- Pregatim legumele: prazul se spala si se taie julien; ardeiul se taie cuburi mai mari, morcovii se curata si se taie rondele, dovlecelul se curata si la fel, il taiem in cuburi mai mari- la fel cartofii.
- In oala punem prazul sa se caleasca in margarina vegetala, pana se inmoaie usor....
- Vinetele se taie felii , cu coaja cu tot si putin mai groase. Le amestecam cu sare, piper si usturoi tocat fin.Acoperim vasul si lasam o ora sa lase apa.
- Apoi le scoatem pe un servetel absorbant si le prajim in tigaie, stropind doar cu putin ulei din cand in cand.Intoarcem pe ambele...
Spalam salata verde si o uscam . Apoi o rupem bucatele mai mici. Adaugam cresonul spalat si el (eu am folosit din punga , gata spalat, deci nu a mai fost nevoie sa il spal). Rosia o taiem felii si ceapa la fel, solzisori.
Facem sosul amestecand maioneza cu mustarul, aduagand treptat...
Taiem pieptul de pui in bastonase (fasii) mai lungi si nu groase. Le condimentam bine cu sare, piper alb, praf de usturoi. putin ulei de malsine, sos de soia, sos de barbeque cu gust de afumat (gasim la standul de ketchup si sosuri). La final turnam vinul alb. Le amestecam bine si le lasam la...
Spalam ardeii iuti si ii uscam cu un servetel absorbant. Eu am folosit 2 tipuri de ardei iuti, folosind din propria cultura din balcon. Deci ii voi savura cu atat mai mult...
Spalam borcanul si il umplem cu ardei, aranjati pe lungime, adaugam cateva boabe de piper si 2 catei de usturoi. Apoi...
- Ardeii se spala si se scobesc de cotor.
- Intr-o cratita punem ceapa maruntita la calit cu ulei de masline si adaugam apoi boia, pasta de ardei si apoi orezul. Calim putin adaugand putina apa fiarta. Tinem la foc cca 3 minute, amestecand si turnand putina apa. Apoi aduagam carnea si adaugam...
- Morcovii se curata de coaja sis e fierb in apa cu sare . Apoi ii taiem cubulete.
- Mazarea daca e proaspata sau congelata se fierbe in apa cu sare si ea. Daca folosim din conserva o scurgem de apa .
- Cartofii ii fierbem in coaja si apoi se curata si se taie cuburi.
- Cand...
Desfacem ciresele de samburi si le punem la scurs intr-o sita. Eu am avut gata desfacute si congelate.
Batem ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie bine pana isi dubleaza volumul si aduagam treptat uleiul. Adaugam jumatate din cantitatea de lapte, jumatate din faina amestecata cu...
Portionam carnea de pui si o punem in apa rece cu sare sa fiarba bine. Cand e aproape fiarta adaugam un cub knorr si legumele.
Morcovii se curata si se taie rondele; ardeiul se taie cubulete; ceapa se toaca marunt de tot. Apoi adaugam mazarea (eu am avut congelata- daca folositi din conserva o...
- Codul trebuie sa fie neaparat bacalhau, sarat si uscat. Luam tipul care creste mai mult si da bucati mai groase. Acestea sunt ideale preparate asa intregi. Deci codul sarat il tinem la inmuiat in apa rece pe care o schimbam des timp de cca 2 zile. Apoi e gata de a fi preparat. Pentru acest fel...
- Taiem baghetele felii si le punem la cuptor sa se prajeasca pe ambele parti chiar inainte de a prepara si servi bruschetele.
- Rosiile se spala si se taie cuburi cele mijlocii si in jumate rosiile cherry. Le punem sare si adaugam ceapa tocata marunt de tot. Tocam si busuiocul...
Cum am fost la pescuit si am prins o multime de pestisori am facut cu o parte din ei un aperitiv minunat , ideal pentru zilele de vara toride.
Curatam pestii si ii tinem in marinata de sare, piper, usturoi si mult suc de lamaie cca 2-3 zile in frigider.
Pestisorii gata marinati...
Fierbem ouale tari si apoi le curatam. Le taiem in jumate pe lungime si scoatem galbenusurile. Punem deoparte albusurile jumatati.
Galbenusurile le zdrobim cu o furculita sau le puteti da prin sita. Tonul din conserva se scurge si il zdrobim marunt . Amestecam cu galbenusurile si...
Pregatim o forma rotunda cu gaura in mijloc pe care imbracam in caramel.
Separam ouale: intr-un vas mixam bine galbenusurile cu zaharul si cu continutul plicurilor de budinca flan , pana isi schimba culoarea si sporeste in volum. Albusurile se bat spuma separat pana se intaresc.
Punem...
Transam puiul si il condimentam cu sare, piper, pasta de paprika , usturoi si turnam vin alb peste bucatile de carne. Acoperim si punem in frigider pentru cateva ore . (eu am lasat de pe o zi pe alta).
Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cratita cu ulei de masline . Cand a...
- Carnea se condimenteaza in momentul cand o preparam. Feliile mai groase de file mignon se presara cu putina sare grunjoasa; Piperul boabe se zdrobeste si se presara pe ambele parti ale carnii. Apasam cu mana sa acopere felia de carne.
- Intr-o tigaie de teflon punem putina...
- Am copt vinetele pe flacara de aragaz, intorcand pe toate partile. Trebuie coapte bine. Apoi le scoatem intr-o sita de plastic. Presaram sare grunjoasa si acoperim cu un capac. Apoi curatam vinetele de coaja si le tocam marunt cu un cutit de ceramica sau de lemn. Nu se foloseste metal pe cat...
- Incalzim cuptorul la 180 grade; ungem tava de chec cu margarina si presaram cu faina.
- Batem ouale cu zaharul,sarea , coaja de laiame si adaugam treptat untul topit. Adaugam laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt. Mixam toate si apoi turnam in tava de chec.
- Dam...
Spalam frunsele de salata si le rupem bucati mai mici; rosiile le taiem cuburi; la fle procedam si cu pepenele.
- masline si otet balsamic. Nu uitam sa punem putina sare (eu pun la salate flor de sal).Servim alaturi de un vin alb sau verde rece.
Pieptul de pui il impartim in 4, taind felii mari . Le batem acoperite cu folie si le condimentam cu sare, piper alb macinat si praf de usturoi. Le stropim putin cu ulei de masline si razuim parmezan. Dam la rece cateva ore sa se intrepatrunda aromele.
Pregatim orezul: calim ceapa tocata...
Aluatul de tarte se decongeleaza daca a fost congelat cu putin inainte de a-l prepara. Daca e proaspat se intinde cu grija in tava de tarte.
Broccoli se fierbe in buchetele si se scurge. Prezuntose taie fidea o parte , celelalte se tau bucati mai mari dar feliate subtire. Eu am cumparat gata...
Punem pastele la fiert.
Intr-o tigaie punem baconul taiat cubulete sa se prajeasca si cand prinde culoare aduagam rosiile taiate si ele marunt. Amestecam si calim cca 3-5 minute. Adaugam si presunto pe care l-am taiat fidea .
Pastele fierte in apa cu sare si putin ulei de...
Aceasta omleta este satioasa si buna si nu da multa bataie de cap cu prepararea.
Tocam ceapa marunt si ardeiul la fel. Punem in tigaie putin ulei de malsine si calim ceapa si ardeiul ff bine. eu am aduagat si unc atel de usturoi pisat. Cand s.-au clait bine si au prins culoare adaugam carnatul...
Am decongelat aluatul de foietas. Eu am avut in forma rotunda.
Carnea tocata o amestecam cu sare, piper, putin sos chilli,2 linguri pasta de legume (facuta de mine din ceapa, usturoi, morcov, ardei gras, patrunjel verde si ulei de malsine , toate mixate fin cu robotul-O amestecam cu sare si o...
- Alegem feliile d ecarne mai mari si taiate foarte subtiri ( eu am cerut la macelar sa le felieze ) . Sa fie carne de la pukpa, fara grasime. Carnea o condimentam cu sare , piper si praf de usturoi si le stropim cu vinul alb. Le punem la rece cateva ore sa se marineze.
- Cartofii se tau...
