Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: grisul, faina, zaharul si praful de copt.
Apoi adaugam uleiul si amestecam bine cu o lingura sau cu un tel.
Adaugam iaurtul si amestecam bine de tot, sa nu ramana cocoloase.
Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam fructele spalate si...
Curatam zmeura si o spalam cu grija.
O punem intr-o oala si adaugam peste ea 750 ml apa. Dam oala pe foc mediu si o lasam sa fiarba aprox. 10 minute.
Dupa ce zmeura s-a inmuiat o punem intr-o sita sau intr-un tifon si strecuram siropul obtinut. Sita trebuie sa fie fina pentru a nu patrunde...
Spalam orezul in mai multe ape reci, apoi il acoperim cu apa si il lasam sa se umfle aprox. 10 minute.
Punem laptele la fiert, iar in momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam orezul. Amestecam periodic pentru a nu se prinde.
Cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugam zaharul...
Scoatem piersicile din compot (pastram 2-3 jumatati deoparte pentru a orna prajitura) si le pasam. Peste ele adaugam iaurtul si zaharul pudra si amestecam pana la omogenizare. Punem zahar atat cat ne place de dulce.
Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece. O lasam la hidratat aprox. 10...
Crema:
Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie.
Blat:
In alt bol mixam oul cu zaharul, adaugam treptat laptele si uleiul, apoi punem ingredientele uscate:cafeaua, faina, praful...
Crema: Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat si se pune la frigider) si se pune pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere, dar nu trebuie sa fiarba. Se da deoparte de pe foc, se adauga esenta de rom si ciocolata cu lapte rupta in...
Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare.
Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea lipicios mai...
Crema:
Punem 400 ml lapte degresat intr-o craticioara pe foc mic. Intr-un bol amestecam restul de 100 ml lapte cu budinca de cacao si indulcitorul. Cand laptele de pe foc este fierbinte, se toarna amestecul de budinca si se amesteca incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La...
Salam de biscuiţi, reţetă cu ananas
Rupem biscuitii bucatele si ii amestecam cu siropul de ananas.
Punem o craticioara pe foc mic si punem laptele la incalzit. Peste lapte adaugam pe rand untul, zaharul si cacaua.Amestecam dupa fiecare ingredient adaugat pana la omogenizare.
Cand...
Amestecam bine margarina cu cele 4 linguri de zahar pudra, apoi adaugam pe rand sarea, praful de copt, laptele si esenta de vanilie.
Adaugam treptat faina si incepem sa framantam bine aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini.
Invelim aluatul in folie alimentara si il...
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu sarea pana se fac spuma. Intr-un bol separat adaugam galbenusurile si zaharul si mixam bine. Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, continuand sa mixam pana la omogenizare (pana cand terminam de pus faina si...
Crema de galbenusuri:
Am inceput cu prepararea cremei de galbenusuri pentru a avea timp sa se raceasca.
Amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul si amidonul. Adaugam treptat laptele si amesteca cu un tel. Dam oala pe foc mic si amestecam pana cand compozitia se ingroasa....
Intr-un bol amestecam uleiul cu sucul de rosii, adaugam zaharul si bicarbonatul si amestecam cu o lingura.
Turnam treptat faina ( nu turnati toata faina odata pentru ca este posibil sa nu va trebuiasca intreaga cantitate) si framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini....
Topim ciocolata intr-un vas la baie de aburi si o amestecam cu margarina/untul. Amestecam pana cand compozitia se omogenizeaza.
Dam vasul la o parte, adaugam zaharul si amestecam pana cand acesta se topeste.
Adaugam pe rand ouale si esenta si mixam.
In alt vas separat amestecam faina cu...
Umplutura:
Punem dovleacul si indulcitorul intr-un vas la calit, la foc mic. Amestecam cu o lingura pana cand lichidul se elimina. La final adaugam esenta si scortisoara si lasam putin la racit.
Blat:
Mixam ouale cu indulcitorul, adaugam branza, taratele si praful de copt. Mixam toate...
Punem intr-un bol toate ingredientele (fara gem :D) si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Daca vi se pare un pic lipicios mai adaugati putina faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider aprox. 3 ore (sau daca este posibil si pana a2a zi). Eu l-am lasat 15-20...
Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si sarea si mixam pana cand ouale isi dubleaza volumul.
Adaugam treptat uleiul si iaurtul si mixam.
Se toarna in ploaie faina amestecata cu praful de copt si se continua sa se mixeze la treapta cea mai mica a mixerului. Se tapeteaza o...
Cum se prepara Reteta Prajitura Rudy, o bunatate de prajitura, frageda si aromata:
Aluat:
Faina o punem intr-un bol si o amestecam cu cacaua si praful de copt.
Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. La inceput se...
Amestecam intr-un bol faina si sarea, iar intr-un bol separat mixam untul cu zaharul pudra pana cand compozitia devine cremoasa.
Punem esenta de vanilie si apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios. Daca vi se pare...
Amestecam intr-un bol faina, nuca, cele 2 linguri de cacao si praful de copt.
Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. La inceput aluatul vi se va parea sfaramicios, dar pe parcurs toata faina se va incorpora...
Crema:
Punem 500 ml lapte intr-o oala pe foc mic. Amestecam intr-un bol galbenusurile cu o lingura de zahar si le adaugam in laptele de pe foc.
Intr-un alt bol amestecam bine zaharul (cele 22 linguri ramase) cu amidonul si laptele ramas (100 ml). Avem grija sa se amestece bine toate...
Blaturile:
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma impreuna cu indulcitorul.
Adaugam pe rand galbenusurile si mixam. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o lingura de lemn turnand amidonul amestecat cu praful de copt.
Impartim compozitia obtinuta in 2 parti egale in...
Intr-un bol amestecam uleiul, oul, zaharul, otetul si apa calduta, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si mixam pana la omogenizare. La sfarsit adaugam si esenta.
Merele le spalam bine. Unul il curatam, il taiem cuburi si presaram peste el un plic de zahar vanilat si...
Incepem cu crema:
Punem 500 ml lapte intr-o cratita pe foc mic si adaugam galbenusurile batute cu putin indulcitor, apoi amestecam cu un tel.
Intr-un bol separat amestecam amidonul, indulcitorul si laptele ramas (100 ml) pana se formeaza ca o pasta.
Adaugam aceasta compozitie peste...
Umplutura:
Spalam bine merele, le curatam si le dam pe razatoarea mare.Le punem intr-o cratita mai mare, adaugam uleiul si zaharul dupa gust si le punem pe foc potrivit pana cand se calesc.
Amstecam periodic pana cand merele se inmoaie si sucul scade. Le lasam la racit pana cand pregatim...
Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa.
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea, iar in alt bol amestecam iaurtul cu laptele si esenta de vanilie.
Adaugam alternativ din cele doua compozitii, in compozitia de unt si amestecam pana la omogenizare....
Blat:
Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, smantana, apa minerala+otetul, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt, esenta si praful de sare.
Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai...
Ouale le batem sau le mixam cu zaharul pana cand se albesc si obtinem o spuma.
Adaugam untul topit, uleiul si morcovii razuiti.
Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara si o turnam treptat peste compozitia de morcovi amestecand cu un tel sau mixand la viteza cea mai mica a...
In primul rand mixam frisca cu intaritorul si o amestecam cu mascarponele. Dam compozitia la frigider pentru cca 30 de minute.
Intr-o tava cu peretii detasabili punem piscoturi de jur-imprejurul peretilor tavii. Pentru a avea stabilitate, taiem piscoturile la unul din capete.
In interiorul...
Aluat:
Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusurile, untul taiat bucati, smantana, vinul, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt, esenta si praful de sare.
Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de...
Prajitura cu gris (fara oua)
Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: grisul, faina, zaharul si praful de copt. Apoi adaugam uleiul si amestecam bine cu o lingura sau cu un tel. Adaugam iaurtul si amestecam bine de tot, sa nu ramana cocoloase. Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam fructele spalate si...
Sirop de zmeura
Curatam zmeura si o spalam cu grija. O punem intr-o oala si adaugam peste ea 750 ml apa. Dam oala pe foc mediu si o lasam sa fiarba aprox. 10 minute. Dupa ce zmeura s-a inmuiat o punem intr-o sita sau intr-un tifon si strecuram siropul obtinut. Sita trebuie sa fie fina pentru a nu patrunde...
Orez cu lapte si dulceata de piersici
Spalam orezul in mai multe ape reci, apoi il acoperim cu apa si il lasam sa se umfle aprox. 10 minute. Punem laptele la fiert, iar in momentul in care incepe sa clocoteasca, adaugam orezul. Amestecam periodic pentru a nu se prinde. Cand compozitia incepe sa se ingroase, adaugam zaharul...
