epurasha2bb

2

Bucataras
junior

Craiova

Bucataras din 15.02.2010

RETETE467
PRIETENI165
Retete

Mini-tarte cu carne si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Se face intai aluatul fraged din faina cu unt si cele 3 galbenusuri, se framanta bine si apoi lasam aluatul la rece 2 ore cel putin. Intre timp pregatim umplutura, taiem ciupercile cubulete mici. Le calim intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline si un praf de sare pana ce se duce putin...

Polonice oltenesti

In Aperitive / Garnituri la 12 Apr 2010

Se fierb ouale (daca nu aveti ramase de la sarbatori) apoi se dau pe razatoarea mica.Se amesteca cu cascavalul ras si se face o pasta. Apoi se frig carnatii , se scurg bine , se despica pe mijloc si se scoate carnea tocata din ei.Se ia o cantitate din pasta de ou cu cascaval se pune in causul...

Sirop de trandafiri

In Sirop / Compot la 10 Apr 2010

petalele de la vreo 45-50 de trandafiri se fierb cu un pliculet de sare de lamaie,in aprox 4 litri de apa si apoi se lasa pe a doua zi acoperit.Apoi se fierbe cu zahar, cam dublu decat zeama,apoi se lasa la racit(trebuie luat spuma).Se pastreza in sticle cu dop no sau acoperit cu celofan ca sa nu...

Tort CADOU

In Torturi la 10 Apr 2010

Blatul Vom face 2 blaturi, unul foarte subtire din 2 oua, 1 lingura cacao, 1 lingurita cafea, 1 pliculet zahar vanilat, 4 linguri zahar normal, 1 lingura de apa, o lingura de ulei, fara praf de copt, 10 linguri faina.Acest prim blat trebuie sa iasa foarte subtire  si cat mai inchis...

Pui inedit

In Pui la 8 Apr 2010

Se spala bine pieptul se pui, se taie in 4 felii, se bat cu ciocanul de snitzele, se tin o jumatate de ora in lapte cu curry la rece. Se toaca foarte marunt ciupercile, ardeiul, ceapa, carnea de vitel,verdeata si usturoiul. Se bate oul cu o lingura de miere si una de mustar,apoi se adauga 2...

Desert cu fructe la Doubletta

In Dulciuri la 8 Apr 2010

Se taie marul rosu pe jumatate si apoi se scoate cotorul.Se taie felii foarte subtiri, se stropesc cu zeama de lamaie si se presara zahar normal peste ele. Se incinge tigaia Doubletta si se pun merele cu zahar si stropite cu esenta de rom sa se caramelizeze.Merele se aseaza pe marginea tigaii ca...

Colina cu gargarite

In Prajituri la 8 Apr 2010

Se faramiteaza biscuitii intr-un vas. Se topeste la bain Marie ciocolata cu untul/ margarina, esenta de rom si laptele. Apoi se toarna peste biscuiti, se amesteca bine si se pune amestecul intr-un bol rotund la rece cam o ora. Intre timp facem o pasta de zahar (reteta de la Laura D.): din...

Gaina de dupa gard

In Pui la 8 Apr 2010

Pentru a realiza crochetele de piept de gaina a procedat asa: am fiert pieptul de gaina bine (din zeama i-am facut lui bebe o supica de galuste) si apoi l-am tocat la masina de tocat.Apoi l-am amestecat cu sare, piper, faina, un ou, ardeiul , orezul fiert si morcovul fiert.Am format din pasta...

Labute de ursuleti -fursecuri cu nuca

In Prajituri la 7 Apr 2010

Se incalzeste putin untul /margarinacu laptele. Se lasa sa se topeasca si apoi racim putin. Facem un amestec din nuca coapta si pisata cu faina, zaharul brun, scortisoara, ghimbirul.Adaugam in mijloc laptele cu margarina topita si racita.Amestecam folosind la inceput lingura , apoi cand...

tort Straciattella Socrella

In Torturi la 7 Apr 2010

Acest tort l-am facut rapid pentru soacra mea asa ca i-am spus ”Socrella” iar ”Straciatella” fiindca imi place aceasta combinatie de vanilie cu ciocolata mai ales la inghetata.Am pregatit crema astfel: punem intr-un vas de plastic frisca lichida si cele 2 cutii de...

