Intr-o tigaie punem la prajit salamul taiat cubulete impreuna cu uleiul de masline si amestecam .
Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert cu putina sare.
Spargem ouale si le batem bine, adaugam laptele, vegeta si piperul, apoi punem salamul prajit peste ouale batute.
Adaugam...
Se intinde aluatul la grosimea dorita si cu un cutit incalzit in apa fierbinte se taie fasii de forma si marimea dorita .
Se bate bine oul si cu ajutorul unei pensule se unge foietajul , se presara sare si chimen , cascaval ras si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt ....
Framantam un aluat din faina , drojdie , zahar , apa , sare , cand aluatul se desprinde usor de mana adaugam uleiul caldut si lasam la dospit pana cand aluatul isi dubleaza volumul .
Intre timp spalam ceapa si mararul si le taiem marunt.
Razuim casul si amestecam cu ceapa...
Se pune drojdia la inmuiat.
Se amesteca faina cu drojdia , apa si sarea , se framanta bine si la final adaugam uleiul .
Lasam la dospit la loc caldut pana ce coca isi dubleaza volumul .
Se intinde aluatul si se taie patratele , se pune o lingurita de pasta de rosii si...
Se pune jintuiala la fiert intr-un ceaun cu un praf de sare si 2 linguri untura .
Cand incepe sa fiarba jintuiala turnam faina de malai si amestecam cu telul ca si la mamaliga pana cand se ingroasa balmosul .
Punem un ou si mai amestecam sa se incorporeze oul si mai lasam 5 minute sa...
Din faina , drojdie , sare si maia framantam un aluat simplu de placinta , lasam la crescut pana isi dubleaza volumul .
Spalam ceapa si mararul si le tocam marunt , le amestecam cu branza , eu am avut la congelator branza de oaie de vara trecuta .
Formam placintele , punem branza si...
Se spala ciupercile si se pun intr-o cratita cu apa calda , se lasa 5 minute pe foc .
Dupa ce se oparesc se pun la scurs .
Se face o coca din oua , faina , delikat ,sare si piper dupa gust .
Se pune uleiul la incins si ciupercile trecute prin coca se pun la prajit pana cand se...
Se spala ouale .
Punem cojile de oua in castron si le acoperim cu apa , punem 5 linguri de otet pentru a fixa culoarea , lasam 20 minute si intre timp aranjam ouale in ciorap .
Pe fiecare ou asezam frunze si il introducem in ciorap si legam strans cu ata ciorapul .Punem...
Dizolvam drojdia intr-o ceasca cu apa calduta si o lingura zahar tos .
Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta , 2 oua , untura ,si sarea .
Framantam aluatul adaugand din cand in cand laptele caldut .
Cand aluatul se desprinde de mana si apar basicute se acopera cu un...
Se spala si se curata cartofii de coaja si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece si un varf de cutit de sare .
Se fierb acoperiti cu un capac aproximativ 30 de minute.
Se scurg cartofii de apa si se adauga margarina si laptele fierbinte , se amesteca cu telul si la final...
Se taie bastonasele marunt .
Curatam ceapa si o taiem foarte marunt.
Facem maioneza dintr-un galbenus .
Amestecam bastonasele taiate , ceapa si maioneza , condimentam cu sare si piper dupa gust.
Se serveste cu paine prajita .
Pofta buna !!!
Se fierb ouale, se curata, se scoate galbenusul.
Facem maioneza dintr-un galbenus si 100 ml ulei si o lingurita de mustar.
Amestecam 1 pate de ficat cu galbenusul maruntit, sare, delikat, piper dupa gust, 2 linguri smantana si 2 linguri de maioneza. Cu aceasta compozitie umplem jumatatile...
Se spala conopida , se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare .
Spargem ouale , adaugam apa minerala si batem cu telul energic compozitia .
Adaugam faina , sarea si piperul amestecand sa se omogenizeze compozitia .
Strecuram conopida .
Punem uleiul la...
Se spala fasolea , se curata si se rupe marunt .
Se pune apa la fiert .
Cand apa fierbe se pun pastaile la fiert pentru aproximativ 40 de minute.
Se verifica daca au fiert pastaile , se strecoara si se lasa la racit .
Facem maioneza , amestecam cu smantana si...
