Pepenele galben

Postat de alexandrinapop in Fructe pe 1 Iul 2011, 11:43

Pepenele galben



Ajuta tiroida, dar si alte glande

Potrivit unor studii ale cercetatorilor francezi, pulpa fructului de pepene galben contine principii active cu structura asemanatoare tirozinei, care pot modifica activ secretia glandei tiroidei. Mai exact, aceste substante influenteaza direct iodarea tirozinei, procesul care ajuta la fabricarea hormonilor tiroidei in tesutul glandei.

In cazul in care exista un deficit de secretie tiroidiana, adica hipotiroidie, principiile active din pepenele galben se fixeaza pe suprafata celulelor secretoare si le obliga sa fabrice hormoni. In cazul in care secretia si eliberarea de hormoni tiroidieni sunt mai intense, adica hipertiroidie, aceleasi principii blocheaza mecanismul celular de eliberare a tiroxinei.

Prin efectul asupra tiroidei este asigurata si buna functionare a altor glande, influentate de hormonii tiroidieni, cum ar fi glandele sexuale, hipofiza si hipotalamusul endocrin. De asemenea, studiile arata ca persoanele care consuma in fiecare an cel putin 70 de kilograme de pepene galben, sunt cu 40% mai putin expuse riscului de a avea un deficit de secretie tiroidiana, si cu 50% mai putin expuse la problemele legate de cresterea secretiei tiroidei.


Pepenele galben intre dieta si tratament


La persoanele cu varsta cuprinsa intre 16 si 34 de ani se recomanda sa se consume in medie 600 g de pepene galben pe zi, pentru o sanatate interioara perfecta. La persoanele cu varsta cuprinsa intre 35 si 49 de ani se recomanda 750 g de pulpa de pepene galben, iar la cele intre 50 si 65 de ani se recomanda, in medie, 400 g de pulpa de pepene galben.

Este de retinut faptul ca fiecarei categorii de varsta i se recomanda sa consume cel putin o cana cu apa seara, dupa ce a mancat pepenele galben. Specialistii sustin ca numai dupa ce este consumata apa incepe procesul de reglarea al tiroidei si de aici a tuturor celorlalte glande. Mai mult, pepenele galben nu ajuta doar la reglarea tiroidei, ci este recomandat si la diete, deoarece este bogat in apa, vitamine, si minerale.

 

Comentarii (1)

Lau

Lau
02.07.2011, 09:40

interesant

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia