deyutzky

5

Bucataras
senzational

Bucuresti

Bucataras din 05.01.2011

RETETE365
PRIETENI289
Retete / Dulciuri

Prajitura cu albusuri, nuci si cirese

In Prajituri la 11 Iun 2016

Albusurile le mixam spuma cu praful de sare. ATENTIE! Daca aveti un mixer normal(cum am eu) si nu profesional, impartiti cantitatea de albusuri in 2 boluri si le mixati separat. Daca le veti mixa pe toate odata exista posibilitatea ca spuma sa se lase.  Buunn, deci mixam 1/2 din...

Cozonac fara framantare

In Dulciuri la 10 Iun 2016

Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 2 cozonaci, unul mediu si unul mai mic.  Intr-un bol punem faina, iar in centrul ei facem o gropita in care punem 50 ml lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar. Dizolvam drojdia in laptele caldut si o lasam la loc cald aprox. 10 minute, pana...

Prajitura cu cirese si capsuni (de post)

In Dulciuri la 7 Iun 2016

Ciresele le spalam si le curatam de samburi. Capsunile le spalam si le taiem cuburi. Intr-un vas amestecam apa cu zaharul, uleiul si esenta.  In alt vas amestecam faina cu praful de copt. Turnam treptat faina peste amestecul lichid si amestecam cu un tel sau mixam la viteza mica...

Tort cu biscuiti si crema de vanilie

In Torturi la 2 Iun 2016

Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul(zahar puteti pune dupa gust), pana cand acesta din urma se topeste.  Adaugam 2-3 linguri de lapte si amidonul si amestecam pana cand amidonul este incorporat complet. Adaugam restul de lapte si dam craticioara pe foc mic....

Tort cu 3 feluri de ciocolata perfect pentru orice aniversare

In Torturi la 30 Mai 2016

Cum se prepara Tort cu 3 feluri de ciocolata perfect pentru orice aniversare Blat: Blatul meu a iesit cam sfaramicios, voi puteti alege o alta varianta de blat de cacao, daca nu, trebuie sa aveti grija cum il manevrati:)) si cum il dezlipiti de hartia de copt. Va recomand sa folositi...

Biscuiti cu gem de caise(de post)

In Dulciuri la 27 Mai 2016

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt si sarea. In alt bol mai mare(in cel in care vom framanta aluatul), amestecam gemul, uleiul si zaharul brun. Peste aceasta compozitie adaugam 1/2 din compozitia de faina si amestecam bine, apoi adaugam treptat restul de faina si framantam pana...

Tort cu crema de portocale si felii de cozonac

In Torturi la 9 Mai 2016

Crema: Intr-o craticioara batem galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam 2-3 linguri de lapte, apoi amidonul si amestecam bine pana la incorporarea completa. Punem sucul de portocale si restul de lapte, apoi amestecam si punem craticioara pe foc mic....

Placinta impletita cu gem de prune si nuci

In Dulciuri la 10 Apr 2016

Aluat: Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si amestecam. Lasam maiaua sa creasca la loc cald aprox. 10 minute. Intr-un vas amestecam untul topit, ouale, restul de zahar, esenta si sarea. Adaugam aceasta compozitie peste...

Tort Ecler

In Torturi la 5 Apr 2016

Crema: Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul pana cand acesta din urma se topeste. Adaugam treptat amidonul si putin lapte si amestecam bine pana la incorporare. Adaugam restul de lapte si punem vasul pe foc mic. Amestecam continuu pana cand compozitia se ingroasa ca o budinca. ...

Cea mai buna reteta de negresa pufoasa de post

In Dulciuri la 2 Apr 2016

Preparare Cea mai buna reteta de negresa pufoasa de post Amestecam intr-un bol zaharul, apa, uleiul si esenta de rom. In alt bol amestecam faina, praful de copt si cacaua. Turnam treptat amestecul de faina peste compozitia lichida si mixam usor pana la incorporare. Tapetam tava cu...

Biscuiti cu cacao si gem de prune(de post)

In Dulciuri la 30 Mar 2016

Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si sarea. In alt bol amestecam gemul, zaharul si uleiul. Peste compozitia de gem si ulei adaugam 1/2 din compozitia de faina. Amestecam si continuam sa adaugam faina treptat pana cand obtineti un aluat moale care nu se lipeste de maini,...

Mucenici moldovenesti II

In Dulciuri la 26 Mar 2016

Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si amestecam. Lasam maiaua sa creasca la loc caldut aprox. 10 minute. Intr-un vas amestecam untul topit, ouale, restul de zahar, esenta de rom si sarea.  Adaugam aceasta compozitie peste maia si...

Tort Floarea Soarelui cu crema de gris (de post)

In Dulciuri la 24 Mar 2016

Incepem cu crema: Punem apa cu zaharul intr-o oala la fiert, iar cand atinge punctul de fierbere adaugam grisul in ploaie si amestecam continuu pana cand compozitia se leaga si devine ca o budinca. Inchidem focul, adaugam margarina si esenta de vanilie, apoi amestecam bine.  Lasam...

Prajitura cu mere si gris (insiropata)

In Prajituri la 16 Mar 2016

Tapetam tava cu hartie de copt, apoi ungem hartia de copt cu unt si distribuim cele 4 linguri de zahar brut pe toata suprafata tavii. Adaugam merele curatate si taiate cuburi, apoi dam tava la cuptor la foc mic pana cand pregatim compozitia de blat. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam...

Mucenici moldovenesti(de post)

In Dulciuri la 6 Mar 2016

Punem faina intr-un vas, iar in centrul ei adaugam laptele caldut sau apa calduta. Dizolvam drojdia in laptele caldut(adaugati doar 250 ml la inceput, iar la final daca mai este nevoie adaugati si restul de 20 ml), adaugam zaharul si uleiul si framantam putin aluatul. Adaugam sarea, apoi...

