Fornetine

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 30 Mar 2010 | 8235 vizualizari

 

Ceva bun de facut rapid !

 

INGREDIENTE

  • 2 ciuperci champignion mari proaspete
  • 1/2 ardei Capia rosu
  • 1/2 rotita mica de cascaval Dalia
  • 4-5 masline verzi si maronii
  • 3-4 ficatei de pui
  • 1 ou
  • seminte de susan
  • 1 foaie de copt
  • putin unt
  • 1 sul de aluat fraged
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fornetine:

Se scoate din timp aluatul congelat si se lasa la temperatura camerei sa se dezghete.Apoi taiem patrate.

Umpluturile vor fi asa:

1.amestec de ficatei de pui sotati dinainte si raciti, tocati marunt si amestecati cu putin cascaval cubulete mici;

2.amestec de ciuperci, ardei si masline, totul tocat mic si calit putin inainte, scurs bine si apoi amestecat cu bucatele de cascaval;

Se unge o tava cu putin unt si se lipeste o hartiede copt de tava.

Se pune din umpluturi in mijlocul patratelor de aluat, se aduce o parte de aluat peste umplutura, se preseaza cu degetele sa se lipeasca de cealalta margine si apoi cu un cutit mic cu varf facem mici incizii oblice in partea bombata de deasupra sa respire umplutura.apoi ungem cu ou batut si presaram susan.Introducem la cuptorul incins dinainte si lasam sa se rumeneasca.Ca sa nu se arda pe partea inferioara si sa ramana necopt deasupra le puteti fie intoarce spre sfarsit dar atunci se turtesc putin, fie sa le mutati un etaj mai sus in cuptor.

Sunt foarte bune atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fornetine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete pufoase ( aperitiv)