cec

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 22.10.2010

RETETE80
PRIETENI6
Retete

Tort 8 martie

In Torturi la 16 Mar 2013

Pt blat (din aceste ingrediente am facut 4 blaturi a cate 3 oua fiecare) Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa si esenta. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua. Albusurile...

Tort inima

In Torturi la 15 Mar 2013

Pentru blat Mixam ouale cu zaharul, adaugam uleiul mixand in continuare, adaugam si nectarul mixand in continuare, apoi faina cu praful de copt. Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc potrivit (eu nu am folosit tava inima, ci am decupat blatul in forma dorita si...

Tort cu o fetita rugandu-se

In Torturi la 3 Dec 2011

intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua si praful de copt intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare am adaugat 50g zahar si am batut spuma in alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar, zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut peste crema de galbenusuri am...

Deliciu cu piersici

In Prajituri la 3 Dec 2011

se macina arahidele,biscuitii si nucile, se topeste untul si ciocolata si se amesteca bine toate ingredientele impreuna. Intr-o tava de chec cu fundul rotund se pune folie si se imbraca peretii cu aceasta compozitie se pregateste un jeleu de piersici din:200g piersici maruntite,3 lg cu...

"Bobo Rahela" (gen Rafaello)

In Dulciuri la 3 Dec 2011

1. Se topeste ciocolata, se adauga untul in ciocolata calda si se amesteca bine, adaugandu-se si zaharul 2. Se adauga laptele praf, 100 gr nuca de cocos si napolitanele maruntite bine. 3. Compozitia obtinuta se da la frigider pentru 30 de minute. 4. Luam cate o lingurita de compoziti,...

Varza 'creata' umpluta

In Mancaruri cu carne la 3 Dec 2011

Calim ceapa tocata marunt impreuna cu orezul si cu zarzavatul, potrivim de sare si piper. Spalam varza, eventual, indepartam frunzele vestejite si vedem cam cum se desfac foile, ca sa avem idee cam cat timp o vom opari. O oparim cateva minute, apoi o scurgem, o lasam sa se raceasca, apoi ii...

Placinta cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2011

Pentru aluat se pun intr-un castron 400 gr de faina, in mijloc se pune drojdia amestecata cu cateva linguri din laptele cald plus 1 lingurita de zahar. Dupa ce drojdia dospeste se adauga apa calduta, laptele cald, se adauga sarea si se framanta bine. Se lasa cam 15 minute dupa care se...

Tort cu trandafiri

In Torturi la 2 Sep 2011

Blat amandina Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca si se pune si faina amestecata cu cacao;se amesteca usor cu lingura de lemn .Se da la cuptor 35-40 de min.(se poate incerca cu...

Tort printesa

In Torturi la 13 Aug 2011

Un tort de ciocolata transformat elegant intr-un tort printesa. blatul intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntaresc, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul. Incepeti sa amestecati cu o lingura, de jos in sus,...

Tort Ariel

In Torturi la 11 Aug 2011

Preparare Tort Ariel : Blat pandispan Am batut albusurile spuma, am adaugat zaharul si zaharul vanilat, apoi dupa ce am mixat bine am adaugat cate un galbenus mixand pt incorporare pana am adaugat toate galbenusurile. Am adaugat cate o lingura de faina amestecand usor cu lingura de...

Tort cu cale

In Torturi la 7 Aug 2011

blat de tort am facut jumatate cu cacao si jumatate alb pt cel alb: am amestecat intr-un castron faina, praful de copt si cacaua am separat albusul de galbenus, albusul l-am batut spuma cu un praf sare, galbenusurile le-am frecat cu zaharul si zaharul vanilat, am adaugat uleiul putin cate...

Compot visine

In Sirop / Compot la 21 Iul 2011

Spal bine borcanele, spal si visinele (sau orice alt fruct , caci indiferent de fruct folosesc acelasi procedeu), umplu borcanele pe jumatate sau chiar trei sferturi cu visine, pun in fiecare borcan cate 2 linguri si jumatate de zahar, umplu cu apa inchid ermetic si le fierb bain marine ~15...

Gem si sirop de capsuni

In Dulceata / Gem la 21 Iul 2011

Am spalat bine capsunile si le-am pus in cratita alternand cu zaharul si am lasat pana s-a topit zaharul, amestecand din cand in cand in ele. Cand s-a topit zaharul am strecurat. Sucul obtinut l-am pus in sticle pe care le-am sterilizat bain marine pt a tine fara probleme si fructele ramase...

Dulceata de cirese negre

In Dulceata / Gem la 21 Iul 2011

Se spala ciresele, se scot samburii. Se aseaza intr-un vas cu zaharul si se lasa peste noapte (in cazul meu ca m-a apucat noapte scotand la samburi) A doua zi se aseaza vasul pe foc mic,adaugandu-se lamaia taiata bucati (dupa ce a fost spalata bine). Se amesteca din cand in cand. Se scoate...

Tort laptop

In Torturi la 21 Iul 2011

foaie biscuit Untul rece se bate spuma cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Se adauga ingredientele uscate. Se framanta aluatul si se da la frigider pentru 15 minute, apoi se intinde o foaie si se taie forma dorita (la mine a fost dreptunghiular pt a-mi servi ca ecran la laptop) blat...

Ratatouille

In Mancaruri de legume la 21 Iul 2011

Ceapa se curata si se toaca foarte fin,se caleste,se adauga si ardeii tocati marunt, apoi sucul de rosii, sare, piper si o lingurita de condimente uscate. Se toarna amestecul intr-un vas oval, eu am folosit un vas de yena si capacul de la vas ca mi-au iesit 2 portii. Vinetele, dovlecelul, se...