Tarta Veselie in Bucatarieeeee

In Aperitive / Garnituri la 7 Apr 2010

Se face un aluat fraged din untul rece cu faina si cu o lingurita de sare. Se framanta bine si se lasa inca putin la rece pana pregatim celelalte ingrediente. Dam branza pe razatoarea mare si o amestecam cu 3 oua batute. Apoi tocam ardeiul si rosiile cubulete mici si lasam sa se scurga putin de...

Tort cu vanilie si nuci

In Torturi la 6 Apr 2010

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina cu praful de copt si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava rotunda cu margini detasabile cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de...

Budinca de ficatei in frunze de leurda

In Aperitive / Garnituri la 6 Apr 2010

Se amesteca galbenusul fiert sfaramat cu ficateii cruzi si sfaramati cu furculita sau cu un blender de mana.Se adauga sare si piper.Ceapa uscata, ciupercile si ardeiul se toaca marunt si se calesc putin.Se scurg bine de ulei si se adauga in amestecul de budinca.Apoi amestecam faina cu praful de...

Costite caramelizate cu sos de lamaie si usturoi

In Oaie la 2 Apr 2010

Pasul 1: se prepara o marinata din cateva linguri ulei, cateva linguri otet balsamic si un paharel de vin rosu. Se condimenteaza cu cimbru, sare, curry si praf de usturoi. Se tine carnea intr-un vas nemetalic cateva ore acoperita cu folie alimentara. Pasul 2: Ornamentul si servirea:...

Tort de Paste a la Roberta

In Torturi la 2 Apr 2010

Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina usor si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava rotunda cu margini detasabile cu unt si turnam compozitia si introducem tava la foc mediu in cuptorul preincins.Nu umblam 15-20 de minute, in functie de uterea...

Mini-drob pentru copii

In Mancare copii la 2 Apr 2010

Eu am tocat marunt la cutit carnea fiarta  de la un cotoi mare de pui, apoi se amesteca cu oul crud, ceapa verde tocata si ardeii tocati marunt, se adauga sare si piper si pateul de ficat/ficateii tocati si ei marunt. Ouale fierte se invelesc in amestecul de carne, se tavalesc prin pesmet si...

Frigarui de miel cu pepene galben

In Oaie la 1 Apr 2010

Se marineaza putin inainte carnea de miel intr-un amestec din cateva linguri de ulei, cateva linguri de vin alb, putin cimbru uscat, tocatura de usturoi verde, piper si curry. Se pregateste gratarul sau daca stati la bloc si nu aveti curte si gratar puteti face in cuptor frigaruile. Pe tepuse se...

Paine de Spania cu banane caramelizate

In Prajituri la 31 Mar 2010

Se bat ouale impreuna cu zaharul si mierea la viteza mare timp de 20 de minute continuu in robot.Trebuie sa-si mareasca volumul cam de 4 ori fata de cel initial. (Daca nu aveti atata timp puteti scurta putin timpul si adaugati un praf de copt in faina insa asta va cauza un aspect mai ''deluros...

Turtite cu salata

In Pui la 30 Mar 2010

Se framanta aluatul ca de paine punand intr-un castron faina la tempertura camerei si in mijlocul ei faceti groapa cu pumnul si adaugati drojdia si untul topite in apa calduta.Apoi mai adaugati apa calduta la nevoie si framantati bine.Apoi intindeti cu sucitorul foi rotunde si foarte subtiri.Le...

Fornetine

In Aperitive / Garnituri la 30 Mar 2010

Se scoate din timp aluatul congelat si se lasa la temperatura camerei sa se dezghete.Apoi taiem patrate. Umpluturile vor fi asa: 1.amestec de ficatei de pui sotati dinainte si raciti, tocati marunt si amestecati cu putin cascaval cubulete mici; 2.amestec de ciuperci, ardei si masline,...

