Usor de facut :) ... si atat de buna...
Pentru blat rulada :
Pentru ganache de cappuccino
Mai intai pregatim ganache-ul deoarece va trebui sa stea la frigier.
Punem intr-o craticioara frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si amestecam cu o lingura de lemn pana ce ciocolata se va topi ( nu lasam frisca sa inceapa sa fiarba).
Dam compozitia la frigider pentru cel putin o ora.
Apoi cu ajutorul unui mixer,mixam compozitia pana devine o crema fina .Adaugam cafeaua si amestecam incet.Dam la frigider pana in momentul folosirii la rulada.
Pentru blat:
Separam mai intai albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma impreuna cu un varf de sare.Adaugam zaharul si mixam totul foarte bine.
Galbenusurile se freaca cu ulei.
Se adauga apoi incet la compozitia de albusuri si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam la oua,amestecand de jos in sus cu grija.
Tapetam o forma pentru cuptor.Din aceasta compositie, facem pe foaia de copt fasii pe care le vom da la cuptorul incins la 180 grade pentru 2-3 minute.
Intre timp la restul de compozitiei adaugam 3 lingurite cacao si amestecam din nou de jos in sus.
Scoatem tava si turnam restul de compozitie.Dam din nou la cuptor pana ce se va rumeni frumos.Facem testul cu scobitoarea daca e nevoie.
Cand blatul e gata il scoatem pe un prosop umed si rulam cu grija.Lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit il desfacem,ungem blatul cu ganache si rulam inapoi.
Dam rulada la frigider pana in momentul servirii.