Desert tort cu nuci, crema de vanilie si ciocolata

In Torturi la 15 Ian 2016

Blat:  Mixam albusurile cu praful de sare pana se fac spuma. Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam. Punem faina amestecata cu praful de copt, adaugam si nuca si amestecam incet cu un tel pana la omogenizare. Impartim compozitia in 2 parti egale. Turnam prima parte din compozitie...

Rulada dietetica cu crema de ciocolata

In Dulciuri la 19 Dec 2015

Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul. Adaugam treptat cacaua si amestecam bine sa nu se formeze cocoloase. Daca vi se pare prea groasa compozitia si nu o puteti amesteca usor, adaugati 2-3 linguri de lapte. Punem amidonul treptat si amestecam bine, apoi...

Biscuiti digestivi

In Dulciuri la 19 Dec 2015

Intr-un bol amestecam faina cu taratele, praful de copt, zaharul si sarea.  Adaugam untul taiat cubulete si amestecam compozitia. Adaugam laptele (punem doar 2 linguri, iar daca la final mai este nevoie, mai adaugam o lingura) si framantam pana cand obtinem un aluat nelipicios. ...

Prajitura cu piersici (de post)

In Prajituri la 19 Dec 2015

Intr-un bol amestecam uleiul cu zaharul, apoi adaugam laptele si amestecam. Intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt, apoi o adaugam treptat peste compozitia lichida. Aluatul va fi asemanator unei smantani groase.  Adaugam in aluat fructele taiate cuburi si amestecam cu grija,...

Tort cu morcovi, crema de vanilie, nuci si ciocolata

In Torturi la 15 Dec 2015

Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul si laptele treptat si amestecam pentru a nu se forma cocoloase. Dam vasul  pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand compozitia capata consistenta unei budinci. Stingem focul, adaugam esenta de vanilie...

Prajitura cu mere si aluat razuit

In Prajituri la 23 Noi 2015

Aluat: Intr-un bol amestecam faina cu nuca si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Framantati bine pana cand untul se incorporeaza bine cu faina. Nu va speriati daca la inceput aluatul este sfaramicios,...

Reteta clatite gustoase de post cu apa minerala

In Dulciuri la 23 Noi 2015

Preparare Reteta clatite gustoase de post cu apa minerala Amestecam intr-un bol faina, sarea, bicarbonatul si zaharul. Adaugam apa treptat si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. La final punem cele 6 linguri de ulei si amestecam. Ungem o tigaie cu ulei si o punem...

Amandina - prajitura copilariei

In Prajituri la 22 Noi 2015

Blat: Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, cacaua si zaharul. Adaugam treptat laptele caldut, uleiul si esenta de rom si mixam bine. Impartim in 2 compozitia obtinuta. Tapetam tava cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie. Dam tava la cuptor la foc potrivit...

Biscuiti cu fulgi de ovaz si merisoare

In Dulciuri la 21 Noi 2015

Topim untul peste care adaugam zaharul brun. Amestecam pana cand zaharul se topeste. Adaugam ouale si esenta de vanilie si amestecam compozitia. Punem fulgii de ovaz si merisoarele si amestecam cu o lingura pana cand toate ingredientele sunt incorporate. Adaugam faina amestecata cu...

Chifle dulci cu mere si nuci

In Dulciuri la 19 Noi 2015

Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei formam o gropita in care adaugam laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam drojdia pana cand se dizolva. Adaugam restul de zahar(100g) si untul moale, apoi incepem sa framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios.  Umplutura:...

Tarta cu crema de vanilie si capsuni

In Dulciuri la 11 Sep 2015

Aluat: Amestecam intr-un bol toate ingredientele: oul, galbenusul, untul taiat bucati sau dat pe razatoarea mare, laptele, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare si framantam un aluat care nu se lipeste de maini.  Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la congelator...

Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru

In Dulciuri la 10 Sep 2015

Cum se prepara Prajitura Tosca - Reteta delicioasa a unui desert celebru Intotdeauna incep cu prepararea cremei pentru a avea timp sa se raceasca. Crema:  Intr-o craticioara punem galbenusurile cu zaharul si le amestecam bine. Adaugam amidonul, apoi treptat laptele si amestecam pentru...

Negresa cu crema de vanilie Dukan

In Dulciuri la 8 Sep 2015

Incepem cu crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu indulcitorul. Turnam putin lapte, apoi adaugam amidonul si amestecam bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloase. Turnam si restul de lapte si dam craticioara pe foc mic. Amestecam usor in compozitie pana cand aceasta se...

Savarine

In Dulciuri la 8 Sep 2015

Punem faina intr-un bol, facem o gropita in mijloc in care punem laptele, adaugam drojdia si zaharul pe care le dizolvam in lapte. Adaugam ouale, uleiul si sarea si amestecam compozitia cu o spatula pana cand incorporam bine toate ingredientele. Vom obtine un aluat destul de moale. Acoperim...

Budinca de gris (rece)

In Dulciuri la 22 Aug 2015

Fierbem laptele cu zaharul la foc mic si turnam grisul in ploaie.  Amestecam incontinuu pana cand compozitia se ingroasa. Stropim cu apa formele(eu le-am pus in forme de silicon pentru a se desprinde usor) si turnam compozitia in ele.  Dam la rece formele pana cand budinca se...

Afisate 31 - 60 din 197 retete    

Postari recente

publicat la 18.08.2020

Desert pancakes cu ovaz

Horosmopul tau de astazi:

Leu

De azi intri la dieta. Te vei abtine de la mancare multa si bautura. Stii cat vei pierde in 14 zile? Doua saptamani.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]