Intr-un castron punem carnea tocata , usturoiul pisat , oule , sare si piper .
Se amesteca bine compozitia si se formeaza chiftelutele .
Intr-o tigaie punem uleiul la incis si prajim chiftelutele .
Se scot pe un servet absorbant .
Pofta buna !!!
Se fierb oule , intre timp facem maioneza , amestecam maioneza cu smantana dupa gust , sare si piper .
Curatam oule si le dam prin razatoare .
Razuim si telemeaua .
Presaram piper si sare dupa gust si punem intr-un bol un strat de telemea , un strat ou razuit si tot asa pana...
Spalam cartofii si-i punem la fiert in coaja
Punem si cele 4 oua la fiert
Cand sunt toate fierte curatam cartofii si-i taiem felii .
Curatam ouale si le dam prin razatoarea cu gauri mari .
Razuim telemeaua .
Intr-um vas termorezistent punem uleiul , un strat de...
Se spala ciupercile , se curata si se taie marunt , se fierb .
Facem maioneza in care se pune smantana si se amesteca sa se omogenizeze compozitia .
Usturoiul se curata si se taie marunt.
Ciupercile fierte se strecoara si se amesteca cu maioneza , usturoiul , patrunjelul...
Se curata piciorusele se taie in bucati si se pun in oala .
La fel procedam si cu urechile , ciolanul si soriciul si piperul boabe.
Curatam morcovul si o capatana de usturoi si le punem in oala peste carne si turnam apa cat sa le acopere bine .
Se lasa la fiert la foc...
Taiem salamul ardeiul si gogosarul cubulete. Taiem si carnatii rondele, telemeaua o dam prin razatoarea cu gauri mari, scoatem samburii de la masline si le taiem feliute.
Punem totul intr-un bol, spargem cele 5 oua peste compozitie, adaugam smantana si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam...
Aperitiv Tortilla
Intr-o tigaie punem la prajit salamul taiat cubulete impreuna cu uleiul de masline si amestecam . Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert cu putina sare. Spargem ouale si le batem bine, adaugam laptele, vegeta si piperul, apoi punem salamul prajit peste ouale batute. Adaugam...
Aperitiv din foietaj de casa cu cascaval si chimen
Se intinde aluatul la grosimea dorita si cu un cutit incalzit in apa fierbinte se taie fasii de forma si marimea dorita . Se bate bine oul si cu ajutorul unei pensule se unge foietajul , se presara sare si chimen , cascaval ras si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt ....
Cornuri cu branza topita, cas de oaie, ceapa verde si marar
Framantam un aluat din faina , drojdie , zahar , apa , sare , cand aluatul se desprinde usor de mana adaugam uleiul caldut si lasam la dospit pana cand aluatul isi dubleaza volumul . Intre timp spalam ceapa si mararul si le taiem marunt. Razuim casul si amestecam cu ceapa...
Cornuri cu surpriza
Se pune drojdia la inmuiat. Se amesteca faina cu drojdia , apa si sarea , se framanta bine si la final adaugam uleiul . Lasam la dospit la loc caldut pana ce coca isi dubleaza volumul . Se intinde aluatul si se taie patratele , se pune o lingurita de pasta de rosii si...
Balmos
Se pune jintuiala la fiert intr-un ceaun cu un praf de sare si 2 linguri untura . Cand incepe sa fiarba jintuiala turnam faina de malai si amestecam cu telul ca si la mamaliga pana cand se ingroasa balmosul . Punem un ou si mai amestecam sa se incorporeze oul si mai lasam 5 minute sa...
Placinta cu branza, ceapa verde si marar
Din faina , drojdie , sare si maia framantam un aluat simplu de placinta , lasam la crescut pana isi dubleaza volumul . Spalam ceapa si mararul si le tocam marunt , le amestecam cu branza , eu am avut la congelator branza de oaie de vara trecuta . Formam placintele , punem branza si...
Pleurotus pane
Se spala ciupercile si se pun intr-o cratita cu apa calda , se lasa 5 minute pe foc . Dupa ce se oparesc se pun la scurs . Se face o coca din oua , faina , delikat ,sare si piper dupa gust . Se pune uleiul la incins si ciupercile trecute prin coca se pun la prajit pana cand se...
