-Batem bine ouale intregi cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam iaurtul si mixam la viteza mica. Apoi incorporam uleiul si branza, mixand usor. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula cu miscari de...
- Amestecam zaharul, vanilia cu ouale si coaja rasa de lamaie pana devin spumoase . Adaugam iaurtul si untul topit, mixand la viteza mica. Apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Omogenizam bine toate ingredientele si le distribuim cu lingura in formele de...
Foile se decongeleaza.
Amestecam intr-un bol branza cu zaharul si vanilia si adaugam coaja de lamaie razuita. Eu nu am pus mult zahar dar daca preferati mai dulce, adaugati dupa gust. Stafidele se inmoaie in putin lichior si le adaugam la branza. Punem si ouale si amestecam bine.
Punem cate...
Amestecam faina, drojdia cu untura si aduagam galbenusurile. Framantam aluatul si il lasma sa se odihneasca la caldura cca 30 min. Il intindem cu sucitorul intr-o foaie potrivit de groasa si ungem cu o pensula cu albusul ramas si presaram cu chimen si parmezan ras. Dam la cuptorul incins...
Pregatim forma pe care o ungem cu unt si o imbracam cu hartie de copt.
Amestecam ingredientele uscate: faina cu cacaoa si praful de copt.Batem ouale cu zaharul si turnam jumate din lapte, jumate de ulei, mai amestecam bine si punem restul de lapte si de ulei. Punem esenta de vanilie . ...
Este important sa avem ingredientele pregatite si tinute la temperatura camerei. Fructele cristalizate se tau cubulete si le punem la inmuiat in vin de porto (daca nu aveti puteti inlocui cu esenta de rom sau visinata). Lasan cateva felii cristalizate pentru decor.
Intr-un castron punem...
Amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt,sarea si cacaoa
Margarina se topeste si o amestecam cu zaharul si adaugam iaurtul si oul intreg. Amestecam bine si adaugam ingredientele uscate ,omogenizand totul cu grija.
Adaugam ciocolata taiata bucatele mici...
- Merele curatate de coaja si razuite se amesteca cu 2-3 linguri din zaharul brun.
- Amestecam restul de zahar cu ulei (eu am folosit ulei de masline) si cu scortisoara. Adaugam oul si smantana, mixand bine. La final adaugam faina si merele , cu zeama lasata de ele cu tot. Omogenizam.
-...
- Intr-un bol punem cocosul si zaharul . Trebuie sa fie cantitati egale .
- Puneti ouale intregi si cu mana incepeti sa incorporati toate ingredientele .
- Pregatiti forme de hartie mici de briose si cu mana formati bile marisoare, cat sa intre in forma.
- Dati la cuptorul preincalzit la...
- Faramitam biscuitii in robot sau ii zdrobim cu sucitorul. Turnam peste ei untul topit si cu mana ii asezam in forma rotunda cu pereti detasabili si unsa cu margarina in prealabil. Apasam bine biscuitii si ii nivelam uniform, fara a lasa margini. Dam la rece putin pana pregatim crema.
-...
- Cupcakeurile se fac repede si foarte simplu: Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, cacaoa si apoi adaugam restul ingredientelor: ouale, untul, laptele , vanilia si coaja de lamaie. Mixam totul bine sa se omogenizeze si la final adaugam colorantul rosu.
- Impartim in...
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie razuita, oul, biocarbonatul si praful de sare. Apoi adaugam treptat faina. Amestecam apoi cu mana pana devine o coca consistenta (nici prea moale, nici prea tare).
Lasam sa se...
- Am pus pe bain marie sa se topeasca ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul. Am lasat la aburi pana s-a format o crema. Am amestecat cu mixerul la viteza mare ca sa se raceasca .
- Amestecam faina cu praful de copt , sarea si zaharul si aduagam deodata la ciocolata , mixand totul bine....
- Punem faina cu zaharul si sarea intr-un vas si adaugam untul rece. Frecam bine si adaugam apa rece (apa sa fie rece de la frigider). Facem un aluat pe care il invelim in folie alimentara si il dam la rece cel putin 30 minute.
- Merele se curata de coaja si le taiem cubulete. La fel prunele...
Spalam prunele si le taiem felii. Le amestecam cu zahar si le lasam sa stea 5 minute. Punem la foc si cand incep sa se inmoaie adaugam amidonul amestecat cu putina zeama lasata de prune. Mai lasma cca 5 minute pe foc apoi dam deoparte.
Pentur aluatul de tarta amestecam faina cu untul...
- Cu un tel amestecam faina cu ouale, adaugand treptat laptele rece. Adaugam coaja de lamaie, sare, zahar, amestecand totul bine. Lungim cu apa minerala, sa devina un aluat moale. Mie imi plac clatitele subtiri.
- Lasam la frigider o ora
- Intr.o tigaie de teflon stropim cateva...
Desfacem ciresele de samburi si le punem la scurs intr-o sita. Eu am avut gata desfacute si congelate.
Batem ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie bine pana isi dubleaza volumul si aduagam treptat uleiul. Adaugam jumatate din cantitatea de lapte, jumatate din faina amestecata cu...
Pregatim o forma rotunda cu gaura in mijloc pe care imbracam in caramel.
Separam ouale: intr-un vas mixam bine galbenusurile cu zaharul si cu continutul plicurilor de budinca flan , pana isi schimba culoarea si sporeste in volum. Albusurile se bat spuma separat pana se intaresc.
Punem...
- Incalzim cuptorul la 180 grade; ungem tava de chec cu margarina si presaram cu faina.
- Batem ouale cu zaharul,sarea , coaja de laiame si adaugam treptat untul topit. Adaugam laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt. Mixam toate si apoi turnam in tava de chec.
- Dam...
Ungem forma cu unt si rpesaram fructele fara samburi, taiate in 2-4.
Batem ouale cu zaharul si vanilia si apoi aduagam laptele si faina, batand bine cu telul.
Turnam compozitia peste fructe si dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 35 minute.
Scoatem si cand e rece pudram din...
- Incingem cuptorul la 180 grade si ungem o forma de tarte cu unt.
- batem ouale cu un vf de sare si cu zaharul , apoi incorporam faina si apoi laptele, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase.
- Asezam ciresele fara samburi in tava de tarte , uniformizand pe toata...
- Bananele le facem piure cu furculita si le amestecam cu cele 2 oua batute. Adaugam uleiul , laptele si apa calduta, amestecand cu un tel.
- Separat intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si adaugam cacao si zahar. Adaugam ingredientele uscate peste cele umede si...
- Procedeul este foarte simplu. Topim ciocolata pe bain marie si o dam deoparte.
- Incalzim cuptorul la 210 grade si ungem formele de silicon cu ulei.
- Untul se tine la temperatura camerei si il mixam cu un robot cca 2 minute apoi adaugam zaharul si mixam spuma, pana se toperste....
- In primul rand trebuie sa va explic ca masura de la ingrediente se refera la cutia in care a fost iaurtul.
- Batem ouale cu zaharul bine cu mixerul pana devine spuma si adaugam iaurturile (eu am folosit de piersici , dsr voi puteti folosi dupa plac) si continuam s abatem. Adaugam...
- Preparam blatul din biscuiti: In primul rand aveti nevoie de o forma rotunda de cheesecake, cu peretii detasabili. Biscuitii ii zdrobim pana devin pulbere si adaugam unt topit . Amestecam si formam un blat pe fundul formei. Dam la frigider pana facem crema.
- Pentru crema: intr-o cratita...
- Separam albusurile de galbenusuri. Nu uitati sa fie ouale la temperatura camerue, sa se bata bine albusul. Albusurile le batem spuma intr-un vas cu putina sare si cand s-a intarit adaugam vanilia si zaharul, continuand sa batem bine, pana devine ca o bezea mai tare. Separat amestecam...
