publicat la 08.04.2017
publicat la 08.04.2017
publicat la 08.04.2017
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert gogosi de post
Intr-un vas, amestecam faina cu zaharul, sare, coaja de portocala. Facem o gaura, adaugam drojdia dizolvata in putina apa, adaugam treptat apa (la temperatura camerei), pana rezulta un aluat omogen si usor lipicios. La final, framantam aluatul cu ulei, pana ce nu se mai lipeste de...
Desert clatite de post
Intr-un vas, adaugam faina, zaharul, sare, coaja de portocala, praful de copt; amestecam bine, dupa care facem o gaura si adaugam uleiul si treptat, apa, ca sa nu faca cocoloase, pana rezulta un aluat putin mai gros fata de cel cu oua. Le coacem cca. 1-2 min pe ambele parti, in tigaia incinsa...
Inghetata cu jeleu
Pregatim plicul de tort gelee confrom instructiunilor de pe plic numai ca vom folosi sirop de capsuni in loc de apa( pentru sirop am pus 300 g capsuni cu zahar peste noapte si siropul lasat l-am folosit) Lasam sa se raceasca cateva secunde dupa care in forme de inghetata sau pahare ...
Inghetata cu ciocolata si capsuni
Intr-o cratita adaugam laptele impreuna cu zaharul si cand incepe sa fiarba adaugam faina dizolvata cu putin lapte rece,amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam untul si amestecam pana ce se omogenizeaza. Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca. Intre timp mixam frisca...
Inghetata de vanilie cu cirese
Intr-o cratita adaugam laptele si zaharul, punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam galbenusurile batute,amidonul amestecat cu putin lapte. Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,la final adaugam esenta de vanilie,acoperim si lasam sa se raceasca bine. Intre timp mixam...
Inghetata de capsuni
Capsunele le curatam de codita,le spalam,le scurgem de apa,adaugam 100 g zahar peste ele si lasam deoparte cca 15 min(sa lase un pic de sirop). Mixam smantana impreuna cu zaharul. Mixam branza impreuna cu capsunele,adaugand treptat siropul lasat,adaugam frisca si amestecam cu paleta bine,...
Clatite cu piersici
Intr-un bol amestecam ouale cu zaharul, praful de sare, zaharul vanilat, coaja de lamaie, adaugam smantana, laptele, untul topit si racit si amestecam bine. Adaugam faina, praful de copt, amestecam bine pana ce rezulta o compozitie fluida si fara cocoloase. Dam la rece 30 min....
Ochiuri dulci
Intr-un bol mixam ouale cu un praf de sare,adaugam zaharul uleiul,laptele,apa si amestecam bine dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,pana rezulta o compozitie mai groasa, Dam la rece 30 min Intr-o tigaie incalzita ungem cu putin ulei,adaugam un polonic de...
Clatite rupte
Galbenusurile,laptele,esenta,zaharul le amestecam bine dupa care adaugam faina treptat amestecand continuu. Dupa ce s-a incorporat faina adaugam albusurile mixate spuma cu un praf de sare.Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza. Intr-o tigaie topim putin unt si cand s-a...
Tort cu trei creme
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare. In alt bol mixam galbenusurile cu zaharul si esenta pana devine o crema, adaugam amidonul amestecat cu faina, praful de copt, cacao, faina, amestecam cu o spatula. La final adaugam treptat spuma de albusuri amestecand cu miscari usoare....
Desert la pahar
Laptele si cafeaua punem la fiert cu zaharul, cand incepe sa fiarba adaugam ouale batute, faina, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam ciocolata pana se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca dupa care amestecam cu frisca mixata inainte. Intre timp mixam...
Tort cu mascarpone
Blat- mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul treptat ca la maioneza,laptele,amestestecam pana ce se omogenizeaza, Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt,cacao si coaja de portocala,...
Mucenici moldovenesti
Intr-un bol adaugam faina,o amestecam cu zaharul,coaja de portocale,sare,facem gaura in mijloc adaugam oaule batute,drojdia dizolvata cu putina apa calduta,smantana si incepem sa framantam adaugand treptat laptele,(daca mai este nevoie adaugam lapte sau apa)la final framantam coca cu...
Cornulete
Intr-un bol mixam oul cu zaharul,dupa care adaugam untul si untura,mixam pana ce se omogenizeaza, Amestecam drojdia cu putina apa calduta si 1 lingurita zahar, Intr-un bol mai mare adaugam cca 600 g faina si facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia,amestecul de ou si restul de ingrediente...
Chec cu unt si nuca
Intr-un bol mixam untul moale cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa, Adaugam pe rand ouale, mixand bine dupa fiecare,adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de portocale si nuca si amestecam cu o lingura cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza, Turnam aluatul (din care oprim 2...
