Batem ouăle cu un praf de sare și laptele.
Ungem tigaia cu ulei și o punem la încins.
Adăugăm fulgii de porumb în compozitia de oua, amestecăm și punem compozitia în tigaie. Lăsăm sa se rumenească 2 -3 min, întoarcem omleta pe partea cealaltă,...
Se pune apa la fiert împreună cu menta.
Merele și perele se curata de cotor și stricăciuni. Se taie în 4.
Când clocotește apa se pun fructele și se lasă sa fiarbă la foc mic 10 min.
Se servește rece sau caldut.
Noi l-am îndulcit cu miere...
Punem laptele intr-o cratiță, adăugăm ciocolata rupta în bucăți mici. Punem oala pe foc și amestecam pana se topește ciocolata. Luam oala de pe foc și lăsăm laptele cu ciocolata sa se răcească.
Intr-un vas de Blender punem 2 banane, adăugăm laptele cu ciocolata și...
Foile de varza se lasă câteva ore în apa dacă sunt prea sărate.
Ceapa se curata de foi și se spala.
Orezul se spala și se fierbe 10 min.
Carnea de porc se da prin mașina de tocat carne împreună cu 3 cepe și mărarul.
Ceapa ramasa se toaca...
Intr-un castron se bat ouăle cu un praf de sare.
Merele se curata, se spala și se dau pe răzătoare.
Se adaugă pe rand, zaharul, iaurtul, merele, esenta, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie și faina cât sa iasă o compoziție mai groasă decât cea de chec și...
Aluatul se lasă la temperatura camerei pt a se dezgheta.
Merele se spala și se curata de cotor și semințe și se pun în apa cu lămâie.
Zaharul se amesteca cu scorțișoară.
Aluatul foietaj se întinde și se taie patrate.
Se umplu merele...
Intr-un castron se pun urda, zaharul, esenta de vanilie, ouăle și se omogenizează. Se adaugă faina, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie sau oțet și se omogenizează totul pana se obține un aluat ușor lipicios. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se pune la rece 30 de...
Intr-un castron se pun biscuiții rupți cu mana,napolitanele maruntite. Nucile se taie grosier și se adaugă peste biscuiți. Se adaugă ciocolata cu biscuiți, mărunțită.
Se pune laptele împreună cu untul, ciocolata cu alune și se fierbe cca 7-8 min. Se ia de pe foc și se...
Intr-un bol se pun apa, zaharul, zaharul vanilat, uleiul și se amesteca pana se topește zaharul. Se adaugă praful de copt, un praf de sare și faina. Se frământă un aluat nelipicios.
Pt umplutura se omogenizează urda cu zaharul, oul, stafidele.
Aluatul se imparte...
Merele se spala, se curata de cotor și se taie.
Intr-o craticioara se pune apa sa fiarbă împreună cu zaharul și menta. După ce clocotește se adaugă merele și se fierb la foc mic cca 10 min.
Se servește rece sau caldut!
Pofta buna!
Se bat ouale cu un praf de sare și cu laptele.
Se înmoaie fiecare felie de pâine in amestecul de ou cu lapte si se pune in tava.
Se unt feliile de pâine cu sos de rosii, deasupra se pune salamul, branza si cascavalul.
Se baga tava in cuptorul...
Ouale se mixeaza cu un praf de sare și cu zahărul până se albesc. Se adaugă laptele, esenta si se mixeaza.
Se adaugă praful de copt, faina in ploaie si se amestecă cu o lingura de lemn sau cu o spatula .
La sfârșit se încorporează branza.
Se pune...
Salata se spală foarte bine.
Apa se pune la fiert.
Ceapa si morcovul se curăță și se spală.
Foile de ceapa se spală bine.
Se taie salata ,ceapa, morcovul, foile de ceapa.
Cand apa fierbe se adaugă salata, ceapa, morcovul si foile de ceapa.
După...
Drojdia se alifiaza cu zahărul. Se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut.
Laptele se pune la încălzit împreună cu zahărul și untul.
Faina cernuta se pune intr-un castron. Se adaugă drojdia, coaja de lămâie, galbenusurile, laptele. Se...
Se alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut.
Faina se cerne.
Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se amestecă . Se adaugă apa si se frământă un aluat nelipicios.
Se acoperă cu un prosop...
Cartofii se curata, se spală, se taie si se fierb in apa cu sare.
După ce au fiert se pasează ca pentru piure.
Drojdia se amesteca cu zahărul, 1 lg faină, 1 lg apa calda. Se lasa la crescut 10-15 min.
Intr-un vas se pune sarea, cartofii pasati,maiaua si faina, apa. Se...
Maiaua: drojdia se amesteca cu zahărul, apa si faina. Se lasa la crescut 15 min.