Spalam capsunile cu frunzulite cu tot si abia apoi le rupem de la fruct. Punem fructele intr-un lichidificator si mixam cu robotul pana devine lichid .
Frisca se tine cateva ore in congelator apoi o batem bine cu mixerul pana se intareste. adaugam cativa stropi de...
In primul rand sa va explic despre acel plic care apare la ingrediente. In reteta originala apare asa. Dar fiindca e o budinca de aici mica , ma gandesc ca voi nu puteti folosi zaharul , faina, uleiul si laptele in acel plic mare .Asa ca am masurat cat intra intr-un plic de-al meu..puteti...
Pregatim sa facem foile: amestecam toate ingredientele intr-un castron si framantam un aluat mai moale, adaugand putin lapte, cat sa iasa niste foi fragede. Se coc 3 foi pe dosul tavii unse si presarate cu faina.
Pentru crema faramitam o foaie. Daca vrem o crema mai groasa putim...
Cum se prepara Desert Cuburi cu miere si nuca de cocos, reteta Tavalita cu miere:
Blat: Punem intr-un vas ouale amestecate cu zaharul, laptele, margarina, mierea si punem la foc mic sa se topeasca bine. Lasam sa dea cateva clocote apoi stingem si dam vasul deoparte sa se raceasca. Cand...
Pancakes cu branza
-Batem bine ouale intregi cu zaharul, coaja de lamaie si vanilia pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Adaugam iaurtul si mixam la viteza mica. Apoi incorporam uleiul si branza, mixand usor. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula cu miscari de...
Muffins de lamaie insiropate
- Amestecam zaharul, vanilia cu ouale si coaja rasa de lamaie pana devin spumoase . Adaugam iaurtul si untul topit, mixand la viteza mica. Apoi adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Omogenizam bine toate ingredientele si le distribuim cu lingura in formele de...
Strudel cu branza
Foile se decongeleaza. Amestecam intr-un bol branza cu zaharul si vanilia si adaugam coaja de lamaie razuita. Eu nu am pus mult zahar dar daca preferati mai dulce, adaugati dupa gust. Stafidele se inmoaie in putin lichior si le adaugam la branza. Punem si ouale si amestecam bine. Punem cate...
Saratele cu chimen
Amestecam faina, drojdia cu untura si aduagam galbenusurile. Framantam aluatul si il lasma sa se odihneasca la caldura cca 30 min. Il intindem cu sucitorul intr-o foaie potrivit de groasa si ungem cu o pensula cu albusul ramas si presaram cu chimen si parmezan ras. Dam la cuptorul incins...
Negresa insiropata
Pregatim forma pe care o ungem cu unt si o imbracam cu hartie de copt. Amestecam ingredientele uscate: faina cu cacaoa si praful de copt.Batem ouale cu zaharul si turnam jumate din lapte, jumate de ulei, mai amestecam bine si punem restul de lapte si de ulei. Punem esenta de vanilie . ...
Cozonacul regelui (Bolo rei)
Este important sa avem ingredientele pregatite si tinute la temperatura camerei. Fructele cristalizate se tau cubulete si le punem la inmuiat in vin de porto (daca nu aveti puteti inlocui cu esenta de rom sau visinata). Lasan cateva felii cristalizate pentru decor. Intr-un castron punem...
Muffins cu bucati de ciocolata
Amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt,sarea si cacaoa Margarina se topeste si o amestecam cu zaharul si adaugam iaurtul si oul intreg. Amestecam bine si adaugam ingredientele uscate ,omogenizand totul cu grija. Adaugam ciocolata taiata bucatele mici...
