Mama mea face niste sarmalute extraordinare de delicioase. Am facut reteta de sarmalute a mame mele. Sper sa va placa.
Curatam si spalam toate legumele si le taiem marunt. Intr-o tigaie punem uleiul si legumele si le calim, adaugam orezul spalat lasam circa 2 minunte si adaugam bulionul diluat cu un pic de apa, condimentele si lasam cam 5-10 minunte, dupa care lasam la racit.
Carnea o tocam cu tot cu slaninuta. Intr-un bol adaugam carnea cu compozitia racita, ouale,grisul si amestecam bine pentru a se incorpora .
Foile de vita le inmuiem cu apa calda daca au fost puse la vid . Si ne apucam sa invalatucim sarmalutele.
Pe fundul unei craticioare punem un strat de foi de vita cu o crenguta de cimbru si sunculita afumata si asezam sarmalutele, printre randurile de sarmalute mai asezam feliute de sunculita , dupa ce am umplut craticioara asezam un rand de foi de vita, peste care presam cu o farfurie.
Borsul il amestecam cu apa, 1 lingura bulion si il punem la fier , cand a inceput a fierbe turnam peste sarmalute si le punem la fiert la foc mic.
1
Se serveste cu smantanica
2
puteti sa le puneti intr-o olita de lut la cuptor.