Tort cos cu flori

de cec in Torturi, 16 Mai 2011 | 14270 vizualizari

 

Am facut tortul pt cineva ca sa participe la un concurs de prajituri

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 180 gr faina
  • 160 gr zahar
  • 10g alune macinate
  • 10g cacao
  • un varf sare
  • esenta vanilie
  • Fiindca nu am batut asa bine, l-am cam dat peste cap si nu a crescut asa bine, asa ca am mai facut un blat alb (simplu) din 
  • 2 oua,
  • 30g zagar,
  • 30gfaina dupa acelasi principiu.
  • crema caramel
  • -2oua
  • -1, 1/2 lg budinca de ciocolata
  • -120 gr zahar pt caramelizat
  • -250ml lapte
  • -20g unt
  • -10g gelatina
  • -200ml frisca
  • -visine
  • plastelina ciocolata
  • 3,1/2 ciocolata amaruie
  • 170g energizant
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cos cu flori:

Mixam ouale cu zaharul si un varf de sare pana ce isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Cu o lingura sau cu paleta mixerului, lasam sa cada putin aluat pe intreaga suprafata a compozitiei de oua si zahar si daca acesta lasa urme vizibile (sau “scrie”) atunci compozitia noastra este gata.  Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu mare grija de jos in sus, dinspre centru spre exterior.
Dupa ce faina este incorporata perfect in compozitia de oua, adaugam alta faina si tot asa pana ce terminam toata faina, apoi adaugam alunele, le incorporam si cacaua si incorporam bine. Asezam aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina si nivelam cu foarte mare grija suprafata.

Am amestecat mascarponele, cu zaharul si mierea. Se topeste gelatina dupa instructiuni, se ia 2-3 linguri din compozitia de mascarpone, se amesteca cu gelatina apoi se toarna in intreaga compozitie. Se bate frisca bine, se adauga smantana si se mai bate pt omogenizare, apoi se adauga compozitiei de mascarpone, adaugand si visinele

Am pus pe foc intr-o cratita zaharul cu 2 lg de apa si am asteptat sa se devina caramel. Intr-un vas am pus cele 2 oua si amidonul si le-am amestecat fara sa faca gogoloate. Am adaugat apoi laptele si am turnat peste caramelul care inca era pe foc, la foc mic. Am lasat pe foc pana ce s-a topit caramelul si crema a devenit ca o budinca groasa, apoi am lasat sa se raceasca dar nu de tot, timp in care am batut frisca
apoi am adaugat gelatina si 20 gr unt. Dupa ce s-a mai racit am adaugat frisca si dupa ce s-a omogenizat am adaugat visinele

Asamblare:

-am taiat blatul in trei

-am pus intr-o strecuratoare rotunda, tapetata cu folie alimentara primul blat l-am insiropat

-am pus crema mascarpone

-am pus al 2 lea blat am insiropat, am pus crema caramel am pus si ultimul blat insiropat si el

-am uns cu unt mixat cu 2 linguri de zahar pt a nu mai fi gaurele in blat

Pt plastelina

Am topit ciocolata, am adaugat energizantul si am omogenizat bine, apoi am lasat la rece cateva ore. Am facut fasii din aceasta plastelina cu care am facut impletitura pe tort. Am adaugat si florile facute inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cos cu flori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Senzatii tari"