Faina cernuta se pune intr-un vas înalt, împreună cu sarea .
Se adaugă maiaua, laptele cald și se frământă un aluat elastic și nelipicios.
Se acoperă vasul cu un servet si se...
Intr-un vas înalt punem ouăle, sarea, zahărul, esenta, iaurt si mixam.
Adaugam faina treptat până obținem un aluat de consistenta unei smantani subtire.
Lasam aluatul sa se odihnească 30 de min.
Punem o tigaie la incins.
Ungem tigaia cu ulei, cu...
Ceapa, morcovul se curata si se spală.
Se toaca mărunt.
Ardeiul se curăță, spala si se taie julien.
Intr-o cratita se pune ulei si când se încinge se adaugă ceapa si morcovul,punem 1/2 ceașcă de apa si calim legumele cca 10 min.. Se adaugă ...
Legumele se curata, se spală și se pun la fiert in apa cu sare.
Cat timp fierb legumele se fac taietei.
Intr-un castron se pune faina, ouale si un praf de sare. Se frământă un aluat elastic și nelipicios. Se întinde o foaie subtire, pa masa infainata si Se lasa sa se...
Alegem foile de varza si, daca sunt prea sarate sau acre, le lăsăm în apa rece.
Curățăm si spălăm legumele.
Soia o punem in apa fierbinte 15 min.
Ceapa o tocam marunt, morcovul si telina le dăm pe razatoare.
Într-o cratita punem ulei sa se incinga....
Gutuile se spala bine, pana se îndepărtează puful.
Se curăță de coaja si cotor.
Se taie cubulete.
Apa si zahărul se pun intr-o cratita si se pun la fiert.
După ce se leagă siropul se pun gutuile si se mai fierbe dulceata cca 1 h, amestecand din...
Gutuile se spala bine.
Se curăță de coaja, cotor si stricăciuni.
Se taie cuburi si se pun intr-o oala si se adauga apa cat sa le acopere.
Se pune oala pe foc si, după ce da in clocot, se lasă să fiarbă 10 min.
Se strecoară și se păstrează zeama. ...
Pasam bananele cu furculita.
Adaugam oul, zaharul și apoi omogenizam. Adaugam iaurtul și făina și amestecam. Aluatul trebuie sa nu curga, sa fie mai gros, daca este necesar, mai adaugam făina.
Luam cu o lingura din aluatul de gogoși si punem la prajit in baie de ulei incins....
Pieptul de pui îl tăiem cubulete.
Ardeiul iute il tăiem mărunt.
Gogosarul îl tăiem mare, ciupercile le feliem.
Piperam si saram pieptul de pui si îl prajim in ulei la foc iute.
Adaugam ciupercile, ardeiul iute si ardeiul gogosar si mai lăsăm 5...
Dam drumul la cuptor.
Aluatul, dezghetat in prealabil, îl intindem putin si îl tăiem patrate.
Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu oul si iaurtul.
Punem branza pe fiecare patrat, pliem si cu o furculita unim marginile. ...
Fasolea o alegem, o palam bine si o lasam la inmuiat peste noapte.
Punem fasolea la fiert in apa rece.
Pieptul de pui îl punem la fiert in apa rece cu sare.
Castravetii îi tăiem rondele.
Ceapa o curatam, o spălăm și o tăiem solzisori. ...
Punem drojdia intr-un bol, adaugam 1 linguriță de zahăr și 2 lg de lapte călduț si omogenizam pana obținem o pasta. Adaugam 1 linguriță de faină si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Punem maiaua la loc călduț 10 min.
Cernem faina intr-un bol. Adaugam un praf de sare, mierea,...
Cum procedezi pt fiecare blat:
Separi ouale. Bati albusurile spuma cu zaharul apoi adaugi faina in ploaie si celelalte ingrediente pentru fiecare blat.
Blat 5: Bati albusurile spuma cu zaharul la bain-marie pana se intareste bezeaua si adaugi nucile.
Mod de prepare crema 1: Amesteci...
Ardeiul se spală, se coace si se curata de pielita, cotor si seminte.
Se trece ardeiul prin blender.
Se pune uleiul la incins.
Se adaugă pasta de ardei, mustarul, mierea, boabele de piper, foile de dafin.
Se fierbe la foc mic, până ce uleiul se ridica...
Omleta cu fulgi de porumb si lapte
Batem ouăle cu un praf de sare și laptele. Ungem tigaia cu ulei și o punem la încins. Adăugăm fulgii de porumb în compozitia de oua, amestecăm și punem compozitia în tigaie. Lăsăm sa se rumenească 2 -3 min, întoarcem omleta pe partea cealaltă,...
