Alegem salata verde , o spalam bine si rupem frunzele mai mari in jumate .
In oala punem putina apa la fiert ( nu multa) cu o lingura de untura de porc si tocam usturoiul matunt. Cand da in clocot adaugam salata si lasma sa foarba cateva minute pana se inmoaie (dar nu exagerat de...
Punem la calit ceapa cu ulei de masline. Adaugam morcovul taiat cubulete si ardeiul, la fel, taiat cubulete. Lasma sa se caleasca bine si adaugam apoi usturoiul maruntit, foaie de dafin, cimbrul verde tocat, carnatul afumat taiat marunt. Lasam inca 2 minute sa se omogenizeze si adaugam carnea...
Tocam marunt ceapa si o punem la calit cu ulei de masline. Gogosarul se taie fasii mici sau cubulete. Il aduagam la ceapa si calim bine, pana se inmoaie.
Adaugam orezul (car enu trebuie spalat deloc) si amestecam pana se omogenizeaza toate ingredientele si turnam supa fierbinte. Eu am facut...
Marinam feliile de carne cu cateva ore inainte de a le prepara. Presaram cu sare si piper si stropim cu vin alb. Acoperim vasul si dam la frigider cateva ore.
Intr-o tigaie punem untura si adaugam feliile de bifana. Le frigem pe ambele parti, intorcand mereu. Nu se prajesc tare, avand grija...
Carnea de pui se faramiteaza si se pastreaza deoparte. Folositi si pielea deoarece da un gust bun .
Ceapa o taiem solzisori si se pune la calit intr-o tigaie cu ulei de masline si dafin. Lasam la foc mic sa se inmoaie bine si acoperim cu un capac. Adaugam dupa 5 minute ardeiul gras taiat...
- Daca nu avem sos bechamel gata cumparat putem face din 50 gr faina amestecata cu 50 grame unt pe foc si adaugam 500 ml lapte. (sa iasa 500 ml sos). Adaugam sare, piper alb si razuim putina nucsoara. Dam deoparte.
- Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu ulei de masline. Intre timp...
- Eu am avut pui de casa, ceea ce insemana mult mai mult timp de fierbere. Am portionat puiul si bucati potrivite si le-am marinat cu sare, piper, pasta de ardei rosu, praf de usturoi si vin alb. Am lasat la frigider cu op seara inainte.
- Tocam marunt ceapa si o punem la clait cu ulei d...
- Incingem cuptorul la 180 grade si ungem o forma de tarte cu unt.
- batem ouale cu un vf de sare si cu zaharul , apoi incorporam faina si apoi laptele, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase.
- Asezam ciresele fara samburi in tava de tarte , uniformizand pe toata...
. Pieptul de pui se taie in fasii mici si il marinam cu sare, piper, concentrat praf knorr ,praf de usturoi, sos de soia si putin ulei de masline. acoperim vasul si il dam la frigider cateva ore inainte de a-l gati.
- Intr-o tigaie punem ulei de masline si adaugam carnea de pui , amestecand....
- Incingem cuptorul la 180 grade.
- Aluatul se decongeleaza si se desface cu grija sa nu se rupa. Punem la marginea aluatului crenvustii aliniati si punem putin mustar pe lungime . Rulam cat sa imbrace crenvustii.
- batem oul cu putin ulei de malsine si ungem la capatul ruladei sa...
Incingem cuptorul la 180 grade.
Batem ouale cu un tel si adaugam iaurtul, uleiul, sare, piper alb macinat, faina amestecata cu praful de copt si apoi parmezanul ras.
Ardeiul si crenvustii le taiem cubulete si le amestecam cu porumbul si mazarea (eu mazarea congelata...
Fierbem cartofii in coaja si ouale. Apoi le curatam de coaja.
Intr-un castron taiem cartofii reci , ouale si adaugam tonul . Optional puteti adauga masline negre (eu nu am avut asa ca am facut fara) si eu am razuit ceapa deoarece sefului nu ii place ceapa cruda..asa ca l-am pacalit...
- Dovlecelul se taie in doua si apoi se feliaza pe lungine. Nu se curata de coaja. Il condimentam cu sare, piper alb si praf de usturoi. Acoperim vasul cu folie si il dam la frigider pt cel putin 2 ore.
- Inainte sa il pregatim il scurgem de zeama lasata si scoatem feliile pe un servet...
- Stoarcem lamaile si sucul il turnam intr-o garafa de sticla.
- Intre timp berile trebuie sa fie la rece,..foarte reci. Chiar le puteti tine putin la congelator. La fel si paharele. Daca e posibil, pastrati-le la rece un timp inainte de a prepara aceasta bautura.
- Cand berea este rece...
- Bananele le facem piure cu furculita si le amestecam cu cele 2 oua batute. Adaugam uleiul , laptele si apa calduta, amestecand cu un tel.
- Separat intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si adaugam cacao si zahar. Adaugam ingredientele uscate peste cele umede si...
- Varza se scobeste de cotor : punem o oala cu apa la fiert si cand da in clocot adaugam sare si putin otet, apoi oparim frunzele, desfacandu-le din capatana foaie cu foaie. Se oparesc cca 3-4 minute, cat sa devina frunza maleabila pentru umplut. Le scoatem din apa si le pregatim pentru umplutul...
Pastravul il curatam si apoi il crestam usor cu un cutit. Il saram si piperam cu putin piper alb si il tinem putin la rece sa se intrepatrunda.
Dupa cateva ore pregatim cartofii: ii curatam si ii taiem cuburi sau rondele groase. Ii fierbem in apa cu sare si cand sunt fierti...
- Tocam carnea si o amestecam cu ouale, pasta de legume (eu am facut in casa din zarzavat maruntit cu robotul , frunze de telina si paturnjel verde , ulei de masline si sare- puteti vedea reteta la categoria sosuri).
- Chifla o inmuiem in apa rece si o stoarcem bine, faramitand-o peste...
- Aluatul de tarta il scoatem din frigider exact inainte sa il pregatim. Daca e cpngelat se dezgheata in prealabil in frigider.
- Desfacem broccoli in buchetele potrivite si il fierbem in apa cu sare pana se inmoaie putin.Scurgem bine de apa si il lasam putin la racit
- Facem un sos...
- salata verde o spalam si o rupem bucati potrivite; rosiile cherry le taiem pe jumate; tonul il scurgem de ulei.Mango il curatam de coaja si il taiem felii potrivite. Facem un sos din maioneza, mustar si o lingura de smantana, piper , sare , ulei de masline de ff buna calitate si suc de...
- Feliile de paine care sunt subtiri le-am decupat in cercuri cu o forma .
- Pentru aperitivele cu branza eu am prajit putin cerculetele in tigaie . Am adaugat cate o felie patrata de branza brie si am pus deasupra cate o jumate de rosie cherry. Puteti de asemenea pune intre branza si rosie...
- Carnea se taie cuburi potrivit de mari.
- In cratita punem ceapa tocata marunt la calit in ulei de masline si apoi dupa 3 minute adaugam usturoiul pisat. Mai lasam sa se caleasca bine si adaugam carnea. Amestecam sa se rumeneasca pe toate partile si adaugam morcovii taiati rondele sau...
- Procedeul este foarte simplu. Topim ciocolata pe bain marie si o dam deoparte.
- Incalzim cuptorul la 210 grade si ungem formele de silicon cu ulei.
- Untul se tine la temperatura camerei si il mixam cu un robot cca 2 minute apoi adaugam zaharul si mixam spuma, pana se toperste....
- Aluatul de foietaj se scoate din frigider exact inainte sa il preparam. Incingem cuptorul la 180 grade .
- Intindem cu grija foaia de foietaj si ungem cu ketchup . Presaram cu oregano uscat si eventual putin piper alb. Presaram cu crenvustiul din cutie tocat marunt (sau sunca) si cu...
- Preparam pasta de ton: scurgem tonul din ulei si il faramitam bine cu furculita. Aduagam ceapa razuita dupa gust , sare, piper alb proaspat macinat,patrunjel verde tocat,l putina zeama de lamaie, unt moale si maioneza. Putem adauga si o lingura de smantana grasa . Amestecam bine cu mixerul pana...
- Bucatile de carne le crestam , facand un buzunar in mijloc . Le condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. Le lasam la rece cateva ore inainte de a le pregati.
- Farinheira se pune intr-un vas cu apa calda si apoi se scoate pielita si se scoate mijlocul. Il amestecam usor cu o lingura d...
Pieptul de pui se taie fasii mici si le condimentam cu sare, piper alb macinat . Intr-o tigaie aduagam ulei de masline si putin unt sa se incalzeasca si adaugam cateii de usturoi zdrobiti. Cand au inceput sa se caleasca adaugam carnea si o lasam sa se prajeasca , amestecand . adaugam si...
- In primul rand trebuie sa va explic ca masura de la ingrediente se refera la cutia in care a fost iaurtul.
- Batem ouale cu zaharul bine cu mixerul pana devine spuma si adaugam iaurturile (eu am folosit de piersici , dsr voi puteti folosi dupa plac) si continuam s abatem. Adaugam...
Curatam legumele; morcovii ii razuim pe razatoarea mare ; ceapa o tocam fin; ardeiul il taiem fasii mici si subtiri (sa aiba forma ca si morcovii); cartofii ii razuim pe razatoarea mare; VArza se taie si ea fidea, marunt.
Intr-o oala punem morcovii cuc eapa la calit cu ulei de masline....
- Batem ouale. Nu adaugam sare . Intr-o tigaie medie punem ceapa tocata ff marunt la clait cu ulei de masline. Cand s-a inmuiat si a devenit sticloasa (nu arsa sau rumenita) adaugam ouale batute. Amestecam cu lingura de lemn ca la papara continuu pana se omogenizeaza oul apoi aranjam frumos...
Supa de salata verde cu oua
Alegem salata verde , o spalam bine si rupem frunzele mai mari in jumate . In oala punem putina apa la fiert ( nu multa) cu o lingura de untura de porc si tocam usturoiul matunt. Cand da in clocot adaugam salata si lasma sa foarba cateva minute pana se inmoaie (dar nu exagerat de...
Chilli com carne
Punem la calit ceapa cu ulei de masline. Adaugam morcovul taiat cubulete si ardeiul, la fel, taiat cubulete. Lasma sa se caleasca bine si adaugam apoi usturoiul maruntit, foaie de dafin, cimbrul verde tocat, carnatul afumat taiat marunt. Lasam inca 2 minute sa se omogenizeze si adaugam carnea...
Orez cu gogosari
Tocam marunt ceapa si o punem la calit cu ulei de masline. Gogosarul se taie fasii mici sau cubulete. Il aduagam la ceapa si calim bine, pana se inmoaie. Adaugam orezul (car enu trebuie spalat deloc) si amestecam pana se omogenizeaza toate ingredientele si turnam supa fierbinte. Eu am facut...
Bifanas de porc cu mustar
Marinam feliile de carne cu cateva ore inainte de a le prepara. Presaram cu sare si piper si stropim cu vin alb. Acoperim vasul si dam la frigider cateva ore. Intr-o tigaie punem untura si adaugam feliile de bifana. Le frigem pe ambele parti, intorcand mereu. Nu se prajesc tare, avand grija...
Pui in stil à Bras
Carnea de pui se faramiteaza si se pastreaza deoparte. Folositi si pielea deoarece da un gust bun . Ceapa o taiem solzisori si se pune la calit intr-o tigaie cu ulei de masline si dafin. Lasam la foc mic sa se inmoaie bine si acoperim cu un capac. Adaugam dupa 5 minute ardeiul gras taiat...
Lasagna cu ton si sardine
- Daca nu avem sos bechamel gata cumparat putem face din 50 gr faina amestecata cu 50 grame unt pe foc si adaugam 500 ml lapte. (sa iasa 500 ml sos). Adaugam sare, piper alb si razuim putina nucsoara. Dam deoparte. - Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu ulei de masline. Intre timp...
Paella de pui
- Eu am avut pui de casa, ceea ce insemana mult mai mult timp de fierbere. Am portionat puiul si bucati potrivite si le-am marinat cu sare, piper, pasta de ardei rosu, praf de usturoi si vin alb. Am lasat la frigider cu op seara inainte. - Tocam marunt ceapa si o punem la clait cu ulei d...
Clafoutis de cirese
- Incingem cuptorul la 180 grade si ungem o forma de tarte cu unt. - batem ouale cu un vf de sare si cu zaharul , apoi incorporam faina si apoi laptele, amestecand cu un tel sa nu se faca cocoloase. - Asezam ciresele fara samburi in tava de tarte , uniformizand pe toata...
Pui cu legume si taitei chinezesti
. Pieptul de pui se taie in fasii mici si il marinam cu sare, piper, concentrat praf knorr ,praf de usturoi, sos de soia si putin ulei de masline. acoperim vasul si il dam la frigider cateva ore inainte de a-l gati. - Intr-o tigaie punem ulei de masline si adaugam carnea de pui , amestecand....
Crenvusti imbracat in foietaj
- Incingem cuptorul la 180 grade. - Aluatul se decongeleaza si se desface cu grija sa nu se rupa. Punem la marginea aluatului crenvustii aliniati si punem putin mustar pe lungime . Rulam cat sa imbrace crenvustii. - batem oul cu putin ulei de malsine si ungem la capatul ruladei sa...
Briose aperitiv
Incingem cuptorul la 180 grade. Batem ouale cu un tel si adaugam iaurtul, uleiul, sare, piper alb macinat, faina amestecata cu praful de copt si apoi parmezanul ras. Ardeiul si crenvustii le taiem cubulete si le amestecam cu porumbul si mazarea (eu mazarea congelata...
Salata orientala cu ton
Fierbem cartofii in coaja si ouale. Apoi le curatam de coaja. Intr-un castron taiem cartofii reci , ouale si adaugam tonul . Optional puteti adauga masline negre (eu nu am avut asa ca am facut fara) si eu am razuit ceapa deoarece sefului nu ii place ceapa cruda..asa ca l-am pacalit...
Dovlecel pane
- Dovlecelul se taie in doua si apoi se feliaza pe lungine. Nu se curata de coaja. Il condimentam cu sare, piper alb si praf de usturoi. Acoperim vasul cu folie si il dam la frigider pt cel putin 2 ore. - Inainte sa il pregatim il scurgem de zeama lasata si scoatem feliile pe un servet...
Bere mexicana
- Stoarcem lamaile si sucul il turnam intr-o garafa de sticla. - Intre timp berile trebuie sa fie la rece,..foarte reci. Chiar le puteti tine putin la congelator. La fel si paharele. Daca e posibil, pastrati-le la rece un timp inainte de a prepara aceasta bautura. - Cand berea este rece...
Briose cu banane si cirese
- Bananele le facem piure cu furculita si le amestecam cu cele 2 oua batute. Adaugam uleiul , laptele si apa calduta, amestecand cu un tel. - Separat intr-un alt vas amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si adaugam cacao si zahar. Adaugam ingredientele uscate peste cele umede si...
Sarmale cu carne si ciuperci
- Varza se scobeste de cotor : punem o oala cu apa la fiert si cand da in clocot adaugam sare si putin otet, apoi oparim frunzele, desfacandu-le din capatana foaie cu foaie. Se oparesc cca 3-4 minute, cat sa devina frunza maleabila pentru umplut. Le scoatem din apa si le pregatim pentru umplutul...
Pastrav in suc propriu la cuptor
Pastravul il curatam si apoi il crestam usor cu un cutit. Il saram si piperam cu putin piper alb si il tinem putin la rece sa se intrepatrunda. Dupa cateva ore pregatim cartofii: ii curatam si ii taiem cuburi sau rondele groase. Ii fierbem in apa cu sare si cand sunt fierti...
Chiftele din carne de vita
- Tocam carnea si o amestecam cu ouale, pasta de legume (eu am facut in casa din zarzavat maruntit cu robotul , frunze de telina si paturnjel verde , ulei de masline si sare- puteti vedea reteta la categoria sosuri). - Chifla o inmuiem in apa rece si o stoarcem bine, faramitand-o peste...
Quiche cu brocoli si carnati
- Aluatul de tarta il scoatem din frigider exact inainte sa il pregatim. Daca e cpngelat se dezgheata in prealabil in frigider. - Desfacem broccoli in buchetele potrivite si il fierbem in apa cu sare pana se inmoaie putin.Scurgem bine de apa si il lasam putin la racit - Facem un sos...
Salata de ton cu mango
- salata verde o spalam si o rupem bucati potrivite; rosiile cherry le taiem pe jumate; tonul il scurgem de ulei.Mango il curatam de coaja si il taiem felii potrivite. Facem un sos din maioneza, mustar si o lingura de smantana, piper , sare , ulei de masline de ff buna calitate si suc de...
Platou cu aperitive
- Feliile de paine care sunt subtiri le-am decupat in cercuri cu o forma . - Pentru aperitivele cu branza eu am prajit putin cerculetele in tigaie . Am adaugat cate o felie patrata de branza brie si am pus deasupra cate o jumate de rosie cherry. Puteti de asemenea pune intre branza si rosie...
Jardineira cu carne de vita
- Carnea se taie cuburi potrivit de mari. - In cratita punem ceapa tocata marunt la calit in ulei de masline si apoi dupa 3 minute adaugam usturoiul pisat. Mai lasam sa se caleasca bine si adaugam carnea. Amestecam sa se rumeneasca pe toate partile si adaugam morcovii taiati rondele sau...
Moelleux de chocolat
- Procedeul este foarte simplu. Topim ciocolata pe bain marie si o dam deoparte. - Incalzim cuptorul la 210 grade si ungem formele de silicon cu ulei. - Untul se tine la temperatura camerei si il mixam cu un robot cca 2 minute apoi adaugam zaharul si mixam spuma, pana se toperste....
Melcisori aperitiv
- Aluatul de foietaj se scoate din frigider exact inainte sa il preparam. Incingem cuptorul la 180 grade . - Intindem cu grija foaia de foietaj si ungem cu ketchup . Presaram cu oregano uscat si eventual putin piper alb. Presaram cu crenvustiul din cutie tocat marunt (sau sunca) si cu...
Tartine cu pasta de ton
- Preparam pasta de ton: scurgem tonul din ulei si il faramitam bine cu furculita. Aduagam ceapa razuita dupa gust , sare, piper alb proaspat macinat,patrunjel verde tocat,l putina zeama de lamaie, unt moale si maioneza. Putem adauga si o lingura de smantana grasa . Amestecam bine cu mixerul pana...
Piept de pui umplut cu farinheira
- Bucatile de carne le crestam , facand un buzunar in mijloc . Le condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. Le lasam la rece cateva ore inainte de a le pregati. - Farinheira se pune intr-un vas cu apa calda si apoi se scoate pielita si se scoate mijlocul. Il amestecam usor cu o lingura d...
Paste cu pui si spanac
Pieptul de pui se taie fasii mici si le condimentam cu sare, piper alb macinat . Intr-o tigaie aduagam ulei de masline si putin unt sa se incalzeasca si adaugam cateii de usturoi zdrobiti. Cand au inceput sa se caleasca adaugam carnea si o lasam sa se prajeasca , amestecand . adaugam si...
Prajitura aromata de iaurt
- In primul rand trebuie sa va explic ca masura de la ingrediente se refera la cutia in care a fost iaurtul. - Batem ouale cu zaharul bine cu mixerul pana devine spuma si adaugam iaurturile (eu am folosit de piersici , dsr voi puteti folosi dupa plac) si continuam s abatem. Adaugam...
Ciorba de perisoare
Curatam legumele; morcovii ii razuim pe razatoarea mare ; ceapa o tocam fin; ardeiul il taiem fasii mici si subtiri (sa aiba forma ca si morcovii); cartofii ii razuim pe razatoarea mare; VArza se taie si ea fidea, marunt. Intr-o oala punem morcovii cuc eapa la calit cu ulei de masline....
Omleta cu branzeturi si busuioc
- Batem ouale. Nu adaugam sare . Intr-o tigaie medie punem ceapa tocata ff marunt la clait cu ulei de masline. Cand s-a inmuiat si a devenit sticloasa (nu arsa sau rumenita) adaugam ouale batute. Amestecam cu lingura de lemn ca la papara continuu pana se omogenizeaza oul apoi aranjam frumos...