Am mancat in Spania si tare mi-a placut . Este gustoasa si hranitoare aceasta omleta cu cartofi si salam .
Intr-o tigaie punem la prajit salamul taiat cubulete impreuna cu uleiul de masline si amestecam .
Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert cu putina sare.
Spargem ouale si le batem bine, adaugam laptele, vegeta si piperul, apoi punem salamul prajit peste ouale batute.
Adaugam cartofii fierti si amestecam bine compozitia, o punem in tigaie si amestecam bine pentru a nu ramane compozitia cruda la mijloc .
Cand este bine inchegata omleta se rastoarna pe o farfurie mare si se pune din nou in tigaie si pe partea cealalta.
Se lasa cateva minute sa se coaca, apoi se rastoarna pe platou. Daca este frumos rumenita, atunci este gata.
Se serveste calda cu felii de rosii.
Pofta buna !!!
1
Se poate folosi sunca sau salamul preferat ori kaizer.