- Carnea tocata se amesteca cu un ou, sare, piper, praf de usturoi. pasta de legume, verdeturile tocate marunt si putina faina. Se da la rece pentru 1-2 ore.
- Intr-o cratita punem ceapa tocata fin sa se caleasca cu ulei de masline. Cand devine sticloasa adaugam 2 catei de usturoi si...
Razuim dovlecelul pe razatoarea mare si punem sare. Lasam sa stea cel putin o ora. Apoi stoarcem bine dovlecelul de apa lasata si amestecam cu piper, praf de usturoi, ceapa razuita, 1 ou mare (sau 2 mici) , marar verde tocat si pesmet cat cuprinde, sa se poata modela .
Punem intr-o tigaie ulei...
Ungem forma cu unt si rpesaram fructele fara samburi, taiate in 2-4.
Batem ouale cu zaharul si vanilia si apoi aduagam laptele si faina, batand bine cu telul.
Turnam compozitia peste fructe si dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 35 minute.
Scoatem si cand e rece pudram din...
Cartofii se curata de coaja si se tau in 4 pe lungime .Ii prajim de jumate in ulei incins apoi ii scoatem intr-un vas si ii condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. lasma deoparte.
Intr-o tigaie punem ulei de masline la incins si aduagam cepaa taiata solzisori. Lasam sa se inmoaie...
Punem pastele la fiert in apa cu sare.
Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt pana devine moale si sticloasa. Adaugam 2 catei de usturoi tocati marunt si adaugam ciupercile din conserva scurse. LAsam putin la foc mediu si apoi adaugam crenvustii taiati felii. Amestecam, adaugam sare, piper...
Supa crema de legume cu creson
- Pregatim legumele: prazul se spala si se taie julien; ardeiul se taie cuburi mai mari, morcovii se curata si se taie rondele, dovlecelul se curata si la fel, il taiem in cuburi mai mari- la fel cartofii. - In oala punem prazul sa se caleasca in margarina vegetala, pana se inmoaie usor....
Musaca de vinete
- Vinetele se taie felii , cu coaja cu tot si putin mai groase. Le amestecam cu sare, piper si usturoi tocat fin.Acoperim vasul si lasam o ora sa lase apa. - Apoi le scoatem pe un servetel absorbant si le prajim in tigaie, stropind doar cu putin ulei din cand in cand.Intoarcem pe ambele...
Salata cu creson
Spalam salata verde si o uscam . Apoi o rupem bucatele mai mici. Adaugam cresonul spalat si el (eu am folosit din punga , gata spalat, deci nu a mai fost nevoie sa il spal). Rosia o taiem felii si ceapa la fel, solzisori. Facem sosul amestecand maioneza cu mustarul, aduagand treptat...
Bastonase de pui crocante si aromate
Taiem pieptul de pui in bastonase (fasii) mai lungi si nu groase. Le condimentam bine cu sare, piper alb, praf de usturoi. putin ulei de malsine, sos de soia, sos de barbeque cu gust de afumat (gasim la standul de ketchup si sosuri). La final turnam vinul alb. Le amestecam bine si le lasam la...
Ardei iuti in otet
Spalam ardeii iuti si ii uscam cu un servetel absorbant. Eu am folosit 2 tipuri de ardei iuti, folosind din propria cultura din balcon. Deci ii voi savura cu atat mai mult... Spalam borcanul si il umplem cu ardei, aranjati pe lungime, adaugam cateva boabe de piper si 2 catei de usturoi. Apoi...
Ardei umpluti cu sos de rosii
- Ardeii se spala si se scobesc de cotor. - Intr-o cratita punem ceapa maruntita la calit cu ulei de masline si adaugam apoi boia, pasta de ardei si apoi orezul. Calim putin adaugand putina apa fiarta. Tinem la foc cca 3 minute, amestecand si turnand putina apa. Apoi aduagam carnea si adaugam...
Salata a la russe
- Morcovii se curata de coaja sis e fierb in apa cu sare . Apoi ii taiem cubulete. - Mazarea daca e proaspata sau congelata se fierbe in apa cu sare si ea. Daca folosim din conserva o scurgem de apa . - Cartofii ii fierbem in coaja si apoi se curata si se taie cuburi. - Cand...
Prajitura cu cirese
Desfacem ciresele de samburi si le punem la scurs intr-o sita. Eu am avut gata desfacute si congelate. Batem ouale cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie bine pana isi dubleaza volumul si aduagam treptat uleiul. Adaugam jumatate din cantitatea de lapte, jumatate din faina amestecata cu...
Ciorba de vara cu pui , legume si paste
Portionam carnea de pui si o punem in apa rece cu sare sa fiarba bine. Cand e aproape fiarta adaugam un cub knorr si legumele. Morcovii se curata si se taie rondele; ardeiul se taie cubulete; ceapa se toaca marunt de tot. Apoi adaugam mazarea (eu am avut congelata- daca folositi din conserva o...
Cod Bacalhau la cuptor
- Codul trebuie sa fie neaparat bacalhau, sarat si uscat. Luam tipul care creste mai mult si da bucati mai groase. Acestea sunt ideale preparate asa intregi. Deci codul sarat il tinem la inmuiat in apa rece pe care o schimbam des timp de cca 2 zile. Apoi e gata de a fi preparat. Pentru acest fel...
Bruschete cu rosii
- Taiem baghetele felii si le punem la cuptor sa se prajeasca pe ambele parti chiar inainte de a prepara si servi bruschetele. - Rosiile se spala si se taie cuburi cele mijlocii si in jumate rosiile cherry. Le punem sare si adaugam ceapa tocata marunt de tot. Tocam si busuiocul...
Pestisori escabeche
Cum am fost la pescuit si am prins o multime de pestisori am facut cu o parte din ei un aperitiv minunat , ideal pentru zilele de vara toride. Curatam pestii si ii tinem in marinata de sare, piper, usturoi si mult suc de lamaie cca 2-3 zile in frigider. Pestisorii gata marinati...
Oua umplute cu ton
Fierbem ouale tari si apoi le curatam. Le taiem in jumate pe lungime si scoatem galbenusurile. Punem deoparte albusurile jumatati. Galbenusurile le zdrobim cu o furculita sau le puteti da prin sita. Tonul din conserva se scurge si il zdrobim marunt . Amestecam cu galbenusurile si...
Budinca flan spumoasa
Pregatim o forma rotunda cu gaura in mijloc pe care imbracam in caramel. Separam ouale: intr-un vas mixam bine galbenusurile cu zaharul si cu continutul plicurilor de budinca flan , pana isi schimba culoarea si sporeste in volum. Albusurile se bat spuma separat pana se intaresc. Punem...
Tocanita de pui cu bureti de padure
Transam puiul si il condimentam cu sare, piper, pasta de paprika , usturoi si turnam vin alb peste bucatile de carne. Acoperim si punem in frigider pentru cateva ore . (eu am lasat de pe o zi pe alta). Tocam ceapa marunt si o punem la calit in cratita cu ulei de masline . Cand a...
File mignon cu sos de piper
- Carnea se condimenteaza in momentul cand o preparam. Feliile mai groase de file mignon se presara cu putina sare grunjoasa; Piperul boabe se zdrobeste si se presara pe ambele parti ale carnii. Apasam cu mana sa acopere felia de carne. - Intr-o tigaie de teflon punem putina...
Salata de vinete
- Am copt vinetele pe flacara de aragaz, intorcand pe toate partile. Trebuie coapte bine. Apoi le scoatem intr-o sita de plastic. Presaram sare grunjoasa si acoperim cu un capac. Apoi curatam vinetele de coaja si le tocam marunt cu un cutit de ceramica sau de lemn. Nu se foloseste metal pe cat...
Chec de lamaie
- Incalzim cuptorul la 180 grade; ungem tava de chec cu margarina si presaram cu faina. - Batem ouale cu zaharul,sarea , coaja de laiame si adaugam treptat untul topit. Adaugam laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt. Mixam toate si apoi turnam in tava de chec. - Dam...
Salata de ton à Algarvia cu pepene
Spalam frunsele de salata si le rupem bucati mai mici; rosiile le taiem cuburi; la fle procedam si cu pepenele. - masline si otet balsamic. Nu uitam sa punem putina sare (eu pun la salate flor de sal).Servim alaturi de un vin alb sau verde rece.
