publicat la 02.04.2016
publicat la 12.03.2016
publicat la 31.08.2014
Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta gustoasa de gogosi pufoase cu iaurt
Cum se prepara Reteta gustoasa de gogosi pufoase cu iaurt Galbenusurile frecate cu zaharul,iaurtul,sarea, zaharul vanilat si untul topit se amesteca apoi cu drojdia dizolvata in laptele caldut care vor forma o maia ce se adauga cate putin in faina framantand cu mana....
Turtite cu cartofi si sunculita
Se fierb cartofii cubulete ca pentru piure, apoi se racesc, se paseaza si se amesteca cu celelate ingrediente maruntite, cu sare si piper.La final se adauga oul si faina cu praful de copt.Apoi se modeleaza cu mana uda mici turtite ce se dau prin pesmet si se aseaza pe o tava cu hartie de copt .Se...
Miel rumenit in vasul de lut cu garnitura de dragavei
Am tinut carnea de miel 2 ore la rece intr-un castron cu vin, condimente pt.miel, zeama de lamaie si usturoi. Apoi am uns-o cu un amestec de miere, piper, ghimbir ras si condimente pt.miel. Am pregatit vasul de lut scufundat in apa rece, apoi am asezat carnea de miel, legumele taiate rondele...
Ultimele oua
Am tocat marunt ciupercile curatate si le-am calit putin.Le-am lasat sa se raceasca si intre timp am amestecat 2 galbenusuri fierte cu cel crud si am facut o maioneza cu ulei, zeama de lamaie si mustar.Apoi am adaugat pe rand si celelalte galbenusuri fierte si usturoiul dat pe razatoare....
Mogaldete din omleta pufoasa
Se bat ouale bine si seadauga restul ingredientelor tocate marunt iar ultimadata faina cu praful de copt.Se incinge cuptorul si se ung bine de tot cu unt formele de minitarte cu margini ondulate.Apoi se toarna compozitia in ele si se dau la cuptor aproximativ 30 de minute. Sunt gata cand sunt...
Prajitura cu mere Microundata
Luam un vas de yena si il ungem cu unt, presaram zahar si scortisoara.Taiem un mar rosu cu coaja felii subtiri si le asezam razant pe fndul vasului de yena.Apoi in centru asezam in floare felii oblice de banana.Presaram si peste ele putin zahar si alune pisate.Stropim cu esenta de rom. Apoi...
Tarte Silvyene
Aluatul de tarte se face amestecand intai 1 galbenus cu 70 g zahar , 1 pliculet de zahar vanilat si 125 g unt usor topit.Se adauga faina cu 1/2 din praful de copt.Se omogenizeaza totul bine si se da putin larece timp in care incalzim cuptorul si pregatim formele de tarte ce trebuie unse putin cu...
Udumbara
Sa va zic putin despre Udumbara: mie imi plc chestiile mai deosebite cred ca ati observat denumirea asta vine de la o ” floare ” rara ce se spunea ca infloreste la 3000 de ani odata si ca prevesteste venirea pe lume a unui nou si mare rege.Ulterior s-a descoperit ca de fapt...
Placinta cu mere
Se faceun aluat fraged din unt faina si un ou.Se adauga zahra brun 2 linguri si 1 lingura rasa de scortisoara.Se framanta bine si apoi se da la rece putin, cam 30 minute minum.Daca nu aveti timp deloc puteti face si asa placintica, nu are nimic.Intindeti aluatul pe masa de lucru presarata cu...
Figurine Curry-oase
framantam faina cu zaharul , untul si branza date pe razatoarea mare,si un smoc de marar verde ticat foarte foarte marunt, presaram curry, piper si chimen si framantam iar.Lasam coca un pic la rece.Apoi incalzim cuptorul bine si intindem cu sucitorul o foaie, decupam mici forme...
Stridii din ciuperci
se ia 4 ciuperci champignion proaspete cu palarie mare, se curata,se indeparteaza piciorusele.Se taie usor cu cutitul marginile palariilor in zig-zag.Se stropesc putin cu unt topit, se da un praf de sare, se pune in mijlocul lor o gramajoara mica de ceapa verde tocata foarte fin si un graunte de...
Turnul din Pisa
Se calesc ciupercile si pieptul de pui facute bucatele in putin unt in tigaie.Apoi tocam verdeata,zdrobim usturoiul, fierbem telina si morcovul.Mixam toate ingredientele si adaugam sare si piper.Indesam compozitia bine intr-un pahar si dam la rece. Se serveste rece rasturanand paharul intr-o...
Placinta de sub tarta
Se pregateste intai aluatul astfel:pisam miezul de nuca si biscuitii si amestecam cu faina, un galbenus, zaharul si untul moale.Amestecam bine si aluatul rezultat il lasam putin la rece.Intre timp calim putin merele cu o numatate de lingurita de unt si o lingura de zahar.Incingem cuptorul.Facem 6...
Golden Cheese balls
Se amesteca branza rasa cu cascaval ras, ou batut, faina cat cuprinde, marar tocat fin, un praf usor de curry. Se tavalesc prin pesmet, se coc in tava pe hartie de copt sau se prajesc in baie de ulei dupa care se aseaza pe prosop de hartie absorbant sa se scurga bine uleiul.
Salatica Arlechin
folosim un iaurt simplu si niste marar verde tocat fin , 2 picaturi zeama de lamaie, un praf de sare si facem dressingul.Apoi tocam cubulete mici de ardei gras rosu si portocaliu, ceapa rosie, castravete si bulbi mici de ceapa verde.Amestecam, ornam cu frunzulite de salata verde.