Compot de mere si pere cu menta
Se pune apa la fiert împreună cu menta. Merele și perele se curata de cotor și stricăciuni. Se taie în 4. Când clocotește apa se pun fructele și se lasă sa fiarbă la foc mic 10 min. Se servește rece sau caldut. Noi l-am îndulcit cu miere...
Bautura racoritoare cu 3 ingrediente
Punem laptele intr-o cratiță, adăugăm ciocolata rupta în bucăți mici. Punem oala pe foc și amestecam pana se topește ciocolata. Luam oala de pe foc și lăsăm laptele cu ciocolata sa se răcească. Intr-un vas de Blender punem 2 banane, adăugăm laptele cu ciocolata și...
Sarmale fierte in dovleac
Foile de varza se lasă câteva ore în apa dacă sunt prea sărate. Ceapa se curata de foi și se spala. Orezul se spala și se fierbe 10 min. Carnea de porc se da prin mașina de tocat carne împreună cu 3 cepe și mărarul. Ceapa ramasa se toaca...
Desert gogosi cu mere si iaurt
Intr-un castron se bat ouăle cu un praf de sare. Merele se curata, se spala și se dau pe răzătoare. Se adaugă pe rand, zaharul, iaurtul, merele, esenta, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie și faina cât sa iasă o compoziție mai groasă decât cea de chec și...
Desert mere in foietaj
Aluatul se lasă la temperatura camerei pt a se dezgheta. Merele se spala și se curata de cotor și semințe și se pun în apa cu lămâie. Zaharul se amesteca cu scorțișoară. Aluatul foietaj se întinde și se taie patrate. Se umplu merele...
Desert papanasi
Intr-un castron se pun urda, zaharul, esenta de vanilie, ouăle și se omogenizează. Se adaugă faina, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie sau oțet și se omogenizează totul pana se obține un aluat ușor lipicios. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se pune la rece 30 de...
Desert prajitura cu biscuiti
Intr-un castron se pun biscuiții rupți cu mana,napolitanele maruntite. Nucile se taie grosier și se adaugă peste biscuiți. Se adaugă ciocolata cu biscuiți, mărunțită. Se pune laptele împreună cu untul, ciocolata cu alune și se fierbe cca 7-8 min. Se ia de pe foc și se...
Desert placinta cu urda si stafide
Intr-un bol se pun apa, zaharul, zaharul vanilat, uleiul și se amesteca pana se topește zaharul. Se adaugă praful de copt, un praf de sare și faina. Se frământă un aluat nelipicios. Pt umplutura se omogenizează urda cu zaharul, oul, stafidele. Aluatul se imparte...
Compot de mere cu menta
Merele se spala, se curata de cotor și se taie. Intr-o craticioara se pune apa sa fiarbă împreună cu zaharul și menta. După ce clocotește se adaugă merele și se fierb la foc mic cca 10 min. Se servește rece sau caldut! Pofta buna!
Pizza cu paine
Se bat ouale cu un praf de sare și cu laptele. Se înmoaie fiecare felie de pâine in amestecul de ou cu lapte si se pune in tava. Se unt feliile de pâine cu sos de rosii, deasupra se pune salamul, branza si cascavalul. Se baga tava in cuptorul...
Desert prajitura cu branza in compozitie
Ouale se mixeaza cu un praf de sare și cu zahărul până se albesc. Se adaugă laptele, esenta si se mixeaza. Se adaugă praful de copt, faina in ploaie si se amestecă cu o lingura de lemn sau cu o spatula . La sfârșit se încorporează branza. Se pune...
Ciorba de salata verde
Salata se spală foarte bine. Apa se pune la fiert. Ceapa si morcovul se curăță și se spală. Foile de ceapa se spală bine. Se taie salata ,ceapa, morcovul, foile de ceapa. Cand apa fierbe se adaugă salata, ceapa, morcovul si foile de ceapa. După...
Desert cornuri cu nuca
Drojdia se alifiaza cu zahărul. Se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut. Laptele se pune la încălzit împreună cu zahărul și untul. Faina cernuta se pune intr-un castron. Se adaugă drojdia, coaja de lămâie, galbenusurile, laptele. Se...
Paine cu iaurt
Se alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut. Faina se cerne. Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se amestecă . Se adaugă apa si se frământă un aluat nelipicios. Se acoperă cu un prosop...
Paine cu cartofi
Cartofii se curata, se spală, se taie si se fierb in apa cu sare. După ce au fiert se pasează ca pentru piure. Drojdia se amesteca cu zahărul, 1 lg faină, 1 lg apa calda. Se lasa la crescut 10-15 min. Intr-un vas se pune sarea, cartofii pasati,maiaua si faina, apa. Se...