Snitel de pui cu parmezan
Pieptul de pui il impartim in 4, taind felii mari . Le batem acoperite cu folie si le condimentam cu sare, piper alb macinat si praf de usturoi. Le stropim putin cu ulei de masline si razuim parmezan. Dam la rece cateva ore sa se intrepatrunda aromele. Pregatim orezul: calim ceapa tocata...
Tarta cu broccoli si prezunto
Aluatul de tarte se decongeleaza daca a fost congelat cu putin inainte de a-l prepara. Daca e proaspat se intinde cu grija in tava de tarte. Broccoli se fierbe in buchetele si se scurge. Prezuntose taie fidea o parte , celelalte se tau bucati mai mari dar feliate subtire. Eu am cumparat gata...
Paste carbonara reinventate
Punem pastele la fiert. Intr-o tigaie punem baconul taiat cubulete sa se prajeasca si cand prinde culoare aduagam rosiile taiate si ele marunt. Amestecam si calim cca 3-5 minute. Adaugam si presunto pe care l-am taiat fidea . Pastele fierte in apa cu sare si putin ulei de...
Tortilha spaniola cu carnati picanti
Aceasta omleta este satioasa si buna si nu da multa bataie de cap cu prepararea. Tocam ceapa marunt si ardeiul la fel. Punem in tigaie putin ulei de malsine si calim ceapa si ardeiul ff bine. eu am aduagat si unc atel de usturoi pisat. Cand s.-au clait bine si au prins culoare adaugam carnatul...
Rulada de carne in foietaj
Am decongelat aluatul de foietas. Eu am avut in forma rotunda. Carnea tocata o amestecam cu sare, piper, putin sos chilli,2 linguri pasta de legume (facuta de mine din ceapa, usturoi, morcov, ardei gras, patrunjel verde si ulei de malsine , toate mixate fin cu robotul-O amestecam cu sare si o...
Bitoque cu ou si ghiveci de legume
- Alegem feliile d ecarne mai mari si taiate foarte subtiri ( eu am cerut la macelar sa le felieze ) . Sa fie carne de la pukpa, fara grasime. Carnea o condimentam cu sare , piper si praf de usturoi si le stropim cu vinul alb. Le punem la rece cateva ore sa se marineze. - Cartofii se tau...
Perisoare de carne cu sos tomat si ciuperci
- Carnea tocata se amesteca cu un ou, sare, piper, praf de usturoi. pasta de legume, verdeturile tocate marunt si putina faina. Se da la rece pentru 1-2 ore. - Intr-o cratita punem ceapa tocata fin sa se caleasca cu ulei de masline. Cand devine sticloasa adaugam 2 catei de usturoi si...
Turtite din dovlecel
Razuim dovlecelul pe razatoarea mare si punem sare. Lasam sa stea cel putin o ora. Apoi stoarcem bine dovlecelul de apa lasata si amestecam cu piper, praf de usturoi, ceapa razuita, 1 ou mare (sau 2 mici) , marar verde tocat si pesmet cat cuprinde, sa se poata modela . Punem intr-o tigaie ulei...
Clafoutis cu prune rosii
Ungem forma cu unt si rpesaram fructele fara samburi, taiate in 2-4. Batem ouale cu zaharul si vanilia si apoi aduagam laptele si faina, batand bine cu telul. Turnam compozitia peste fructe si dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 35 minute. Scoatem si cand e rece pudram din...
Cartofi cu ficatei de pui la cuptor
Cartofii se curata de coaja si se tau in 4 pe lungime .Ii prajim de jumate in ulei incins apoi ii scoatem intr-un vas si ii condimentam cu sare, piper si praf de usturoi. lasma deoparte. Intr-o tigaie punem ulei de masline la incins si aduagam cepaa taiata solzisori. Lasam sa se inmoaie...
Paste cu ton si ciuperci gratinate la cuptor
Punem pastele la fiert in apa cu sare. Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt pana devine moale si sticloasa. Adaugam 2 catei de usturoi tocati marunt si adaugam ciupercile din conserva scurse. LAsam putin la foc mediu si apoi adaugam crenvustii taiati felii. Amestecam, adaugam sare, piper...