Muffins cu mere si scortisoara
- Merele curatate de coaja si razuite se amesteca cu 2-3 linguri din zaharul brun. - Amestecam restul de zahar cu ulei (eu am folosit ulei de masline) si cu scortisoara. Adaugam oul si smantana, mixand bine. La final adaugam faina si merele , cu zeama lasata de ele cu tot. Omogenizam. -...
Delicii de nuca de cocos
- Intr-un bol punem cocosul si zaharul . Trebuie sa fie cantitati egale . - Puneti ouale intregi si cu mana incepeti sa incorporati toate ingredientele . - Pregatiti forme de hartie mici de briose si cu mana formati bile marisoare, cat sa intre in forma. - Dati la cuptorul preincalzit la...
Red Velvet Cheesecake
- Faramitam biscuitii in robot sau ii zdrobim cu sucitorul. Turnam peste ei untul topit si cu mana ii asezam in forma rotunda cu pereti detasabili si unsa cu margarina in prealabil. Apasam bine biscuitii si ii nivelam uniform, fara a lasa margini. Dam la rece putin pana pregatim crema. -...
Cupcackes red velvet
- Cupcakeurile se fac repede si foarte simplu: Intr-un bol amestecam faina, zaharul, praful de copt, cacaoa si apoi adaugam restul ingredientelor: ouale, untul, laptele , vanilia si coaja de lamaie. Mixam totul bine sa se omogenizeze si la final adaugam colorantul rosu. - Impartim in...
Desert reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un bol amestecam branza de vaci cu zaharul, vanilia, coaja de lamaie razuita, oul, biocarbonatul si praful de sare. Apoi adaugam treptat faina. Amestecam apoi cu mana pana devine o coca consistenta (nici prea moale, nici prea tare). Lasam sa se...
Muffins de ciocolata 2
- Am pus pe bain marie sa se topeasca ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul. Am lasat la aburi pana s-a format o crema. Am amestecat cu mixerul la viteza mare ca sa se raceasca . - Amestecam faina cu praful de copt , sarea si zaharul si aduagam deodata la ciocolata , mixand totul bine....
Tarta rustica cu mere si prune
- Punem faina cu zaharul si sarea intr-un vas si adaugam untul rece. Frecam bine si adaugam apa rece (apa sa fie rece de la frigider). Facem un aluat pe care il invelim in folie alimentara si il dam la rece cel putin 30 minute. - Merele se curata de coaja si le taiem cubulete. La fel prunele...
Tarta cu gem de prune
Spalam prunele si le taiem felii. Le amestecam cu zahar si le lasam sa stea 5 minute. Punem la foc si cand incep sa se inmoaie adaugam amidonul amestecat cu putina zeama lasata de prune. Mai lasma cca 5 minute pe foc apoi dam deoparte. Pentur aluatul de tarta amestecam faina cu untul...
Clatite cu gem
- Cu un tel amestecam faina cu ouale, adaugand treptat laptele rece. Adaugam coaja de lamaie, sare, zahar, amestecand totul bine. Lungim cu apa minerala, sa devina un aluat moale. Mie imi plac clatitele subtiri. - Lasam la frigider o ora - Intr.o tigaie de teflon stropim cateva...
Prajitura cu cirese
Desfacem ciresele de samburi si le punem la scurs intr-o sita. Eu am avut gata desfacute si congelate. Batem ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie bine pana isi dubleaza volumul si aduagam treptat uleiul. Adaugam jumatate din cantitatea de lapte, jumatate din faina amestecata cu...
Budinca flan spumoasa
Pregatim o forma rotunda cu gaura in mijloc pe care imbracam in caramel. Separam ouale: intr-un vas mixam bine galbenusurile cu zaharul si cu continutul plicurilor de budinca flan , pana isi schimba culoarea si sporeste in volum. Albusurile se bat spuma separat pana se intaresc. Punem...
Chec de lamaie
- Incalzim cuptorul la 180 grade; ungem tava de chec cu margarina si presaram cu faina. - Batem ouale cu zaharul,sarea , coaja de laiame si adaugam treptat untul topit. Adaugam laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt. Mixam toate si apoi turnam in tava de chec. - Dam...
