publicat la 07.03.2012
publicat la 07.03.2012
publicat la 02.03.2012
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu fructe
Biscuitii ii macinam cu robotelul si ii amestecam cu untul moale la temperatura camerei si taiat bucatele. Asezam blatul de biscuiti intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Galbenusurile le batem spuma cu zaharul si esenta, pana devin ca o cema si se albesc. Adaugam mascarponele,...
Bors de perisoare
Curatam legumele, le spalam si le tocam . Intr-o oala punem apa la fiert adaugam legumele tocate si orezul . Adaugam cubuletele de delikat sa dea gust, piper, sare si ulei de masline. Cat timp fierb legumele formam perisoarele. Carnea tocata o punem intr-un bol adaugam piper, sare, gris,...
Estonian Kringel cu nuca si rahat
Drojdia o topim cu zaharul si laptele caldut si o lasam pentru 15 minunte la dospit. Cernem faina intr-un bol si adaugam maiaua , galbenusul , praful de sare , esenta si untul topit si racit. Incorporam bine ingredientele si trebuie sa obtinem o pasta omogena ca de cozonac , si...
Chiacchiere
Pe plansa de lucru cernem faina, in mijlocul fainii adaugam ouale, zaharul , untul la temperatura camerei taiat bucatele , praf de sare si paharelul de lichior aromatic , incorporam ingredientele bine . Trebuie sa obtinem o pasta omogena si consistenta. Lasam la odihna circa o ora...
Colacel cu nuca si miere de albine
Intr-un bol cernem faina , adaugam un praf de sare . Drojdia o dizolvam in laptele cald si turnam peste faina, amestecam bine si incepem sa adaugam cele 2 linguri de zahar, nucsoara, 2 oua si incorporam toate ingredientele pana rezulta un aluat consistent. Adaugam si untul topit si framantam...
Paste cu nuca si sos caramel
Fierbem pastele dupa instructiunile de pe pachet , cu un pic de sare. Cat timp fierb pastele macinam miezul de nuca. Siropul : intr-o craticioara punem zaharul pentru a se topi si carameliza peste zahar adaugam 30 -40 ml. apa si lasam sa se topeasca , dupa topirea zaharului adaugam si...
Ciocolatoasa cu nuca
Intr-o craticioara topim ciocolata cu untul si frisca, amestecam bine pana obtinem o crema. Miezul de nuca il prajim un pic intr-o tigaie. Intr-o tava de chec tapetam cu folie alimentara si asezam o foaie de napolitana peste foaie asezam un strat generos de ciocolata, peste ciocolata asezam un...
Mini rulade
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si mixam. Adaugam galbenusurile frecate cu lingura de ulei si esenta de vanilie. Amestecam bine cu o spatula si adaugam faina amestecata cu praful de copt si incorporam bine. Turnam...
Prajitura cu nuca
Intr-o craticioara se pune la foc untul, zaharul, mierea si laptele pana se topesete zaharul. Cand zaharul s-a topit dam de pe foc si lasam la racit. Dupa ce s-a racit adaugam oul si bicarbonatul stins cu un pic de zeama de lamaie si esenta de rom. Amestecam bine si adaugam faina, framantand un...
Placinta cu carne
Ceapa o curatam , o spalam si o taiem marunt si o punem la calit in uleiul incins. Ardeiul il spalam si il taiem marunt si il punem cu ceapa, adaugam si ciupercile spalate si tocate si lasam cateva minunte. Adaugam carnea tocata , lasam cateva minunte sa isi traga arome de la legume si stingem...
Cosulete cu salata
Incepem sa facem cosuletele. Intindem pasta sfoglia iar cu un cutit de patiserie taiem fasii de 1 centimetru latime. Intr-o tava pentru briose incepem sa formam cosuletele. Asezam o fasie sa formeze partea de sus a cosuletului , dupa care incepem sa asezam dintr-o parte in alta fasii in asa el...
Tort cu "peripetii"
Incepem cu primul blat. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem spuma cu zaharul si adaugam uleiul si esenta de rom, dupa care le incorporam in albusuri, adaugam faina amestecata si cernuta cu praful de copt si cacao. Intr-o tava...
Prajitura ciocolatoasa
Intr-o craticioara am rupt ciocolata in bucatele mai mici, am adaugat frisca lichida si untul . Am lasat la foc mic pana frisca a dat intr-un clocot, am dat la o parte si am amestecat bine pana am obtinut o crema densa si omogena. Intr-o tava tapetata cu folie alimentara am asezat o...
Covrigei cu susan si mac
Topim margarina cu uleiul . Drojdia o dizolvam cu laptele caldut in bolul unde o sa framantam. Adaugam 2 oua, telemeaua de oi data prin razatoarea mica si margarina calduta si topita, amestecam bine si adaugam faina cat cuprinde . Framantam bine pentru a se incorpora toate ingredientele si lasam...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Separam albusurile de galbenusuri, galbenusurile le batem spuma cu mixerul si adaugam 5 linguri de zahar, 2 linguri de coniac , mascarponele si o lingurita de cacao(pentru a avea culoarea cappucino) ,continuam sa mixam pana rezulta o crema ....
Umbrelute de pui cu pesmet si susam
Pieptul de pui il dezosam, il spalam si il tocam marunt prin masina de tocat. Cartofii, ceapa si dovlecelul le curatam , le spalam si le tocam marunt prin masina de tocat. Intr-un bol adaugam carnea, legumele ( scurse de zeama), oul, pesmet, sare dupa gust, piper , amestecam bine pentru a...
Impletitura cu nuca, mere, scortisoara, ciocolata
Intr-un vas punem faina crenuta si facem o adancitura in care adaugam drojdia dizolvata cu 2 linguri de apa calduta, adaugam smantana, zaharul, ouale, sarea,esenta si framantam dupa care adaugam untul topit si caldut si framantam pana obtinen o coca omogena si pufoasa ca aluatul de cozonac....
Sarmalute in foi de vita
Curatam si spalam toate legumele si le taiem marunt. Intr-o tigaie punem uleiul si legumele si le calim, adaugam orezul spalat lasam circa 2 minunte si adaugam bulionul diluat cu un pic de apa, condimentele si lasam cam 5-10 minunte, dupa care lasam la racit. Carnea o tocam cu tot cu...
Paste cu scoici
Prima data se curata scoicile de alge si nisip, le spalam bine. Intr-o oala punem un pahar de apa (200ml.) si scoicile, le acoperim cu un capac si le lasam circa 5 minute din momentul in care au inceput a fierbe pentru a se deschide.Cand s-au deschis cu o paleta luam scoicile...
Pollo alla cacciatora ( pui vanat )
Intr-o tigaie punem uleiul , aromele si legumele spalate si taiate mai mediu. Puiul il taiem , il parlim , il spalam si il punem pe un servet pentru a-l usca de apa , il punem in tigaie alaturi de legume si lasam la prajit ( dar nu tare). Varsam vinul peste carne , presaram sare...
Baclava
Tapetam o tava cu hartie de copt, si asezam o foie de foietaj unsa cu unt topit . Peste foaia de foietaj presuram un strat de miez de nuca macinat, peste miezul de nuca asezam o alta foaie de foietaj unsa cu unt , presuram din nou miez de nuca si ultima foaie de foietaj...
Cartofi frantuzesti
Spalam cartofii ii curatam de coaja si ii dam sub jetul de apa din nou, ii taiem in 2 iar cele 2 bucatia le taiem tot in 2. Intr-o tava punem cele 2 lingurite de ulei de masline si untul moale la temperatura camerei, saram iar cu mainile amestecam pentru a incorpora bine...
Cosulete cu mere " imbatate" :)
Cernem faina intr-un bol. Incazim laptele cu iaurtul , dar nu il incalzim tare pentru a nu se branzi iaurtul. Topim untul si il lasam la racit. Drojdia o dizolvam cu un pic de lapte si o turnam peste faina, adaugam tot laptele amestecat cu iaurtul si incepem prin a framanta si a...
Pariziene cu mere " pentru ceaiul de la ora 5"
Incepem prin a face maiaua cu drojdia, 2 lingurite de zahar, 2 linguri faina si putin lapte. Lasam la dospit pentru 10-15 minunte. Dupa ce si-a dublat volumul adaugam restul ingredientelor, framantand si obtinand un aluat omogen. Il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, acoperit...
Budinca de orez cu tocanita
Curatam ceapa , o spalam, o taiem in doua jumatate de ceapa maruntim si o calim pe jumatate intr-o tigaie cu ulei de masline. Adaugam carnea peste ceapa si o lasam sa se caleasca bine, dupa care stingem cu un pahar de vin si adaugam rosiile tocate marunt, sarea si piperam dupa gust,...
Chifle umplute
Am facut o omleta din oua, cu 30 g. branza parmezan si am adaugat sare. Fiecarei chifle i-am taiat un capac, i-am scos miezul, am inmuiat chiflele in lapte, le-am umplut cu un strat de omleta, unul de branza topita,crenvusti, iar branza topita si la urma omleta apoi am...
Cotlete ca in " Hateg"
Am prajit cotletele in uleiul incins de masline. Am curatit ceapa , am taiat-o marunt, am calit-o in ulei cu kaizerul taiat felioare. Am taiat rosiile felii , ardeii fideluta si le-am adaugat peste ceapa si slaninuta. Am presarat sare si boia dupa gust si...
Trandafiras de paine dulce
Amestecati si diluati margarina cu apa, la foc mic. Adaugati peste margarina topita toate ingredientele si amestecati foarte bine Acoperiti cu un prosopel umed si lasati la dospit pentru 30 de minunte. Impartiti aluatul in 4 parti egale si si apoi le facem suluri...
Tort " Paradiso"
Intr-un bol punem ouale ( integi ) , zaharul, esenta de vanilie si sarea si le batem bine cu mixerul. Adaugam untul moale la temperatura camerei si continuam sa mixam . Incorporam usor faina si laptele rece. Adaugam la urma si praful de copt si amestecam. varsam compozitia...
Inimioare si nasturei cu lamaie si glazura de ciocolata
Amestecam ingredientele si framantam un aluat potrivit de tare. Intindem o foaie pe masa si decupam modelele cu formele. Le asezam pe o tava tapetata cu foaie de copt. Le coacem in cuptorul incalzit la foc potrivit. Glazura: punem toate ingedientele intr-o...