- Facem foile : intr-o cratita punem ouale cu zaharul, untura, mierea, uleiul, laptele si bicarbonatul stins si punem la foc mic sa se topeasca toate ingredientele. Cand incepe sa dea in clocot (avem grija sa nu se prinda de fund) dam deoparte la racit putin si apoi adaugam faina . Framantam bine...
- Aluatul pentru baza il framantam bine si , impachetat in folie alimentara , il punem la rece in frigider pentru cca 1/2 ora-1 ora.
- Pregatim umplutura: fierbem laptele intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie- batem cu telul si dam deoparte cand se ingroasa....
- Toate ingredientele au fost tinute la temperatura camerei dinainte iar locul in care am facut cozonacii a fost cald si ferit de curenti. (bucataria mea aproape ca devenise sauna:))
- Preparam maiaua din : drojdia proaspata , laptele caldut, 1 lta zahar, 1 lingura faina - se amesteca si se...
- Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se intinde o foaie subtire. Cu mana ungem foaia cu untura topita si presaram cu putina faina, apoi impachetam aluatul in 4..Dam la rece 30 minute si repetam : intindem o foaie si o ungem si presaram cu faina; repetam de 3 ori acest procedeu...
Laptele il incalzim putin si intr-un vas punem laptele cu drojdia si zaharul. Lasam putin sa stea la cald si apoi adaugam faina. Framantam si adaugam pe rand oul, margarina (eu am inmuiat-o putin la microunde sa fie aproape lichida) si putina sare. Se framanta foarte bine, pana se...
- Merele le curatam si le taiem cubulete ; le pudram cu putin zahar pudra si suc de lamaie. Intr-un vas teflonat punem zaharul la caramelizat si cand devine maroniu punem untul si amestecam bine, adaugam merele cu zeama ce a lasat-o si amestecam. Lasam la foc mediu pana scade zeama si merele se...
- Curatam merele de coaja si le taiem cubulete
- Intr-un bol amestecam ingredientele uscata: adica faina cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul , zaharul si praful de copt.
- In alt castron batem bine ouale cu vanilia si adauagm treptat laptele rece si uleiul.
-Adaugam ingredientele...
- Intr-un vas amestecam galbenusurile cu laptele condensat si cu laptele gras si punem la foc mic, amestecand mereu cu grija , pana se ingroasa. Pregatim un vas de desert potrivit si turnam crema in el. Lasam sa se raceasca .
- Intre timp batem albusurile cu 2 linguri de zahar bine;...
- Taiem avocado in jumate si curatam de mijloc. Scoatem miezul cu o lingura intr-un vas si il pasam cu o furculita. Adaugam vin de porto dulce si zahar dupa gust (2-3 lingurite). Amestecam totul , avand consistenta unei creme. Umplem jumatatile de coaja de avocado si servim proaspata.
E un...
Aluat:
Amestecam zaharul, galbenusul, uleiul si laptele intr-un bol si adaugam faina amestecata cu praful de copt, cat cuprinde sa iasa un aluat de tarta potrivit de moale. Il lasam la rece pana facem merele.
Curatam merele de coaja si le razuim pe razatoarea mare. Lasam putin sa...
- Spalam ciresele si le scoatem samburii , apoi le presaram cu zahar.
- Batem ouale intregi cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si uleiul. Mixam cca 5 minute pana isi dubleaza volumul si devine albicios. Adaugam jumatate din cantitatea de lapte, apoi faina amestecata cu praful de copt, tot...
Curatam dovleacul, il taiem cuburi mari si il fierbem foarte bine cu putina sare. Cand e moale bine il facem piure si il lasam la racit.
Cand e rece bine adaugam faina (cat cuprinde sa devina un alua potrivit sa luam cu linguta gogoselele sa le prajim).Adaugam si un ou. Amestecam...
- Batem ouale cu zaharul bine, adaugam untul topit, laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt.
- incorporam ciocolata bucati (eu am avut si alba si neagra asa ca am combinat)
- Punem aluatul cu o lingura in forme si dam la cuptorul incalzit in prealabil. Se coace cca 18 min la 200...