Chec cu portocala
Mixam albusurile cu un praf de sare spuma, Galbenusurile le mixam cu ulei,laptele si adaugam faina amestecata cu praful de copt,adaugam albusurile spuma,coaja rasa si sucul de portocala, Amestecam pana ce se omogenizeaza cu o lingura de lemn, Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu...
Gogosi glazurate
Intr-un lighean adaugam faina,coaja de portocala,zaharul si sare,amestecam facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia dizolvata in putina apa,bere,apa minerala(la temperatura camerei)incepem sa framantam un aluat nelipicios, Este posibil sa mai fie necesar faina sau apa dupa caz, La final...
Biscuiti spritati
Intr-un bol mixam untura cu zaharul,aduagam ouale si mixam dupa fiecare,adaugam laptele,smantana,esenta de vanilie,coaja de lamaie si mixam pana ce se omogenizeaza, Adaugam nuca macinata,praful de copt si treptat faina amestecand cu o lingura cat putem dupa care amestecam cu mana, Trebuie...
Tort cu crema de unt
Blat - Intr-un bol mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul, adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt si coaja de portocala. Amestecam cu o lingura cu miscari de sus in jos, adaugam colorantul si ciocolata topita...
Melci cu nuca
Aluatul -Intr-un bol amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta, Intr-un lighean adaugam faina,sarea,coaja de lamaie,facem gaura in mijloc, adaugam untul moale,iaurtul,oul batut,drojdia si incepem sa framantam; daca este nevoie adaugam apa calduta, Framantam o coca...
Negresa cu branza de vaci si fructe
Blat -intr-un bol amestecam ingredientele uscate si in alt bol cele umede, Adaugam treptat ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam bine, Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, Branza o amestecam cu oul,zaharul,coaja de portocale,am adaugat fructele(cu tot...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam branza de vaci cu urda,zaharul si amestcam bine,adaugam ouale amestecand bine dupa fiecare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de portocale si sarea, Se framanta bine pana devin o coca omogena, Invelim coca in...
Prajitura cu branza
Blatul -mixam albusuri cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste, Separat intr-un bol mixam untul moale cu galbenusurile si adaugam albusurile, Adaugam faina,praful de copt,esenta si amestecam cu o lingura cu miscari usoare, Turnam 1/2 din compozitie in...
Cozonac cu Nutella
Intr-un vas amestecam drojdia cu putina apa calduta,1 lingurita zahar,1 lingurita faina. Cernem faina intr-un vas,adaugam sarea,coaja de portocala,zahrul,facem o gaura in mijloc si adaugam drojdia,iaurtul la temperatura camerei,ouale batute si incepem sa framantam cu mainele umezind cu ulei....
Cozonac cu rahat si ciocolata
Maiaua - intr-un vas amestecam laptele caldut cu zaharul,faina si drojdia,acoperim si lasam la dospit 30 minute. Aluatul - intr-un vas amestecam galbenusurile cu smantana. 100 ml ulei, coaja de portocala, lamaie, adaugam maiaua amestecand pana ce se omogenizeaza. Faina o cernem intr-un vas...
Guguluf cu piersici
Intr-un vas mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste, Adaugam galbenusurile mixam bine dupa fiecare,adaugam uleiul si laptele treptat Amestecam faina cu praful de budinca,praful de copt, Adaugam peste spuma de albusuri si cu o paleta/lingura amestecam...
Prajitura cu struguri
Untul care l-am tinut la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine ca o crema,adaugam pe rand ouale mixand bine dupa fiecare, Adaugam smantana,zeama de lamaie,faina amestecata cu praful de copt, Amestecam cu o lingura pana ce este incorporata bine faina, Turnam compozitia(din...
Chec cu afine
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul treptat si mixam pana se topeste zaharul, Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul si laptele treptat, Amestecam faina cu praful de copt si coaja de lamaie, Adaugam faina peste spuma de albusuri si amestecam...
Nuci umplute
Cojile de nuci - Mixam ouale cu zaharul,adaugam treptat uleiul,mixand in continuare,adaugam cacao si faina treptat pana rezulta un aluat care nu se lipeste de maini, Invelim in folie alimetara si dam la rece 30 min, Cu mainele unse de ulei formam bilute(eu le-am facut pe toate dupa care...
Cornulete cu nutella si marmelada
Lasam sa se dezghete aluatul la temperatura camerei. Intindem aluatul putin cu sucitorul, taiem tringhiuri si adaugam cate o lingurita de nutella pe partea cea mai lata si rulam cat mai strans. Repetam pana terminam(eu am facut si cu marmelada) Le asezam in tava tapetata cu hartie de...