Desert tort bogat

de cristinutanicolita in Torturi, 19 Feb 2019 | 3909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat 1: 4 oua,4 lg zahar, 1 lg ulei,1 plic zahar vanilat,2 lg cu varf de nuci prajite si macinate,3 lg faina.
  • Blat 2: 4 oua,4 lg zahar, 1 lg ulei,1 lg cacao,3 lg faina.
  • Blat 3: 4 oua,4 lg zahar,1 lg ulei, 2 plicuri zahar vanilat, 4 lg faina.
  • Blat 4: 4 oua, 4 lg zahar,1 lg ulei, 2 plicuri zahar vanilat,4 lg faina,esenta de migdale.
  • Blat 5:6 albusuri,200 g zahar,250 g nuci macinate.

SIROP:

  • Blat 1: Sirop fiert din 2 lg zahar+100 ml apa+esenta de vanilie
  • Blat 2: Sirop fiert din 100 ml apa+2 lg zahar+esenta de rom
  • Blat 3: 100 ml cafea concentrata indulcita
  • Blat 4: Sirop fiert din 2 lg zahar+100 ml apa+esnta migdale

CREMA 1: 300 g nuci prajite si macinate,150 g zahar,4-5 lg lapte,coaja de lamaie,200g unt.

CREMA 2: 6 galbenusuri, 300 g zahar,750 ml lapte,9 lg faina, 5 plicuri zahar vanilat, 500 g unt, 100 g stafide, 100 g ciocolata amaruie, 200 g smochine si zmeura,1 lingura nes si ananas din compot,200 g fructe confiate. 500 ml frisca pt decor

Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort bogat:

Cum procedezi pt fiecare blat:

Separi ouale. Bati albusurile spuma cu zaharul apoi adaugi faina in ploaie si celelalte ingrediente pentru fiecare blat.

Blat 5: Bati albusurile spuma cu zaharul la bain-marie pana se intareste bezeaua si adaugi nucile.

Mod de prepare crema 1: Amesteci nucile cu zaharul,coaja de lamaiesi laptele si fierbi la foc mic pana se leaga. Lasi sa se raceasca si incorporezi untul frecat spuma.

 Crema 2 : Freci spuma galbenusurile cu zaharul,adaugi laptele si faina si fierbi compozitia la foc mic pana se ingroasa. Incorporezi zaharul vanilat, iar dupa ce s-a racit untul frecat spuma.

Imparti crema in 3 parti egale si adugi:

-in prima parte ciocolata rasa fin,bucatele de ciocolata si stafide.

-in parte a doua: smochinele taiate si stafidele.

 -in partea a treia fructe confiate

ASAMBLARE: Asezi pe un platou blatul 1,il insiropezi si aplici crema 1(cu nuca),peste acesta blatul 2 insiropat si pui crema de ciocolata si stafide, blatul 3 insiropat si crema de ness si smochine,blatul 4 insiropat si crema cu fructe confiate si acoperi cu blatul 5.

Decorezi cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort bogat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Tanu-Motanu