Clafoutis cu prune rosii
Ungem forma cu unt si rpesaram fructele fara samburi, taiate in 2-4. Batem ouale cu zaharul si vanilia si apoi aduagam laptele si faina, batand bine cu telul. Turnam compozitia peste fructe si dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 35 minute. Scoatem si cand e rece pudram din...
Clafoutis de cirese
- Incingem cuptorul la 180 grade si ungem o forma de tarte cu unt. - batem ouale cu un vf de sare si cu zaharul , apoi incorporam faina si apoi laptele, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase. - Asezam ciresele fara samburi in tava de tarte , uniformizand pe toata...
Briose cu banane si cirese
- Bananele le facem piure cu furculita si le amestecam cu cele 2 oua batute. Adaugam uleiul , laptele si apa calduta, amestecand cu un tel. - Separat intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si adaugam cacao si zahar. Adaugam ingredientele uscate peste cele umede si...
Moelleux de chocolat
- Procedeul este foarte simplu. Topim ciocolata pe bain marie si o dam deoparte. - Incalzim cuptorul la 210 grade si ungem formele de silicon cu ulei. - Untul se tine la temperatura camerei si il mixam cu un robot cca 2 minute apoi adaugam zaharul si mixam spuma, pana se toperste....
Prajitura aromata de iaurt
- In primul rand trebuie sa va explic ca masura de la ingrediente se refera la cutia in care a fost iaurtul. - Batem ouale cu zaharul bine cu mixerul pana devine spuma si adaugam iaurturile (eu am folosit de piersici , dsr voi puteti folosi dupa plac) si continuam s abatem. Adaugam...
Semifrio de maracuja
- Preparam blatul din biscuiti: In primul rand aveti nevoie de o forma rotunda de cheesecake, cu peretii detasabili. Biscuitii ii zdrobim pana devin pulbere si adaugam unt topit . Amestecam si formam un blat pe fundul formei. Dam la frigider pana facem crema. - Pentru crema: intr-o cratita...
Chec zebra pufos
- Separam albusurile de galbenusuri. Nu uitati sa fie ouale la temperatura camerue, sa se bata bine albusul. Albusurile le batem spuma intr-un vas cu putina sare si cand s-a intarit adaugam vanilia si zaharul, continuand sa batem bine, pana devine ca o bezea mai tare. Separat amestecam...
Inghetata de capsuni
Spalam capsunile cu frunzulite cu tot si abia apoi le rupem de la fruct. Punem fructele intr-un lichidificator si mixam cu robotul pana devine lichid . Frisca se tine cateva ore in congelator apoi o batem bine cu mixerul pana se intareste. adaugam cativa stropi de...
Madlene de vanilie
In primul rand sa va explic despre acel plic care apare la ingrediente. In reteta originala apare asa. Dar fiindca e o budinca de aici mica , ma gandesc ca voi nu puteti folosi zaharul , faina, uleiul si laptele in acel plic mare .Asa ca am masurat cat intra intr-un plic de-al meu..puteti...
Prajitura Kati
Pregatim sa facem foile: amestecam toate ingredientele intr-un castron si framantam un aluat mai moale, adaugand putin lapte, cat sa iasa niste foi fragede. Se coc 3 foi pe dosul tavii unse si presarate cu faina. Pentru crema faramitam o foaie. Daca vrem o crema mai groasa putim...
Desert Cuburi cu miere si nuca de cocos, reteta Tavalita cu miere
Cum se prepara Desert Cuburi cu miere si nuca de cocos, reteta Tavalita cu miere: Blat: Punem intr-un vas ouale amestecate cu zaharul, laptele, margarina, mierea si punem la foc mic sa se topeasca bine. Lasam sa dea cateva clocote apoi stingem si dam vasul deoparte sa se raceasca. Cand...