Oua vopsite in coji de ceapa
Se spala ouale . Punem cojile de oua in castron si le acoperim cu apa , punem 5 linguri de otet pentru a fixa culoarea , lasam 20 minute si intre timp aranjam ouale in ciorap . Pe fiecare ou asezam frunze si il introducem in ciorap si legam strans cu ata ciorapul .Punem...
Pogaci cu jumari
Dizolvam drojdia intr-o ceasca cu apa calduta si o lingura zahar tos . Se cerne faina si se amesteca cu drojdia crescuta , 2 oua , untura ,si sarea . Framantam aluatul adaugand din cand in cand laptele caldut . Cand aluatul se desprinde de mana si apar basicute se acopera cu un...
Piure de cartofi
Se spala si se curata cartofii de coaja si se pun la fiert intr-o oala cu apa rece si un varf de cutit de sare . Se fierb acoperiti cu un capac aproximativ 30 de minute. Se scurg cartofii de apa si se adauga margarina si laptele fierbinte , se amesteca cu telul si la final...
Bastonase de crab cu maioneza
Se taie bastonasele marunt . Curatam ceapa si o taiem foarte marunt. Facem maioneza dintr-un galbenus . Amestecam bastonasele taiate , ceapa si maioneza , condimentam cu sare si piper dupa gust. Se serveste cu paine prajita . Pofta buna !!!
Oua umplute
Se fierb ouale, se curata, se scoate galbenusul. Facem maioneza dintr-un galbenus si 100 ml ulei si o lingurita de mustar. Amestecam 1 pate de ficat cu galbenusul maruntit, sare, delikat, piper dupa gust, 2 linguri smantana si 2 linguri de maioneza. Cu aceasta compozitie umplem jumatatile...
Conopida pane
Se spala conopida , se desface in buchetele si se pune la fiert in apa cu sare . Spargem ouale , adaugam apa minerala si batem cu telul energic compozitia . Adaugam faina , sarea si piperul amestecand sa se omogenizeze compozitia . Strecuram conopida . Punem uleiul la...
Fasole pastai cu maioneza
Se spala fasolea , se curata si se rupe marunt . Se pune apa la fiert . Cand apa fierbe se pun pastaile la fiert pentru aproximativ 40 de minute. Se verifica daca au fiert pastaile , se strecoara si se lasa la racit . Facem maioneza , amestecam cu smantana si...
Chiftele de porc si vita
Intr-un castron punem carnea tocata , usturoiul pisat , oule , sare si piper . Se amesteca bine compozitia si se formeaza chiftelutele . Intr-o tigaie punem uleiul la incis si prajim chiftelutele . Se scot pe un servet absorbant . Pofta buna !!!
Oua cu branza
Se fierb oule , intre timp facem maioneza , amestecam maioneza cu smantana dupa gust , sare si piper . Curatam oule si le dam prin razatoare . Razuim si telemeaua . Presaram piper si sare dupa gust si punem intr-un bol un strat de telemea , un strat ou razuit si tot asa pana...
Cartofi la cuptor cu oua si telemea
Spalam cartofii si-i punem la fiert in coaja Punem si cele 4 oua la fiert Cand sunt toate fierte curatam cartofii si-i taiem felii . Curatam ouale si le dam prin razatoarea cu gauri mari . Razuim telemeaua . Intr-um vas termorezistent punem uleiul , un strat de...
Ciuperci cu maioneza si smantana
Se spala ciupercile , se curata si se taie marunt , se fierb . Facem maioneza in care se pune smantana si se amesteca sa se omogenizeze compozitia . Usturoiul se curata si se taie marunt. Ciupercile fierte se strecoara si se amesteca cu maioneza , usturoiul , patrunjelul...
Racituri de porc [piftie]
Se curata piciorusele se taie in bucati si se pun in oala . La fel procedam si cu urechile , ciolanul si soriciul si piperul boabe. Curatam morcovul si o capatana de usturoi si le punem in oala peste carne si turnam apa cat sa le acopere bine . Se lasa la fiert la foc...
Rulada aperitiv
Taiem salamul ardeiul si gogosarul cubulete. Taiem si carnatii rondele, telemeaua o dam prin razatoarea cu gauri mari, scoatem samburii de la masline si le taiem feliute. Punem totul intr-un bol, spargem cele 5 oua peste compozitie, adaugam smantana si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam...