Ciorba de perisoare

de cristeena20 in Supe/Ciorbe, 27 Mai 2014 | 8979 vizualizari

 

De obicei eu fac ciorba de perisoare cu smantana . De data asta am facut o alta varianta, mai usoara si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr carne tocata (amestec porc cu vita)
  • 1 ou
  • 4 linguri de orez
  • sare, piper, delikat
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa mica
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 ardei gras verde
  • o mana de mazare
  • 2 cartofi
  • o bucatica de varza dulce
  • putin oteti
  • 1 rosie mare
  • 1/2 cutie de rosii decojite
  • 2 linguri pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 cub knorr
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Curatam legumele; morcovii ii razuim pe razatoarea mare ; ceapa o tocam fin; ardeiul il taiem fasii mici si subtiri (sa aiba forma ca si morcovii); cartofii ii razuim pe razatoarea mare; VArza se taie si ea fidea, marunt.

 Intr-o oala punem morcovii cuc eapa la calit cu ulei de masline. Aduagam ardeiul si acoperim oala cu capacul, sa se inabuse putin legumele. Apoi turnam apa fierbinte . Punem sare, cubul de knorr si acoprtim. Intre timp facem perisoarele: amestecam carnea tocata cu orezul cu un ou si sare, piper, delikat. 

 Cand supa da in clocot adaugam mazarea congelata, cartofii  si varza. Apoi punem cu grija perisoare mici facute din carnea tocata. Lasma sa fiarba la foc mic cca 15 minute , pana legumele sunt bine fierte si la fel si perisoarele. 

 Intr-un blender punem rosia proaspata, bine coapta cu rosiile din conserva (si sucul de la ele) si mixam bine, sa devina o pasta. Turnam peste ciorbita si maia daugam cateva linguri de pasta de rosii (din sticla cum cumparam). Daca ne place mai acra aduagam putin otet (eu am pus otet de pe muraturi si ardei iuti in otet). 

 Lasma sa mai dea cateva clocote si la final stingem aragazul si adaugam patrunjel verde tocat fin.Acoperim oala si lasam sa stea pana servim.

TIPS-URI

1

La legume mai puteti adaugam daca aveti patrunjel radacina, telina, praz. Eu aici nu am avut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu smantana si usturoi