Colac secuiesc

de cec in Dulciuri, 16 Mai 2011 | 15484 vizualizari

 

Trecand pe langa covrigarie salivam la poza pusa de ei, asa ca m-am hotarat sa incerc sa vad ce iese
Ideea cu pusul pe sticla am luat-o de pe culinar.ro

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina
  • 42 g drojdie
  • 150 g zahar
  • 50 g ulei
  • 2 oua
  • 250 g lapte arome (rom, coaja lamaie)
  • zahar,
  • scortisoara,
  • alune

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac secuiesc:

Drojdia cu o lingura de zahar, 2 linguri de lapte si niste faina se amesteca si se lasa 15 minute la dospit. Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si aromele. Se cerne faina, se adauga maiaua si compozitia cu ou. Se framanta bine si se lasa la crescut.

Se-ntinde cate o foaie de grosime potrivita. Se taie apoi in fasii inguste.

Borcanele si cutia de conserva (ca am avut doar una) se curata bine, se dau apoi cu ulei si se incepe apoi sa se infasoare aluatul pe ele.
Se rastoarna pe suprafata de lucru si se rotesc pana aluatul devine uniform pe sticla. Se mai lasa putin la ''odihnit'' pentru vreo 15 minute dupa care se ung cu lapte si se dau prin zahar, scotisoara si alune macinate

Se aseaza sticlele intr-o tava de cuptor si se introduc la 175 C pana se rumenesc. Se lasa putin la racit si apoi se scot de pe borcane(conserva)


Daca ti-a placut reteta noastra "Colac secuiesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

cec 1

17.05.2011, 15:29

Multumesc tuturor
LUK incearca si nu vei regreta

kisskmy 1

05.06.2012, 13:28

am vrut sa fac si eu dupa reteta asta dar am intampinat o problema : zici la un moment dat : se bat ouale cu zaharul ". care oua? in lista de ingrediente nu pomenesti de asa ceva. si mi se pare foarte putin cantitatea de lichid raportat la cantitatea de faina. iese o umiditate de nici 40 % ceea ce este foarte putin. clar nu e buna reteta. desi m-ar fi incantat ca nu are multe ingrediente

diaconta 1

05.06.2012, 13:35

kisskmy,poate o fi omis ceva la ingrediente,dar daca vrei sa faci,mie reteta Liei mi se pare foarte OK. http://www.bucataras.ro/retete/kurts-kolacs-cozonac-secuiesc-17051.html

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Kurtos