Racisori
Se calesc in tigaie cu putin ulei o ceapa dulce taiata solzisori marunti,un morcov dat pe razatoarea mica, se pune pasta de tomate vreo 2 linguri, un praf de sare si putin marar tocat fin.Se leaga cu faina alba, se adauga ardei rosu uscat si pisat (un fel de boia de casa mai mare )si se fac...
Para fiarta in vin cu sos de ciocolata
Para se spala bine si se taie la baza putin ca sa poata sta vertical in farfurie. Para se fierbe intr-un amestec de vin rosu cu miere ,vanilie, nucsoara si cuisoare,intreaga cu coaja cu tot, cam 20 de minute.Apoi se scoate pe o farfurie si se scurge bine de zeama. Pe alta farfurie, cea pe...
Catelush Alunush
Se fierbe orezul in apa simpla pana ce scade de tot apa dar fara sa se prinda de craticioara.Spre sfarsit se adauga laptele in care am topit o lingura de zahar inainte si se lasa sa se absoarba bine de orez.Apoi orezul se lasa sa se raceasca si apoi se modeleaza in forma de catel.Se presara...
Girafa din orez cu lapte
girafa e facuta asa: 3 linguri mari de orez fiert cu putin lapte se amesteca cat e caldut cu un varf de cutit de unt, 1 lingurita de zahar pudra, 1 lingurita de sirop de capsuni, 1 lingura suc de portocale si un praf usor de scortisoara. Se formeaza apoi girafa si se orneaza cu bucatele de...
Elefantel din orez cu masline
Am fiert orezul bine, apoi l-am pasat impreuna cu maslinele si putina sare si unt, un praf de cuisoare. Modelam in forma de elefantel si ornam farfuria cu patrunjel, brocoli, capere si lemongrass
Tarta cu dovleac /mar
Se framanta un aluat fraged din faina, unt/margarina Rama, zahar, un ou si un praf de scortisoara.Se lasa la rece putin.Intre timp dam dovleacul pe razatoare si il lasam sa se scurga putin de zeama.Apoi amestecam cu zahar si scortisoara si cu nuca pisata. Apoi intindem o foaie de tarta si o...
Mamaliguta cu surprize
Se fierbe laptele cu un praf de sare, se adauga malaiul cate putin, batand cu telul.Se face o mamaliguta vartoasa.se ia de pe foc sa se raceasca putin. Se unge cu putin ulei o tava dreptunghiulara mica.Se intin de un strat de mamaliga.Apoi presaram branza rasa si apasan sa intre in branza.Apoi...
Punguta cu galbeni
Cum procedam: batem oul bine, adaugam mierea si smantana, apoi iar amestecam, apoi adaugam scortisoara, amestecam, adaugam laptele de migdale, iar amestecam apoi adaugam si faina in ploaie si amestecam cu grija sa nu faca cocoloase.Ingingem o tigaie dreapta la fund sa nu fie adancita si o ungem...
Cosulet cu chiftelute
Tocam marunt legumele si carnea fiarta, calim putin ciupercile. Razuim cascavalul si batem 2 oua. Fierbem cartofii taiati cubulete in lapte cu apa si sare ,care sa treaca de ei cu 2 degete.Cand sunt aproape gata punem si o jumatate de lingurita de unt. Apoi scurgem bine, ii...
Kadir Kamine
pt. blat am amestecat totul si am dat deoparte. Crema de zahar ars se face amestecand ouale cu laptele si cu zaharul .Se caramelizeaza 5 linguri de zahar si cand s-au topit se adauga laptele cu ouale si zaharul . Crema de lapte cu ciocolata alba se face astfel: Se amesteca amidonul cu...
Dorada regala cu sos de ghimbir
Se iau 2 pesti Dorada Regala proaspeti, se curata de aripioare, sira de oase si se indeparteaaza coada si capul obtinand 4 fileuri frumoase fara oase. Este un peste cu carne alba delicioasa. Se face o marinata din 5 linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, sare si...
Bastonase picante
Se taie bastonase lungi si cat mai egale din ardei rosu capia, telina,morcov, se adauga teci de fasole verde,carne de vitel taiata in suvite asemeni celor de legume.Se pun la aburi pe o sita, eu am folosit sistemul Doubletta. Se toaca o ceapa si un graunte de usturoi. Se calesc in zeama de...
Pate Tiramisu
Pate alb - se spala pieptul de pui bine, se taie fasiute, se fierbe in apa cu sare, se scurge , se toca marunt.Apoi se paseaza cu pasatorul sau blenderul impreuna cu untul, parmezanul, albusul fiert si razuit si painea udata si stoarsa.Adaugam la sfarsit in acest pate tocatura fina de ardei...
Pizza in patratele
Facem un aluat pufos din faina cu apa calduta in care am dizolvat drojdia(grantul) si sarea, adaugam si parmezanul si untul topit si racit la temp camerei nu fierbinte.Framantam bine cu mainile pe masa cu faina si-l lasam sa creasca la cald acoperit. Intre timp taiem felii subtiri...
Mingiute Delicioase
Se amesteca nuca de cocos cu untul/margarina Rama, zaharul si laptele praf. Se fac bilute care se orneaza apoi cu merisoare si bucatele de cocos . Se dau la rece putin. Se servesc reci.