Este bine de stiut cum sa procedam cand intalnim unele situatii nu tocmai placute.
Daca pe noi ne-au invatat cei care au patit e bine sa spunem si noi altora..
Daca fasolea boabe nu fierbe bine se adauga 2 lingurite de zahar.
Aluatul de clatite devine mai fraged daca se adauga in compozitie putina bere.
Pestele este proaspat daca are ochii inca stralucitori ,iar daca apasam cu degetul pe corpul lui nu ramane nici o urma.
Pestele se curata mai usor de solzi daca se tine 10 minute intr-un vas cu apa calda sau se sareaza inainte de curatare .
La prajirea pestelui presaram sare in uleiul din tigaie.
Mirosul de mal al pestelui dispare daca se spala in apa cu otet.
Ficatul se inteapa pe ambele parti inainte de prajire pentru a nu sari uleiul din tigaie .
Oule fierte in apa cu putina sare si otet , nu crapa si raman moi.
Mierea naturala poate fi usor identificata daca punem intr-un pahar cu miere o lingurita de alcool rafinat , apoi se amesteca bine.Lasam 10 minute , daca mierea se lasa la fundul paharului nu este naturala .
Spanacul se pune la fiert in apa clocotita.
Laptele dulce se acreste mai repede daca punem zeama de lamaie sau un polonic de lapte cald .
Legumele crude se pun la fiert in apa clocotita.
Legumele uscate se pun la fiert in apa rece.
Maioneza se repara rapid cu otet sau cartofi fierti.
Gratarele nu se intaresc daca se ung dupa prajire cu unt.
Salamul si carnatii afumati nu prind mucegai daca se ung cu saramura.
Pestele congelat se dezgheata mai repede daca il punem intr-o punga de plastic si il scufundam in apa calda.
Icrele taiate se repara cu un albus de ou.