Pregatim blatul pentru rulada:
Batem bine ouale cu zaharul pana devine crema alba si adaugam faina cu ferment pentru prajituri. Coacem pe foaie de copt in tava si apoi calda o rulam intr-un prosop.
Crema: Fierbem laptele;
Amestecam faina cu cacao si zaharul si adaugam galbenusurile....
Baza de tarta:
- biscuitii se faramiteaza pudra; amestecati cu untul topit pana devine o pasta omogena; se imbraca forma de tarta cu acest amestec, ca baza de tarta.
Umplutura:
- se bat albusurile.
- pe aburi se amesteca galbenusurile cu zaharul si untul; Adaugati ciocolata...
Tiramisu reţetă originala
-Facem intai cafeaua si o lasam la racit. Eu am pus in ea putina esenta de rom si putin lichior de cirese.
- Intre timp preparam crema: mixam bine galbenusurile cu zaharul si apoi adaugam branza mascarpone. Separat batem albusurile spuma si inglobam cu o...
Amestecam foarte bine galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala razuita , adaugand treptat uleiul. Adaugam apoi sucul de portocala .
Batem albusurile spuma si incorporam la galbenusuri. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt .
Ungem o forma cu unt si...
- Pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam faina cu zaharul si untul topit, ouale . Lasam la odihnit cca 5 minute - imbracam o forma de tarta cu acest aluat .Turnam crema.
- Pentru crema : fierbem apa cu zaharul si cu batonuil de scortisoara (fara sa amestecam) cand incepe sa clocoteasca ,...
- Intr-un vas punem la topit in baie de aburi ciocolata pudra, untul si apa
- amestecam din cand in cand, pana devine un sirop.
- Separat amestecam ff bine , spuma, galbenusurile cu zaharul, pana devine cremos- adaugam apoi ciololata , amestecand bine. Adaugam faina amestecata cu praful de...
Baza de cosulete:
- se amesteca faina cu sare , margarina si ouale. Se adauga putina apa treptat pana se face un alaut potrivit de moale pentru a se forma baza de cosulete.
Se lasa la oidihnit cca 1 h
- se ung formele de cosulete cu margarina sau untura- si se modeleaza...
Caramelizam forma de budinca si dam deoparte
Amestecam zaharul cu apa si cu baconul intreg. Amestecam galbenusurile cu vinul de porto . Scoatem sunca sau baconul si amestecam siropul de zahar cu ouale cu vinul, amestecand continuu.
Se toarna in forma de budinca si intr-un vas cu apa...
Amestecam apa cu sare si margarina- punem pe foc sa fiarba. Adaugam faina si amestecam pana incepe sa fiarba. Se pune deoparte, se lasa sa se mai raceasca si adaugam ouala 2 cate 2, pana obtinem consistenta potrivita pentur eclere (aluatul trebuie sa fie mai gros)
Cu o forma de patiserie...
-perele se curata de coaja ,dar se lasa intregi (si pentru aspect lasati codita).
- Intr-o oala se pune vinul cu zaharul si perele frumos aranjate in picioare si se dau la fiert la foc mic. Se fierb pana se fierb perele si vinul se ingroasa putin, ca un sos.
- se lasa la racit si se...
Baza de tarta:
-amestecam faina cu zaharul, untul topit si ouale, apoi le lasam sa se odihneasca cca 20 minute. Tapetam o forma cu unt si punem aluatul in jurul ei.
Crema
-fierbem laptele
- amestecam zaharul cu faina, ouale, apoi adaugam treptat laptele fierbinte. Trecem prin...
Cum se prepara Chec pufos - Reteta simpla si usoara
Separam ouale
Se bat albusurile impreuna cu zaharul , apoi adaugam 1 galbenus +1 lingura apa + 1 lingura ulei + 1 galbesnus. Repetam pana punem toate cele 4 linguri de apa si ulei si galbenusuri. La final adaugam faina si praful de...