Salata de andive cu rucola

In Salate la 25 Mar 2010

se indeparteaza frunzele galbene de deasupra ale andivei, iar interiorul se opareste in apa cu sare.Se scurge si se lasa la racit. Intre timp spalam bine rucola si rupem cotorasele.Apoi pragatim maioneza dintr-un galbenus crud cu ulei, sare si putina zeama de lamaie.Apoi asezam frunzele galbene...

Macrou vienez

In Peste la 24 Mar 2010

Se curata pestele de intestine si se spala bine interiorul si exteriorul, apoi se despica pe jumatate pana aproape de coada si se apasa usor ca sa se desfaca bine.Se presara sare si piper, se umple cu ceapa tocata marunt, bucatele mici de unt sarat cu cimbru, bucatele de icre si deasupra...

Parpadelle cu carnati si kaizer

In Paste la 12 Mar 2010

Se fierbe apa cu putina sare si se adauga parpadellele , se da focul mic si se acopera cu un capac sita.Apoi cand sunt gata se scurg  sub 1 jet scurt de apa rece si se amesteca cu putin unt sarat cu cimbru cat sunt inca calde.Sosul se face calind ceapa tocata marunt, apoi adaugam...

Fasole batuta in crapatura de carnat

In Porc la 12 Mar 2010

Fasolea se tine in apa cateva ore si apoi se pune la fiert cu apa si sare, se schimba apa de 3 ori cu alta clocotita si a treia oara adaugam morcovul si telina si un graunte de usturoi.Adagam si o lingura de ulei.Lasam sa fiarba bine de tot si cand a scazut bine oprim focul, lasam sa se raceasca...

Dansul lebedelor

In Prajituri la 11 Mar 2010

Se fierbe apa cu uleiul pana clocoteste si apoi se  adauga faina si se opreste focul, se lasa sa se raceasca putin a poi se adauga ouale pe rand amestecand bine.Apoi incingem cuptorul .Punem cu posul sau cu lingura gogosele de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt Daca ati pus cu...

Prajitura Stup de albine

In Dulciuri la 11 Mar 2010

Facem un amestec de 4 lg nuca de cocos, 1plic zahar pudra, 2 linguri de miere, 1 picatura colorant alimentar galben si 50 g unt /margarian Rama.Apoi modelam mici gogoloaie ce vor fi albinutele.Topim la bain Marie 2 tablete de ciocolata neagra si apoi cu varful unei scobitori sau tepusa de...

Cascaval in crusta de alune la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2010

Se taie cascavlul  afumat in feli groase.Se bate oul si se mixeaza bine cu mustarul.Apoi se dau feliile de cascaval afumat prin acest amestec si apoi prin pesmetul amestecat cu faina, alunele pisate si susanul.Se aseaza intr-o tavita cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins...

Palariuta Galbena

In Porc la 11 Mar 2010

 Se prepara mamaliga mai vartoasa prin fierberea apei cu sare si adaugarea malaiului in ploaie.Se lasa sa se raceasca intr-un castron cu fund rotunjit.Apoi se rastoarna pe o farfurie si se goleste cu lingura mijlocul de mamaliga.Vom umple golul cu umplutura preparata astfel: Tocam ceapa,...

Salata verde cu piept de pui

In Salate la 10 Mar 2010

Pieptul de pui se taie fasii lungi, se sareaza si pipereaza si se prajeste cateva minute in untul incins. Se lasa sa se raceasca.Salata verde se curata si se spala bine, apoi se rupe cu mana bucati mari, care se pun pe un platou colorat, eu am folosit rosu pentru efect de contrast....

Supa cremoasa de dovlecel cu mar si telina

In Supe/Ciorbe la 9 Mar 2010

Am fiert 1/2 dovlecel, 1/2 mar, 1 bucatica mica de radacina de telina, putin unt si 1/2 galbenus de ou fiert. Fierbem impreuna legumele fara coaja si taiate cubulete mici, apoi le scoatem si le pasam cu blenderul si adaugam putin unt la final, un varf de lingurita si galbenusul fiert tare si...

Afisate 391 - 420 din 467 retete    

Postari recente

publicat la 12.03.2016

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

publicat la 31.08.2014

Bezele cu aroma de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Nu te stradui sa-ti arati intelepciunea!Daca ai intelepciune,ea se va exprima singura,fara sa depui nici un efort....

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]