Desert mere in foietaj

de cristinutanicolita in Dulciuri, 3 Noi 2020 | 2131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 mere
  • 800 g foietaj
  • 150 g zahar
  • 1 lg scorțișoară
  • Gutui din dulceață
  • Ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert mere in foietaj:

Aluatul se lasă la temperatura camerei pt a se dezgheta. 

Merele se spala și se curata de cotor și semințe și se pun în apa cu lămâie. 

Zaharul se amesteca cu scorțișoară. 

Aluatul foietaj se întinde și se taie patrate. 

Se umplu merele cu gutui, se trec prin zaharul cu scorțișoară. 

Se ia un mar, se pune în mijlocul patratului, se iau marginile aluatului și se învelește marul. Se procedează la fel pana se termina merele.

Se pun merele în tava tapetata cu hârtie de copt, se ung cu ulei, se presară zahar cu scorțișoară. 

Se coc în cuptorul încins in prealabil, la 200 de grade 10 min și apoi la 170 de grade cca 20 de min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert mere in foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu dovleac