Prajitura cu crema de iaurt si piersici
Scoatem piersicile din compot (pastram 2-3 jumatati deoparte pentru a orna prajitura) si le pasam. Peste ele adaugam iaurtul si zaharul pudra si amestecam pana la omogenizare. Punem zahar atat cat ne place de dulce. Gelatina o punem la hidratat in 50 ml apa rece. O lasam la hidratat aprox. 10...
Tort Kodrit Kadir
Crema: Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie. Blat: In alt bol mixam oul cu zaharul, adaugam treptat laptele si uleiul, apoi punem ingredientele uscate:cafeaua, faina, praful...
Tort cu nuci si crema ganache
Crema: Intr-un vas se adauga 200 ml frisca lichida (restul de 150 ml se mixeaza in alt bol separat si se pune la frigider) si se pune pe foc mic pana ajunge aproape de punctul de fierbere, dar nu trebuie sa fiarba. Se da deoparte de pe foc, se adauga esenta de rom si ciocolata cu lapte rupta in...
Tarta cu ciocolata
Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare. Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini (daca vi se pare prea lipicios mai...
Tort de ciocolata cu fructe de padure Dukan
Crema: Punem 400 ml lapte degresat intr-o craticioara pe foc mic. Intr-un bol amestecam restul de 100 ml lapte cu budinca de cacao si indulcitorul. Cand laptele de pe foc este fierbinte, se toarna amestecul de budinca si se amesteca incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa. La...
Salam de biscuiţi, reţetă cu ananas
Salam de biscuiţi, reţetă cu ananas Rupem biscuitii bucatele si ii amestecam cu siropul de ananas. Punem o craticioara pe foc mic si punem laptele la incalzit. Peste lapte adaugam pe rand untul, zaharul si cacaua.Amestecam dupa fiecare ingredient adaugat pana la omogenizare. Cand...
Fursecuri fragede de post
Amestecam bine margarina cu cele 4 linguri de zahar pudra, apoi adaugam pe rand sarea, praful de copt, laptele si esenta de vanilie. Adaugam treptat faina si incepem sa framantam bine aluatul pana cand acesta nu se mai lipeste de maini. Invelim aluatul in folie alimentara si il...
Pancakes(clatite americane) by Jamie Oliver
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu sarea pana se fac spuma. Intr-un bol separat adaugam galbenusurile si zaharul si mixam bine. Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt, continuand sa mixam pana la omogenizare (pana cand terminam de pus faina si...
Tort Egiptean si 4 ani de Bucataras.ro! <3
Crema de galbenusuri: Am inceput cu prepararea cremei de galbenusuri pentru a avea timp sa se raceasca. Amestecam intr-o craticioara galbenusurile cu zaharul si amidonul. Adaugam treptat laptele si amesteca cu un tel. Dam oala pe foc mic si amestecam pana cand compozitia se ingroasa....
Biscuiti cu suc de rosii
Intr-un bol amestecam uleiul cu sucul de rosii, adaugam zaharul si bicarbonatul si amestecam cu o lingura. Turnam treptat faina ( nu turnati toata faina odata pentru ca este posibil sa nu va trebuiasca intreaga cantitate) si framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini....
Fursecuri Trufe (Chocolate crinkles)
Topim ciocolata intr-un vas la baie de aburi si o amestecam cu margarina/untul. Amestecam pana cand compozitia se omogenizeaza. Dam vasul la o parte, adaugam zaharul si amestecam pana cand acesta se topeste. Adaugam pe rand ouale si esenta si mixam. In alt vas separat amestecam faina cu...
Prajitura cu dovleac Dukan
Umplutura: Punem dovleacul si indulcitorul intr-un vas la calit, la foc mic. Amestecam cu o lingura pana cand lichidul se elimina. La final adaugam esenta si scortisoara si lasam putin la racit. Blat: Mixam ouale cu indulcitorul, adaugam branza, taratele si praful de copt. Mixam toate...
Fursecuri Linzer cu nuci si gem de caise
Punem intr-un bol toate ingredientele (fara gem :D) si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Daca vi se pare un pic lipicios mai adaugati putina faina. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider aprox. 3 ore (sau daca este posibil si pana a2a zi). Eu l-am lasat 15-20...