Intr-un bol punem toate ingredientele impreuna si le amestecam cu mana pana devine o compozitie potrivit de moale. Avem nevoie de forme mici de briose (eu am avut mai mari, dar sunt indicate cele mici de hartie).
Punem in fiecare forma din compozitia de cocos (cam cat sa umple jumate, ca...
-Se curata merele si se scobeste interiorul
- zaharul se caramelizeaza si se pregateste o forma de prajitura rotunda (eu am folosit forma cu mijlocul scobit)- se tapeteaza cu caramelul si se pun merele unul langa atul . Merele se umplu la mijloc cu nuci sau stafide inmuiate in vin de porto,...
- Separam albusurile de galbenusuri; mixam bine galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia, apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Separat batem albusurile spuma si amestecam cu o spatula cu galbenusurile.
- incingem o tigaie pe care o ungem putin cu ulei sau unt...
- separam albusurile de galbenusuri- utilizam doar galbenusurile.
- macinam migdalele si le amestecam cu galbenusurile
- intr-o cratita punem apa cu zaharul la foc pana fierbe(5 min), si il adaugam la galbenusuri asa fierbinte, amestecand continuu.. Punem iar la foc toate impreuna pana se...
Se taie fructele cubulete si se amesteca cu branza cremoasa de vaci si putin zahar. Se presara cu crumbles pentru deserturi si se da la rece 20 minute. Se aranjeaza in cupe.
Pofta mare!!!
Prajitura Albina
- Facem foile : intr-o cratita punem ouale cu zaharul, untura, mierea, uleiul, laptele si bicarbonatul stins si punem la foc mic sa se topeasca toate ingredientele. Cand incepe sa dea in clocot (avem grija sa nu se prinda de fund) dam deoparte la racit putin si apoi adaugam faina . Framantam bine...
Tarta de branza napoletana
- Aluatul pentru baza il framantam bine si , impachetat in folie alimentara , il punem la rece in frigider pentru cca 1/2 ora-1 ora. - Pregatim umplutura: fierbem laptele intr-o craticioara si cand incepe sa clocoteasca adaugam grisul in ploaie- batem cu telul si dam deoparte cand se ingroasa....
Cozonac cu nuca
- Toate ingredientele au fost tinute la temperatura camerei dinainte iar locul in care am facut cozonacii a fost cald si ferit de curenti. (bucataria mea aproape ca devenise sauna:)) - Preparam maiaua din : drojdia proaspata , laptele caldut, 1 lta zahar, 1 lingura faina - se amesteca si se...
Cornulete cu mac
- Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus si se intinde o foaie subtire. Cu mana ungem foaia cu untura topita si presaram cu putina faina, apoi impachetam aluatul in 4..Dam la rece 30 minute si repetam : intindem o foaie si o ungem si presaram cu faina; repetam de 3 ori acest procedeu...
Coronita Kringle Estonian cu cacao si scortisoara
Laptele il incalzim putin si intr-un vas punem laptele cu drojdia si zaharul. Lasam putin sa stea la cald si apoi adaugam faina. Framantam si adaugam pe rand oul, margarina (eu am inmuiat-o putin la microunde sa fie aproape lichida) si putina sare. Se framanta foarte bine, pana se...
Clatite cu mere caramelizate
- Merele le curatam si le taiem cubulete ; le pudram cu putin zahar pudra si suc de lamaie. Intr-un vas teflonat punem zaharul la caramelizat si cand devine maroniu punem untul si amestecam bine, adaugam merele cu zeama ce a lasat-o si amestecam. Lasam la foc mediu pana scade zeama si merele se...
Briose cu mere si scortisoara
- Curatam merele de coaja si le taiem cubulete - Intr-un bol amestecam ingredientele uscata: adica faina cu scortisoara, nucsoara, ghimbirul , zaharul si praful de copt. - In alt castron batem bine ouale cu vanilia si adauagm treptat laptele rece si uleiul. -Adaugam ingredientele...
