
Pofta buna!
Ciresele se spala bine, se scot samburii si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul, apa si batonul de scortisoara.
Se lasa pe foc cam 15 minute, pana se obtine un sos mai gros.
Se scoate batonul de scortisoara si se pune extractul de vanilie.
Se opresc 8 linguri din compozitia de...
Albusuriile se lasa la temperatura camerei,se bat spuma cu un varf de sare, se adauga treptat si zaharul pana devine o spuma de bezea, care nu curge din castron.
Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie.
Ciocolata se topeste cu laptele si untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca putin....
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare pentru cateva minute.
Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devine consistenta si lucioasa.
Se pune uleiul si coaja de lamaie,se mixeaza la cea mai mica viteza a mixerului.
Se pune faina si praful de copt,esenta si se amesteca usor cu o...
Untul moale se amesteca cu zaharul,esenta de vanilie si un praf de sare.
Se mixeaza totul cu un mixer,se adauga si galbenusul de ou.
Faina se amesteca cu parful de copt si se adauga peste crema de unt,punem bomboanele si ciocolata.
Amestecam cu mana,pana cand se amesteca ingredientele,nu...
Cartofii se curata de coaja si se taie in felii mai groase si ii punem la fiert pentru 10 minute.
Broccoli se spala bine si se rupe in buchetele mici.
Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline, dupa cateva minute adaugam cartofii si buchetelele de broccoli.
Se pun...
Untul se topeste intr-un bol pe baie de aburi,iar laptele se pune la incalzit putin.
Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se amesteca.
Se incorporeaza oul si laptele treptat,coaja de lamaie iar la final untul topit si incepem sa framantam bine.
Obtinem un aluat nelipicios, elastic,...
Faina se amesteca cu oul,zaharul,esentele,adaugam sana,se amesteca bine si se pune si apa minerala.
Daca mai este nevoie se mai adauga faina ,pentru a avea un aluat mai gros.
O tigaie incinsa o ungem cu ulei formam clatitele,se scot pe o farfurie,pana cand le terminam pe toate.
Ungem...
Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul cateva minute, dupa care adaugam ouale si esenta de vanilie.
Se pune faina si zaharul, smantana si bicarbonatul stins in otet.
Eu am pus si putina sana cam 50 ml, compozitia este foarte groasa si punem si colorantul, amestecam bine si...
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pentru cateva minute.
Se adauga zaharul,esentele,coaja de lamaie.
Treptat se pune faina amestecata cu praful de copt,uleiul,macul si merisoarele.
Intr-o tava de chec pune hartie de copt,turnam compozitia si se da la cuptorul preincalzit pentru...
Se pune laptele la fiert,se adauga zaharul si se lasa sa dea in clocot.
Se adauga grisul in ploaie si se amesteca cu un tel pentru a nu forma cocoloase.
Cand e gata se lasa sa se raceasca,dupa care se adauga esenta de vanilie si coaja e lamaie rasa si galbenusuriile si se amesteca bine....
Faina se pune intr-un castron impreuna cu zaharul si oul si coaja de portocala,se amesteca si treptat se pune apa minerala,se va face o compozitie mai groasa.
Intr-o tigaie punem putin ulei,o ungem si o punem la incins.
Cu un polonic formam clatitele mai mici si mai groase.
Se prajesc pe...
Pentru pregatirea blatului:
Se mixeaza cele 4 oua la temperatura camerei cu zaharul,se mixeaza 15 minute,nu mai putin.
Se adauga jumatatea de plic finesse sau seminte de vanilie si faina si se amesteca bine cu o spatula.
Se toarna compozitia intr-o forma de inima,se pune la cuptorul...
Dulceata de prune cu green sugar
Prunele se spala bine,se scot samburii,se taie cuburi si se pune intr-o oala impreuna cu gelifiantul si se lasa pana a doua zi. Se pune apa si se fierbe la foc mic circa 15 minute sau pana cand se ingroasa. Se pune in borcane curate,se inchid bine si se pun intr-o oala cu apa la foc mic...
Briose cu struguri
Albusuriile se separa de galbenusuri,se mixeaza cu un praf de sare cateva minute,dupa care se adauga jumatate din compozitia de zahar si se mixeaza pana devine o textura lucioasa. Galbenusuriile se mixeaza separat cu restul de zahar ramas,pana devine o crema. Adaugam faina amestecata cu...
Galuste cu prune
Cartofii se curata si se taie cuburi.Se pun la fiert in apa cu sare. Prunele se spala,se scot samburii,se presara zaharul pudra si scortisoara. -Cartofii fierti,se scurg de apa,se pune untul,se zdrobesc bine si se lasa sa se raceasca putin. -Se pune faina treptat,ouale,sare si...
