Tarta Veselie in Bucatarieeeee

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2010 | 3567 vizualizari

 

:) :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina alba,
  • 400 g unt,
  • 1 lingurita de sare mare;
  • Pentru straturile din interior:
  • 200 g branza,
  • 3 oua,
  • 100 g masline negre,
  • 1 legatura patrunjel si una de marar,
  • 3 graunti de usturoi,
  • ulei de masline,
  • 1 lingura sare,
  • 2 ardei capia rosii
  • 2 rosii de gradina ''inima de bou''
  • Pentru ultimul strat ne mai trebuie
  • 100 g cascaval,
  • un ou
  • putin parmezan ras.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Veselie in Bucatarieeeee:

Se face un aluat fraged din untul rece cu faina si cu o lingurita de sare. Se framanta bine si se lasa inca putin la rece pana pregatim celelalte ingrediente. Dam branza pe razatoarea mare si o amestecam cu 3 oua batute. Apoi tocam ardeiul si rosiile cubulete mici si lasam sa se scurga putin de zeama. Separat tocam fin verdeata si zdrobim usturoiul, le amestecam impreuna cu o lingura de ulei de masline si un praf de sare. Maslinele le taiem felii fara samburi.
Se foloseste o tava dreptunghiulara. Se intinde o foaie de aluat pe fundul tavii. Nu necesita ungere intrucat aluatul contine mult unt. Se fac mici suluri din aluat ce se rasucesc si se subtiaza cu palma. Se impletesc doua cate doua pentru a forma marginile tartei. Se pun doua randuri de impletituri pe marinile tavii. Apoi imcepem sa umplem tarta, primul strat este de branza cu ou, al doilea este de verdeata cu usturoi, apoi rosii cu ardei, apoi un pic de cascaval, apoi maslinele negre, iar ardei cu rosii si iar cascaval cu ou. Deasupra de tot din aluatul ramas am facut o floricica pentru centrul tartei si cateva bentite in diagonale. Am copt-o la cuptorul cu gaz la foc mic spre mediu cam 50 de minute. Spre final am presarat si parmezan ras deasupra pe tarta in spatiile dintre bentite. Se serveste usor calduta sau rece. Este un fel in sine, nu are nevoie de garnitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Veselie in Bucatarieeeee" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

epurasha2bb 1

18.05.2010, 18:35

ela norocul meu cu tine ca vii cu reparatiile!

ela 1

18.05.2010, 18:37

imi plac la nebunie mancarurile tale,ma amuza la culme cum te joci cu animalele in farfurie

epurasha2bb 1

18.05.2010, 18:42

mersi, pupicei!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu masline si kaizer afumat