Prajitura cu ananas
Intr-un vas punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si sarea si mixam pana cand ouale isi dubleaza volumul. Adaugam treptat uleiul si iaurtul si mixam. Se toarna in ploaie faina amestecata cu praful de copt si se continua sa se mixeze la treapta cea mai mica a mixerului. Se tapeteaza o...
Reteta Prajitura Rudy, o bunatate de prajitura, frageda si aromata
Cum se prepara Reteta Prajitura Rudy, o bunatate de prajitura, frageda si aromata: Aluat: Faina o punem intr-un bol si o amestecam cu cacaua si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. La inceput se...
Fursecuri cu ciocolata pentru Mos Craciun
Amestecam intr-un bol faina si sarea, iar intr-un bol separat mixam untul cu zaharul pudra pana cand compozitia devine cremoasa. Punem esenta de vanilie si apoi adaugam treptat faina si incepem sa framantam pana la omogenizare. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios. Daca vi se pare...
Biscuiti cu cacao si nuci
Amestecam intr-un bol faina, nuca, cele 2 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. La inceput aluatul vi se va parea sfaramicios, dar pe parcurs toata faina se va incorpora...
Tort de ciocolata
Crema: Punem 500 ml lapte intr-o oala pe foc mic. Amestecam intr-un bol galbenusurile cu o lingura de zahar si le adaugam in laptele de pe foc. Intr-un alt bol amestecam bine zaharul (cele 22 linguri ramase) cu amidonul si laptele ramas (100 ml). Avem grija sa se amestece bine toate...
Tort cu Nutella Dukan
Blaturile: Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma impreuna cu indulcitorul. Adaugam pe rand galbenusurile si mixam. Dam deoparte mixerul si amestecam cu o lingura de lemn turnand amidonul amestecat cu praful de copt. Impartim compozitia obtinuta in 2 parti egale in...
Chec economic cu mere
Intr-un bol amestecam uleiul, oul, zaharul, otetul si apa calduta, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si mixam pana la omogenizare. La sfarsit adaugam si esenta. Merele le spalam bine. Unul il curatam, il taiem cuburi si presaram peste el un plic de zahar vanilat si...
Tort Ecler Dukan
Incepem cu crema: Punem 500 ml lapte intr-o cratita pe foc mic si adaugam galbenusurile batute cu putin indulcitor, apoi amestecam cu un tel. Intr-un bol separat amestecam amidonul, indulcitorul si laptele ramas (100 ml) pana se formeaza ca o pasta. Adaugam aceasta compozitie peste...
Prajitura cu mere (cu foaie turnata)
Umplutura: Spalam bine merele, le curatam si le dam pe razatoarea mare.Le punem intr-o cratita mai mare, adaugam uleiul si zaharul dupa gust si le punem pe foc potrivit pana cand se calesc. Amstecam periodic pana cand merele se inmoaie si sucul scade. Le lasam la racit pana cand pregatim...
Fursecuri cu gem de caise
Mixam untul cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea, iar in alt bol amestecam iaurtul cu laptele si esenta de vanilie. Adaugam alternativ din cele doua compozitii, in compozitia de unt si amestecam pana la omogenizare....
Tarta cu smantana si fructe de padure
Blat: Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusul, untul taiat bucati, smantana, apa minerala+otetul, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt, esenta si praful de sare. Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai...
Prajitura cu morcovi si glazura de ciocolata
Ouale le batem sau le mixam cu zaharul pana cand se albesc si obtinem o spuma. Adaugam untul topit, uleiul si morcovii razuiti. Faina o amestecam cu praful de copt si scortisoara si o turnam treptat peste compozitia de morcovi amestecand cu un tel sau mixand la viteza cea mai mica a...
Tort cu piscoturi, mascarpone si visine
In primul rand mixam frisca cu intaritorul si o amestecam cu mascarponele. Dam compozitia la frigider pentru cca 30 de minute. Intr-o tava cu peretii detasabili punem piscoturi de jur-imprejurul peretilor tavii. Pentru a avea stabilitate, taiem piscoturile la unul din capete. In interiorul...
Placinta cu mere si nuci caramelizate
Aluat: Punem faina intr-un bol iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: galbenusurile, untul taiat bucati, smantana, vinul, zaharul si zaharul vanilat, praful de copt, esenta si praful de sare. Amestecam toate ingredientele si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de...