Tort Steaua (1000 retete)
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare si treptat adaugam zaharul si mixam pana devine lucioasa ca o bezea. Galbenusuriile se mixeaza cu uleiul pana devine crema, dupa care se pun este spuma de albusuri si se amesteca usor. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si murele tocate cat...
Prajitura din albusuri cu prune
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare,treptat se adauga zaharul si se mixeaza pana devine ca o bezea. Se pune galbenusul,uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se pune si coaja rasa de lamaie si portocala. Se amesteca usor cu o spatula de jos in sus. O tava o tapetam cu...
Placinta cu mere
Merele le curatam, le dam pe razatoarea mare si le punem la calit impreuna cu zaharul si batoanele de scortisoara. Dupa ce s-au calit se lasa sa se raceaceasca. Intr-un castron pune faina, praful de copt, treptat uleiul si apa. Se amesteca bine pana cand se omogenizeaza toate...
Pancakes cu nectarine si miere
Punem faina intr-un bol, impreuna cu coaja de lamaie si portocala si zaharul. Nectarinele le curatam de sambure si le taie in patru, se pun in robotul de bucatarie si se mixeaza pana se fac pasta. Turnam compozitia peste faina si punem treptat laptele pana cand avem un aluat mai gros. Se...
Crema de zahar cu coacaze
Ouale le mixam bine cu cele 4 linguri de zahar si esenta. Adaugam laptele si coaja de lamaie si se amesteca bine. Punem coacazele in compozitie. Intr-o craticioara topim zaharul pentru caramelizare(nu trebuie sa se arda) si cat e cald turnam repede in forma in care punem crema de zahar...
Reteta de preparare a papanasilor cu telemea
Reteta de preparare a papanasilor Branzeturile se amesteca cu zaharul, coaja de lamaie si ouale. Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie, apoi se incorporeaza faina si pesmetul. Se omogenizeaza si se lasa aluatul deoparte 10 minute,dupa care se modeleaza papanasii si se pun la...
Prajitura din albusuri cu cacao si nectarine
Albusuriile se mixeaza cu praful de sare si treptat se adauga zaharul pana se bat spuma. Se pune coaja de lamaie si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu praful de copt,punem peste compozitia de albusuri,se amesteca usor cu o spatula de jos in sus. Intr-o tava de ceramica punem hartie...
Inghetata cu cirese
Ciresele se spala bine si se curata de samburi. Smantana se mixeaza cu zaharul si esenta pana devine frisca. Intr-o cutie alimentara se pune un strat din compozitie si unul de cirese,se repeta pana cand se termina compozitia. Se da la congelator pentru cateva ore. Se orneaza cu zeama...
Inghetata de vanilie
Galbenusuriile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana cand devine o crema. Treptat se adauga laptele,si 200 ml de smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta foarte bine si se ingroasa.Se da deoparte si se lasa...
Dulceata de cirese
Incepem prin spalarea cireselor si curatarea de samburi,daca aveti aparat de scos samburii ar fi ideal. Intr-o oala incapatoare se pun ciresele curatate,impreuna cu zaharul si sucul de lamaie,eu am lasat peste noapte la macerat sa se topeasca zaharul. Se pune la fiert la foc mic pentru...
Gogosi cu lingura
Intr-un bol punem oul si zaharul si amestecam bine. Punem si praful de copt,coaja de lamaie si portocala,iaurtul si branza rasa pe razatoarea mica. Se pune faina putin cate putin si se amesteca. Aluatul trebuie sa fie usor grosut sa nu curga de pe lingura. Intr-un ceaun punem ulei la...
Prajitura pufoasa din albusuri cu cirese
Albusuriile se bat spuma timp de 5-10 minute cu un praf de sare,dupa care treptat se adauga zaharul. Amestecam faina cu praful de copt,punem peste compozitia de albusuri,coaja de lamaie si portocala,esenta si uleiul. Se amesteca cu grija cu o paleta de jos in sus dupa care punem si ciresele...
Cornulete cu rahat
Drojdia se dizolva cu zaharul si apa. Se adauga uleiul,esenta,coaja de portocala si faina cat cuprinde. Aluatul se lasa 30 minute la dospit,dupa care se presara faina pe masa si se rupe bucati din aluat pentru al intinde. Punem o forma rotunda,taiem in triunghiuri,punem bucatele de rahat...
Clatite cu banana in compozitie reteta simpla si gustoasa
Cum se prepara Clatite cu banana in compozitie reteta simpla si gustoasa Faina se cantareste si se pune intr-un bol inalt. In mijloc punem oul, praful de copt si sarea, zaharul si turnam treptat laptele. Se pune la sfarsit uleiul, esenta de vanilie si coaja de portocala. Banana o pasam...