Paine cu lapte
Maiaua: drojdia se amesteca cu zahărul, apa si faina. Se lasa la crescut 15 min. Faina cernuta se pune intr-un vas înalt, împreună cu sarea . Se adaugă maiaua, laptele cald și se frământă un aluat elastic și nelipicios. Se acoperă vasul cu un servet si se...
Desert clatite cu iaurt
Intr-un vas înalt punem ouăle, sarea, zahărul, esenta, iaurt si mixam. Adaugam faina treptat până obținem un aluat de consistenta unei smantani subtire. Lasam aluatul sa se odihnească 30 de min. Punem o tigaie la incins. Ungem tigaia cu ulei, cu...
Mancare de fasole verde
Ceapa, morcovul se curata si se spală. Se toaca mărunt. Ardeiul se curăță, spala si se taie julien. Intr-o cratita se pune ulei si când se încinge se adaugă ceapa si morcovul,punem 1/2 ceașcă de apa si calim legumele cca 10 min.. Se adaugă ...
Supa de legume cu taietei
Legumele se curata, se spală și se pun la fiert in apa cu sare. Cat timp fierb legumele se fac taietei. Intr-un castron se pune faina, ouale si un praf de sare. Se frământă un aluat elastic și nelipicios. Se întinde o foaie subtire, pa masa infainata si Se lasa sa se...
Sarmale de post cu soia
Alegem foile de varza si, daca sunt prea sarate sau acre, le lăsăm în apa rece. Curățăm si spălăm legumele. Soia o punem in apa fierbinte 15 min. Ceapa o tocam marunt, morcovul si telina le dăm pe razatoare. Într-o cratita punem ulei sa se incinga....
Dulceata de gutui
Gutuile se spala bine, pana se îndepărtează puful. Se curăță de coaja si cotor. Se taie cubulete. Apa si zahărul se pun intr-o cratita si se pun la fiert. După ce se leagă siropul se pun gutuile si se mai fierbe dulceata cca 1 h, amestecand din...
Gem de gutui
Gutuile se spala bine. Se curăță de coaja, cotor si stricăciuni. Se taie cuburi si se pun intr-o oala si se adauga apa cat sa le acopere. Se pune oala pe foc si, după ce da in clocot, se lasă să fiarbă 10 min. Se strecoară și se păstrează zeama. ...
Desert gogosi cu banane si iaurt
Pasam bananele cu furculita. Adaugam oul, zaharul și apoi omogenizam. Adaugam iaurtul și făina și amestecam. Aluatul trebuie sa nu curga, sa fie mai gros, daca este necesar, mai adaugam făina. Luam cu o lingura din aluatul de gogoși si punem la prajit in baie de ulei incins....
Tigaie picanta de pui
Pieptul de pui îl tăiem cubulete. Ardeiul iute il tăiem mărunt. Gogosarul îl tăiem mare, ciupercile le feliem. Piperam si saram pieptul de pui si îl prajim in ulei la foc iute. Adaugam ciupercile, ardeiul iute si ardeiul gogosar si mai lăsăm 5...
Aperitiv pateuri cu branza sarata
Dam drumul la cuptor. Aluatul, dezghetat in prealabil, îl intindem putin si îl tăiem patrate. Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici si o amestecam cu oul si iaurtul. Punem branza pe fiecare patrat, pliem si cu o furculita unim marginile. ...
Salata domnitei
Fasolea o alegem, o palam bine si o lasam la inmuiat peste noapte. Punem fasolea la fiert in apa rece. Pieptul de pui îl punem la fiert in apa rece cu sare. Castravetii îi tăiem rondele. Ceapa o curatam, o spălăm și o tăiem solzisori. ...
Desert cornuri pufoase cu ciocolata
Punem drojdia intr-un bol, adaugam 1 linguriță de zahăr și 2 lg de lapte călduț si omogenizam pana obținem o pasta. Adaugam 1 linguriță de faină si amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Punem maiaua la loc călduț 10 min. Cernem faina intr-un bol. Adaugam un praf de sare, mierea,...
Desert tort bogat
Cum procedezi pt fiecare blat: Separi ouale. Bati albusurile spuma cu zaharul apoi adaugi faina in ploaie si celelalte ingrediente pentru fiecare blat. Blat 5: Bati albusurile spuma cu zaharul la bain-marie pana se intareste bezeaua si adaugi nucile. Mod de prepare crema 1: Amesteci...
Pasta de ardei copt
Ardeiul se spală, se coace si se curata de pielita, cotor si seminte. Se trece ardeiul prin blender. Se pune uleiul la incins. Se adaugă pasta de ardei, mustarul, mierea, boabele de piper, foile de dafin. Se fierbe la foc mic, până ce uleiul se ridica...