Varza calita

In Porc la 21 Iul 2011

Am curatat si spalat legumele, kaizerul l-am taiat bucati. Am pus de-am calit kaizerul , timp in care am tocat ceapa, apoi am adaugat-o in cratita peste kaizer. Am dat morcovul pe razatoarea cu ochiuri mici si l-am pus si pe el in cratita si am amestecat. Am taiat si ardeii si i-am pus si pe ei...

Briose cu cereale si fulgi de ovaz

In Prajituri la 21 Iul 2011

Am amestecat ingredientele uscate.  Am batut ouale cu zaharul, am adaugat uleiul, apoi laptele si peste aceasta compozitie am turnat ingredientele uscate si am amestecat bine.  Am pus cate o lingura in tava speciala pt briose si am dat la cuptor la foc potrivit. Cand au fost gata le-am...

Briose cu fulgi de ovaz

In Prajituri la 21 Iul 2011

Am amestecat ingredientele uscate. Am batut ouale cu zaharul, am adaugat uleiul, apoi laptele si peste aceasta compozitie am turnat ingredientele uscate si am amestecat bine . Am pus cate o lingura in tava speciala pt briose si am dat la cuptor la foc potrivit. Cand au fost gata le-am pudrat cu...

Prajitura cu fructe si fulgi de ovaz

In Prajituri la 21 Iul 2011

Am mixat ouale cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare.  Am adaugat uleiul si apoi nectarul mixand continuu. Am adaugat si faina amestecata cu fulgii de ovaz si praful de copt.  Am turnat in tava tapetata cu hartie de copt, am pus fructele deasupra (piersica si visinele) si am...

Tort masinuta

In Torturi la 21 Iul 2011

blat negresa Pt acest tort am folosit un blat si jumatate. Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua. Albusurile le-am batut spuma. Si le-am...

Tort masina

In Torturi la 20 Iul 2011

Pt acest tort am folosit un blat si jumatate. Am frecat galbenusurile cu zahar si apoi am adugat ulei ca la maioneza, apoi apa. Separat am amestecat faina cernuta cu praful de copt si cacaoa, apoi am adaugat amestecul in compozitia cu oua. Albusurile le-am batut spuma. Si le-am adaugat in blat....

Desert cu jeleu si ciocolata

In Prajituri la 4 Iun 2011

am mixat ouale spuma cu sarea, am adaugat zaharul si am continuat cu mixarea,  apoi am adaugat faina si am pus in tava inainte de a se coace bine am scos am decupat niste stele si apoi am continat coacerea pana s-au rumenit (mie mi-a iesit un pic mai uscat fiindca am pus mai putin...

Briose cu lapte batut

In Prajituri la 17 Mai 2011

Am mixat ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt. Am adaugat uleiul si dupa ce am mixat cateva minute am adaugat si laptele batut.Au urmat faina si ciocolata maruntita.Am pus in tavi hartiile pt briose si am pus in fiecare hartie cate o lingura de compozitie la o tava si am dat la...

Rulada de pui

In Pui la 17 Mai 2011

 am facut doua omlete cu ciuperci si morcov (am calit ciupercile taiate destul de marunt, am adaugat si morcovul si dupa ce s-au inmuiat am adaugat ouale batute cu sare)  am taiat si batut pieptul, i-am condimentat (sare, piper), am feliat mozzarella  am luat cate o bucata de...

Tort Cenusareasa

In Torturi la 17 Mai 2011

Blat: Intr-un bol am amestecat faina, amidonul, cacaua si praful de copt Intr-un alt bol am batut albusurile cu un praf de sare. Am adaugat 50 g zahar si am batut spuma In alt lighean am frecat galbenusul cu restul de zahar,  zaharul vanilat si 6 linguri de lapte caldut. Peste crema de...

Tort cos cu flori

In Torturi la 16 Mai 2011

Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a compozitiei de oua si zahar si daca acesta lasa urme vizibile (sau “scrie”) atunci compozitia...

Colac secuiesc

In Dulciuri la 16 Mai 2011

Drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de lapte si niste faina se amesteca si se lasa 15 minute la dospit. Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si aromele. Se cerne faina, se adauga maiaua si compozitia cu ou. Se framanta bine si se lasa la crescut. Se-ntinde cate o foaie de...

Pasca (cos si inima)

In Dulciuri la 5 Mai 2011

Am facut maiaua din cateva linguri de lapte, zahar,drojdia si putina faina pe care am lasat-o la crescut c~un sfert de ora am incalzit putin laptele, am adaugat in lapte zaharul, aromele si ouale si am batut putin cu telul. Am cernut faina, am adaugat maiaua, compozitia de lapte si am framantat...

Friptura de miel

In Oaie la 5 Mai 2011

Din usturoi, sare, piper si ierburi se face un mujdei cu 3 linguri de ulei, cu care se unge fiecare bucata de carne, se pun bucatile de miel in tava si se toarna vinul si apa. Se acopera cu folie si se da la cuptor la temp medie timp de o ora, apoi se da folia la o parte si se rumeste friptura...

Afisate 1 - 30 din 80 retete    

Postari recente

publicat la 16.03.2013

Tort 8 martie

publicat la 15.03.2013

Tort inima

publicat la 03.12.2011

Tort cu o fetita rugandu-se

 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]