Inghetata cu capsuni
Capsuniile se curata de codita, se spala sun jet de apa rece si se lasa la scurs. Iaurtul il punem in robotul de bucatarie,punem capsunile, putina miere si mixam pana devine o pasta. Turnam compozitia in recipiente pentru inghetata si dam la congelator pentru cateva ore. Pofta buna!
Panna cotta cu cirese
Ciresele se spala bine, se scot samburii si se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul, apa si batonul de scortisoara. Se lasa pe foc cam 15 minute, pana se obtine un sos mai gros. Se scoate batonul de scortisoara si se pune extractul de vanilie. Se opresc 8 linguri din compozitia de...
Negresa din albusuri si ciocolata
Albusuriile se lasa la temperatura camerei,se bat spuma cu un varf de sare, se adauga treptat si zaharul pana devine o spuma de bezea, care nu curge din castron. Bicarbonatul se stinge cu zeama de lamaie. Ciocolata se topeste cu laptele si untul, se amesteca si se lasa sa se raceasca putin....
Prajitura din albusuri de ou cu cacao si merisoare
Albusuriile se bat spuma cu un praf de sare pentru cateva minute. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devine consistenta si lucioasa. Se pune uleiul si coaja de lamaie,se mixeaza la cea mai mica viteza a mixerului. Se pune faina si praful de copt,esenta si se amesteca usor cu o...
Fursecuri colorate
Untul moale se amesteca cu zaharul,esenta de vanilie si un praf de sare. Se mixeaza totul cu un mixer,se adauga si galbenusul de ou. Faina se amesteca cu parful de copt si se adauga peste crema de unt,punem bomboanele si ciocolata. Amestecam cu mana,pana cand se amesteca ingredientele,nu...
Cartofi cu broccoli si rosii
Cartofii se curata de coaja si se taie in felii mai groase si ii punem la fiert pentru 10 minute. Broccoli se spala bine si se rupe in buchetele mici. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in ulei de masline, dupa cateva minute adaugam cartofii si buchetelele de broccoli. Se pun...
Gogosi umplute cu dulceata
Untul se topeste intr-un bol pe baie de aburi,iar laptele se pune la incalzit putin. Faina se amesteca cu zaharul si drojdia si se amesteca. Se incorporeaza oul si laptele treptat,coaja de lamaie iar la final untul topit si incepem sa framantam bine. Obtinem un aluat nelipicios, elastic,...
Pancakes cu finetti si banane
Faina se amesteca cu oul,zaharul,esentele,adaugam sana,se amesteca bine si se pune si apa minerala. Daca mai este nevoie se mai adauga faina ,pentru a avea un aluat mai gros. O tigaie incinsa o ungem cu ulei formam clatitele,se scot pe o farfurie,pana cand le terminam pe toate. Ungem...
Tortul Martisor
Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul cateva minute, dupa care adaugam ouale si esenta de vanilie. Se pune faina si zaharul, smantana si bicarbonatul stins in otet. Eu am pus si putina sana cam 50 ml, compozitia este foarte groasa si punem si colorantul, amestecam bine si...
Checul Godina
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare pentru cateva minute. Se adauga zaharul,esentele,coaja de lamaie. Treptat se pune faina amestecata cu praful de copt,uleiul,macul si merisoarele. Intr-o tava de chec pune hartie de copt,turnam compozitia si se da la cuptorul preincalzit pentru...
Budinca de gris cu lapte si afine
Se pune laptele la fiert,se adauga zaharul si se lasa sa dea in clocot. Se adauga grisul in ploaie si se amesteca cu un tel pentru a nu forma cocoloase. Cand e gata se lasa sa se raceasca,dupa care se adauga esenta de vanilie si coaja e lamaie rasa si galbenusuriile si se amesteca bine....
Pancakes cu dulceata de trandafiri
Faina se pune intr-un castron impreuna cu zaharul si oul si coaja de portocala,se amesteca si treptat se pune apa minerala,se va face o compozitie mai groasa. Intr-o tigaie punem putin ulei,o ungem si o punem la incins. Cu un polonic formam clatitele mai mici si mai groase. Se prajesc pe...
Tort cu crema chantilly
Pentru pregatirea blatului: Se mixeaza cele 4 oua la temperatura camerei cu zaharul,se mixeaza 15 minute,nu mai putin. Se adauga jumatatea de plic finesse sau seminte de vanilie si faina si se amesteca bine cu o spatula. Se toarna compozitia intr-o forma de inima,se pune la cuptorul...