Desert cu biscuiti si crema de lapte (Doce de bolacha)
- Intr-un vas amestecam galbenusurile cu laptele condensat si cu laptele gras si punem la foc mic, amestecand mereu cu grija , pana se ingroasa. Pregatim un vas de desert potrivit si turnam crema in el. Lasam sa se raceasca . - Intre timp batem albusurile cu 2 linguri de zahar bine;...
Crema desert de avocado
- Taiem avocado in jumate si curatam de mijloc. Scoatem miezul cu o lingura intr-un vas si il pasam cu o furculita. Adaugam vin de porto dulce si zahar dupa gust (2-3 lingurite). Amestecam totul , avand consistenta unei creme. Umplem jumatatile de coaja de avocado si servim proaspata. E un...
Tarta cu mere
Aluat: Amestecam zaharul, galbenusul, uleiul si laptele intr-un bol si adaugam faina amestecata cu praful de copt, cat cuprinde sa iasa un aluat de tarta potrivit de moale. Il lasam la rece pana facem merele. Curatam merele de coaja si le razuim pe razatoarea mare. Lasam putin sa...
Prajitura pufoasa cu cirese
- Spalam ciresele si le scoatem samburii , apoi le presaram cu zahar. - Batem ouale intregi cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie si uleiul. Mixam cca 5 minute pana isi dubleaza volumul si devine albicios. Adaugam jumatate din cantitatea de lapte, apoi faina amestecata cu praful de copt, tot...
Gogosele de dovleac cu scortisoara
Curatam dovleacul, il taiem cuburi mari si il fierbem foarte bine cu putina sare. Cand e moale bine il facem piure si il lasam la racit. Cand e rece bine adaugam faina (cat cuprinde sa devina un alua potrivit sa luam cu linguta gogoselele sa le prajim).Adaugam si un ou. Amestecam...
Briose cu ciocolata
- Batem ouale cu zaharul bine, adaugam untul topit, laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. - incorporam ciocolata bucati (eu am avut si alba si neagra asa ca am combinat) - Punem aluatul cu o lingura in forme si dam la cuptorul incalzit in prealabil. Se coace cca 18 min la 200...
Buturuga
Pregatim blatul pentru rulada: Batem bine ouale cu zaharul pana devine crema alba si adaugam faina cu ferment pentru prajituri. Coacem pe foaie de copt in tava si apoi calda o rulam intr-un prosop. Crema: Fierbem laptele; Amestecam faina cu cacao si zaharul si adaugam galbenusurile....
Tarta de ciocolata
Baza de tarta: - biscuitii se faramiteaza pudra; amestecati cu untul topit pana devine o pasta omogena; se imbraca forma de tarta cu acest amestec, ca baza de tarta. Umplutura: - se bat albusurile. - pe aburi se amesteca galbenusurile cu zaharul si untul; Adaugati ciocolata...
Tiramisu reţetă originala
Tiramisu reţetă originala -Facem intai cafeaua si o lasam la racit. Eu am pus in ea putina esenta de rom si putin lichior de cirese. - Intre timp preparam crema: mixam bine galbenusurile cu zaharul si apoi adaugam branza mascarpone. Separat batem albusurile spuma si inglobam cu o...
Prajitura de portocale
Amestecam foarte bine galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala razuita , adaugand treptat uleiul. Adaugam apoi sucul de portocala . Batem albusurile spuma si incorporam la galbenusuri. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt . Ungem o forma cu unt si...
Tarta cu crema de oua (Tarte bom bocato)
- Pregatim aluatul pentru tarta. Amestecam faina cu zaharul si untul topit, ouale . Lasam la odihnit cca 5 minute - imbracam o forma de tarta cu acest aluat .Turnam crema. - Pentru crema : fierbem apa cu zaharul si cu batonuil de scortisoara (fara sa amestecam) cand incepe sa clocoteasca ,...
Prajitura cremoasa de ciocolata
- Intr-un vas punem la topit in baie de aburi ciocolata pudra, untul si apa - amestecam din cand in cand, pana devine un sirop. - Separat amestecam ff bine , spuma, galbenusurile cu zaharul, pana devine cremos- adaugam apoi ciololata , amestecand bine. Adaugam faina amestecata cu praful de...
Queijadas cu crema de portocale
Baza de cosulete: - se amesteca faina cu sare , margarina si ouale. Se adauga putina apa treptat pana se face un alaut potrivit de moale pentru a se forma baza de cosulete. Se lasa la oidihnit cca 1 h - se ung formele de cosulete cu margarina sau untura- si se modeleaza...
Budinca Abade de Priscos
Caramelizam forma de budinca si dam deoparte Amestecam zaharul cu apa si cu baconul intreg. Amestecam galbenusurile cu vinul de porto . Scoatem sunca sau baconul si amestecam siropul de zahar cu ouale cu vinul, amestecand continuu. Se toarna in forma de budinca si intr-un vas cu apa...
Eclere
Amestecam apa cu sare si margarina- punem pe foc sa fiarba. Adaugam faina si amestecam pana incepe sa fiarba. Se pune deoparte, se lasa sa se mai raceasca si adaugam ouala 2 cate 2, pana obtinem consistenta potrivita pentur eclere (aluatul trebuie sa fie mai gros) Cu o forma de patiserie...
Pere imbatate
-perele se curata de coaja ,dar se lasa intregi (si pentru aspect lasati codita). - Intr-o oala se pune vinul cu zaharul si perele frumos aranjate in picioare si se dau la fiert la foc mic. Se fierb pana se fierb perele si vinul se ingroasa putin, ca un sos. - se lasa la racit si se...
Tarta de mere cu crema de lapte
Baza de tarta: -amestecam faina cu zaharul, untul topit si ouale, apoi le lasam sa se odihneasca cca 20 minute. Tapetam o forma cu unt si punem aluatul in jurul ei. Crema -fierbem laptele - amestecam zaharul cu faina, ouale, apoi adaugam treptat laptele fierbinte. Trecem prin...
Chec pufos - Reteta simpla si usoara
Cum se prepara Chec pufos - Reteta simpla si usoara Separam ouale Se bat albusurile impreuna cu zaharul , apoi adaugam 1 galbenus +1 lingura apa + 1 lingura ulei + 1 galbesnus. Repetam pana punem toate cele 4 linguri de apa si ulei si galbenusuri. La final adaugam faina si praful de...
Prajiturele de cocos
Intr-un bol punem toate ingredientele impreuna si le amestecam cu mana pana devine o compozitie potrivit de moale. Avem nevoie de forme mici de briose (eu am avut mai mari, dar sunt indicate cele mici de hartie). Punem in fiecare forma din compozitia de cocos (cam cat sa umple jumate, ca...
Tort de mere caramelizate
-Se curata merele si se scobeste interiorul - zaharul se caramelizeaza si se pregateste o forma de prajitura rotunda (eu am folosit forma cu mijlocul scobit)- se tapeteaza cu caramelul si se pun merele unul langa atul . Merele se umplu la mijloc cu nuci sau stafide inmuiate in vin de porto,...
Pancakes
- Separam albusurile de galbenusuri; mixam bine galbenusurile cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia, apoi adaugam laptele si faina amestecata cu praful de copt. Separat batem albusurile spuma si amestecam cu o spatula cu galbenusurile. - incingem o tigaie pe care o ungem putin cu ulei sau unt...
Prajitura cu migdale
- separam albusurile de galbenusuri- utilizam doar galbenusurile. - macinam migdalele si le amestecam cu galbenusurile - intr-o cratita punem apa cu zaharul la foc pana fierbe(5 min), si il adaugam la galbenusuri asa fierbinte, amestecand continuu.. Punem iar la foc toate impreuna pana se...
Fructe cu branza
Se taie fructele cubulete si se amesteca cu branza cremoasa de vaci si putin zahar. Se presara cu crumbles pentru deserturi si se da la rece 20 minute. Se aranjeaza in cupe. Pofta mare!!!